lauantai 22. helmikuuta 2014

ME and MY PHOTOS
























No niin, nyt on vanha tarjotin taas nostettu pöydälle...sanoinkin teille, että tästä tarjottimesta tulette vielä kuulemaan, eli kuvasin muutamia astioita, ruokatarvikkeita jne käyttäen peltitarjotinta alustana. Nyt myöskin toistan itseäni sillä, että totean arjen ja arkisten asioiden olevan kauniita, sillä sitä ne ovat. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, joten en tässä siitä enempää.

Sitäkin olen täällä toistellut, kuinka ihanaa on valokuvata, se vaan on näin...miksei minusta tullut valokuvaajaa?? Nyt kaikki ''oikeat'' valokuvaajat, kaikki kunnioitus teille, tiedän kyllä paikkani ja näen sen valtavan eron ammattikuvaajan ottamissa kuvissa ja omissani. Se vain on näin, ammattikuvaaja on aina ammattikuvaaja ja ihailen suunnattomasti sitä taitoa ja esteettistä silmää mikä kuvaajilla on, sekä juuri oikeiden ja mielenkiintoisten kuvakulmien löytämistä :-)) 

Minun kohdallanihan kaikki alkoi kaksi vuotta sitten, kun aloitin lyhyehkön valokuvauskurssin ja istuin tunnilla vähän ns. ''uunona'' ja tuntui, että olin hölmöin koko kurssilla, mutta siitä alkoi kuin alkoikin uusi jakso elämässäni. Hankin uuden kameran (tai siis mieheni sen minulle lahjaksi osti) ja samalla aloitin kirjoittaa blogia. Siitä on hyvin pian tasan kaksi vuotta ja tämä on ollut antoisa kaksivuotinen. Tyttäreni Aino-Kaisa oli alkanut juuri kirjoittaa omaa blogiaan ( Kaunis elämä ) ja minusta se oli huisin hauska idea. Kun sitten itse uskaltauduin aloittamaan tämän oman blogini (tyttäreni avusti teknisissä asioissa) , oli se totaalisesti menoa se. En tietenkään voinut uneksiakaan, että minulla tulisi joskus olemaan kuukaudessa useita kymmeniä tuhansia lukijoita, vau!!

Olen sielultani taiteilija ja haaveilija, minussa ei ole bisnesnaisen verta, ei sitten alkuunkaan, vaikka vedänkin omaa pientä yritystäni. Minulle tärkeintä ja hauskinta on suunnitella tuotteita, miettiä materiaaleja, värejä, muotoja jne. Joku toinen voisi hoitaa markkinoinnin ja myynnin puolestani.
Olen aiemmin maalannut tauluja ja käynyt kaikenmaailman tekniikkakurssit, japanilaisesta kalligrafiasta elävän mallin piirtämiseen, keramiikan tekemisestä grafiikan tekemiseen. Olen tehnyt kaikkea muutakin, kuten ommellut vaatteita lapsilleni, valmistanut vauvaleluja myyjäisiin jne jne. 
Tauluja kuitenkin maalasin tosissani vuosina 1998-2007, minulla oli useita myyntinäyttelyitä Aasiassa ja pari pienempää myös Suomessa. Maalaaminen oli intohimoni. Itselläni ei tauluja näiltä ajoilta enää ole. Piirsin myös paljon ja pääsin vuonna 2000 suunnittelemaan kenkiä eräälle tehtaalle Thaimaassa. Suunnittelin lähinnä sandaaleja ja juoksin itse etsimässä koristeet (nauhat, soljet...) kenkiin Bangkokin Chinatownissa. Sandaalit menivät tuotantoon ja niitä myytiin eräässä myymälässä lähinnä turisteille. 
Olen ollut siinä mielessä onnekas, että ulkomailla asuminen on antanut mahdollisuuden toteuttaa omia intohimoja. En ole kovin urheilullinen, joten kun muut golfasivat tai pelasivat tennistä, minä heiluin pensselin kanssa kotona..
Pidin myös vuosia vuosia sitten ns. POP UP myyntejä kotonamme, sekä Thaimaassa, että Espoossa AVOIMIA OVIA (Open House). Thaimaassa asuessamme minulla oli puuseppä, joka toteutti piirustusteni mukaisesti pienhuonekaluja minulle myyntiin, ja jotka sitten itse maalasin tai käsittelin. Suomessa ompelin tyynynpäällisiä jne. pellavasta, joihin mm. painoin käsin tekstit. 
Joku saattaisi sanoa, että olen polkenut paikallani, mutta itse olen saanut tästä paljon ja olen nauttinut siitä, että olen saanut aikaiseksi jotakin omilla käsilläni. 
Nyt ollaan tässä, opetellaan valokuvausta, kirjoitetaan blogia, suunnitellaan pellavavuodetekstiilejä ja keramiikkaa...nautitaan elämästä ja haaveillaan tulevasta.

