perjantai 7. helmikuuta 2014

WEEKEND IS ALMOST HERE













 Hei...tässä kiireessä lähetän teille tämän blogipäivitykseni, nyt on perjantaiaamu ja pitäisi lähteä kaupungille asioita hoitelemaan, joka tarkoittaa, että ajelen tänään Varsovaa ristiin rastiin.
Keskitytäänpä nyt ensi kuitenkin siihen mitä minulla tässä on>; katsokaapa ihan ensimmäiseksi mitä löysin maljakkoon ja pikkuruukkuihin. En tiedä mistä oksista on kysymys, mutta laitan teille kuvia, kun silmut aukeavat... Pikkuruukkuihin löysin ihanat valkoiset Krookukset, niin suloisia! Viikonlopuksi meille tulee vieraita...kerron tästäkin myöhemmin, sillä talossamme tulee olemaan paljon naurua ja iloa lauantaina...

Sitten ruokiin, ensiksi lohi ja kermaiset kasvikset...huippuhelppo ja ihana ruoka, joko yksittäisissä pienissä uuninkestävissä astioissa, gratinoituna uunistä ruokailijalle, tai sitten suurempaan uunivuokaan ja muistakaa, että lisäätte reippaasti kermaa. Mausteita on oltava myös reippaasti, joten älkää pihistelkö oliiviöljyn, balsamicon, suolan ja sokerin kanssa ja potkua antamaan chiliä nille jotka ''potkusta'' pitävät.

Italialaiset lihapullat ja se jo aikaisemminkin mainitsemani muuneltava kasviskastike, lisänä riisiä. Sopii isommallekin porukalle. Jos haluatte itämaista makua, vaihtakaa persiljat ja muut yrtit Korianteriin ja sitä pitää olla sitten runsaasti.
Olen tässä nyt vasta viimeaikoina oppinut ja huomannut miten hauskaa kokkailu voi olla, sekä palkitsevaa. Rennolla otteella ja musiikkia kuunnellen löytyy ne maittavimmat ruuat.

Kyseinen muunneltava kasviskastike on myös kiva, jos siihen lisää paahdetun ja maustetun jauhelihan ja tekee näin pastakastikkeen vaikka nauhapastalle.
Olen nyt oppinut, että ruuanlaiton tulee olla hauskaa, kuuntelen yleensä musiikkia kokatessani ja lapseni ovat alkaneet arvostaa sitä mitä heille tarjoan ja tulevat heti keittiiöön tultuaan ovesta sisään. Se motivoi minua eniten. Viikonloppuisin kun mieheni on kotona, kokkailen mahdollisesti toisena päivänä, mutta sitten onkin jo päästävä ulos ja valmiin pöydän ääreen.

Tämä kastikepohja on loistava ja muuntuu sen mukaan mitä kaapista löytyy kanan, kalan, jauhelihan jne kanssa, Lisukkeena voit laittaa erilaisia riisejä, pastaa, spagettia jne. Vaihtele kasviksia, kesäkurpitsa sopii erinomaisesti. Mausteet ovat se tärkein aineosa ja oliiviöljy balsamikon kanssa tekee siitä kastikkeen. Rucola sopii koristeluun hyvin, lisää vähän suolaa ja purista päälle sitruunaa...minulla se unohtui kuvista...kokeilkaa te :-)) Jälkkäriksi vaikka pala suklaata. 

Mukavaa viikonloppua ja hyviä ruokailuhetkiä!!
XX Päivi










22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Thank you Aleksandra!!! You too, have a great weekend!
      XX

      Poista
  2. Kiitos Päivi viikonlopun ruokaohjeista.Tein viime viikonloppuna ohjeellasi kasviskastiketta,broileria ja riisiä.Kyllä maistui hyvältä!
    Onko krookusten ruukut tehty betonista? Kauniit oksat muutaman päivän kuluttua niissä on varmaan pienet lehdet.Oikein ihanaa viikonloppua perheellesi ja vieraillenne./t. Helena :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Helena, ohjetta voi muutella paljonkin omien mieltymysten mukaan.
      Sinne myös oikein mukavaa viikonloppua!
      xx

      Poista
  3. Ihanat krookukset ja herkut!

    Huomiseksi olen kaavaillut blinejä, mutta tänään vien mieheni syömään, annoin hänelle joululahjaksi illallisen ravintola Pastiksessa ja tänään lunastan lupaukseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääkaupunkiseudulle on sellaisia ravintoloita paljon, joiden olemassaolosta en tiedä mitään ja aion kyllä ottaa selvää kunhan tulen sinne :-)) Blinit kuulostavat ihanilta!
      XX

      Poista
  4. Ihanat krookukset ja herkku ruokia, kiitos ohjeista, täytyy muistaa joskus kokeilla, vaikka huomenna!
    Nautinnollista viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
  5. Ajattelinkin heti, että mitä ihmeen ihania, paksuja "risuja" sulla on maljakossa:) Onpa jännää nähdä tuleeko kukkakin. Ja kiitos ruokavinkeistä. Voi kun tein eilen tylsiä lihapullia noihin verrattuna… tosin toivottu oli niitä muusin kanssa. Pirtsakan näköistä lisukkeilla ja lohi on myös varmasti kokeilemisen arvoinen. Hauskaa viikonloppua!
    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta yhden oksan silmusta tursusi vähän jotakin vihreää ja valkoista, joten kukkia varmaankin tiedossa myös :-))
      Lihapullat jaa muusi ovat minun mieleeni, kunnon perinteinen ruoka on hyvää.
      Xx

      Poista
  6. Ihania ruokia ja kuvia.
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Ihania nuo yksittäiset ovaalinmalliset vuuat. Ovatko omaa tuotantoasi? Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  9. Kauniit krookukset ja ihanat herkut! Huomenna tämä äiti toimii kuopuksen apukokkina :))
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  10. Kiitos jälleen safkavinkeistä. :)

    VastaaPoista
  11. Päivi, nuo oksat ovat ihanat! Jännä katsoa, miten ne aukeavat. Koitin kysellä tänään sipulikasveja, mutta vielä ei saanut ainakaan Naantalin kukkakaupoista.

    VastaaPoista
  12. Piti toivottaa vielä valoisaa viikonvaihdetta! Joskus nämä kommenttoboxit jumittavat. Voi hyvin, olet uskomattoman energinen ja aikaansaava! terv, Hanna:)

    VastaaPoista
  13. Onpas hyvännäköistä, täytyykin kokeilla heti tänään! Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  14. Söpöt krookukset ja ihanat ruoka-annokset!
    Mukavaa iltaa!!!!

    VastaaPoista
  15. very nice pictures, I love the flowers (Krokusse) and the chocolate looks very good :-)
    Have a nice weekend
    Dani

    VastaaPoista
  16. Ihana bloggaus jälleen kerran. Nuo oksat maljakossa ovat aivan superihanat, saa nähdä mitä nuppusista avautuukaan :) Hyvää sunnuntaipäivää sinne :) -Jatta
    http://jattasdiary.blogspot.com/

    VastaaPoista
  17. Oi ihanuutta! Mä kans jännään, että tuleeko oksista kirsikankukkia ;)

    Onnittelut 18-vuotiaalle ja äidille! Komea poika!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...