Kun katson tuota viimeistä kuvaa tässä päivityksessä, jossa näytän niin siloiselta, on vähän höynäytystä laittaa tuollaisia kuvia itsestä tänne, otoksia on niin monta, että väkisinkin löytyy itsestä aina se hyvä kuvakulma. Kun kuvan vaalentaa sopivasti, niin rypytkin oikenevat :-)).
Käytän vain lukiessani laseja, joten ilman laseja oma kuva näkyy peilistä aina suloisen sumuverhon takaa, annapa olla kun vetäisen lasit päähän ja katson kuvaani uudelleen, niin ihan säikähdän, koska näen oman naamani niin paljon selvemmin ja myös nuo kaikki sadat nauru-ja muut rypyt, joten siksi olenkin luopunut silmälasien käytöstä meikatessani  tai tukkaa laittaessani, tietty meikit saattavat olla joskus vähän vinksin vonksin, mutta ystävänikin alkavat olla samassa iässä kuin minä, joten ilman lukukasejaan he eivät huomaa, vaikka rajaukset olisivatkin vähän vinossa, vieraat taas eivät kehtaa sanoa mitään... :-))
Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!!

XX Päivi

55 kommenttia:

  1. Mielettömän kauniita kuvia!
    Onnea kaksivuotiaalle blogille! Mun blogi on vain muutaman viikon vanhempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kiitokset ... aika on kulunut nopeasti, eikö olekin?? :-))
      XX

      Poista
  2. Ihana kirjoitus!
    Kyllä sun upeista kuvista näkyy, että se on taiteilija, joka siellä kameran takana häärää :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja kuvia jälleen Päivi, kiitos niistä, katselee kyllä mielellään noita!!
    Onnittelut myös pian 2 vuotta täyttävälle blogillesi<3
    Mukavaa sunnuntaita:)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania kuvia, yksinkertainen on kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vanhakin voi olla kaunista... aika lohduttavaa :-)) :-))
      XX

      Poista
  5. Kuvista kyllä välittyy taiteilijan kyky välittää asioita. Onnea ja valokuvaamisen iloa!

    VastaaPoista
  6. Mukavaa lukea näin inspiroiva teksti heti aamusta! Hyvää kevättä sinne Varsovaan!

    VastaaPoista
  7. Oi miten ihana hyvän olon postaus! Mukavaa sunnuntaita! Kaikkien ei mun mielestä tarvitsekaan olla niin bisnes-orientoituneita ja ajatella jatkuvaa kasvua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on...palkkaa pitäisi kuitenkin tämän alkulämmittelyn jälkeen saada ja enköhän sinne jo ala yltämään :-))
      XX

      Poista
  8. Naururypyt vain kaunistavat ja olet kyllä "livenäkin" kukoistavan näköinen!

    Ihanaa, että olet päässyt toteuttamaan itseäsi ja käyttämän taiteellisia taitojasi monipuolisesti.

    Jos muuten saat jostain uusimman Kodin Kuvalehden käsiisi, meillä kuvatussa makkarajutussa on sinulta ostamani keramiikkalautanen esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos nyt ... :-)) Voi, olisipa mukava lukea juttu Kodin kuvalehdestä...saa nähdä olisiko mies vaikka kohtapuolin menossa Suomeen...
      XX

      Poista
  9. Keväisiä (ainakin tänään) terveisiä Varsovaan Ranskan Lyonista.
    Ihana blogi sinulla ja tyttärelläsi samoin.En kerkiä usein kommenteille,mutta olen ahkera lukija.
    Minusta tuntuu,että kaikki Päivit ovat kauniita ja niin persoonallisia,joten älä turhaa huolia kanna pienistä rypyistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjori...kiitos terveisistä sieltä Ranskasta...asutteko siellä vakituisesti...heti heräsi milenkiinto...Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!
      XX

      Poista
  10. Mielettömän kauniita kuvia äiti!!! ja niin kaunis äitikin <3<3 kaikkea ihanaa olet jo ehtinyt tehdä. Ja lisää on tulossa. Käsillä tekeminen on ihanaa ja olen iloinen, että olen perinyt sen taidot ja ilot sinulta(kuten myös isovanhemmilta).
    <3<3<3KIITOS!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinä jos kuka olet käsistäsi taituri ... se on hauska, että mummin ja vaarin taidot periytyvät sukupolvelta toiselle...
      XX

      Poista
  11. Ihana postaus ja mahtavaa kuulla eri vaiheista elämässäsi! Maailmanmatkaaja ja upea taiteilija siellä blogia kirjoittaa...
    Naururypyt kuuluvat meille, mutta eikös olekin hauska huomata, että itse "osaa" ottaa itsestään kuvia juuri siintä OIKEASTA kulmasta :))
    Mukavaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha Marru, kyllähän se näin on, että itse ''osaa'' tietenkin ottaa itsestään ne kuvat juuri oikeasta kulmasta ja jos kuvia sattuu olemaan vielä todella useita niin eiköhän sieltä se yksi hyväkin löydy :-))
      XX

      Poista
  12. Ihania nämä sinun kuvasi!! <3

    Ja hei - onhan niillä ammattilaisilla ihan ammatilaiskalusto ja kalliit kamerat, salamat, vehkeet ja systeemit - kyllä me bloggaritkin osataan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet tässä oikeassa...ammattikuvaajilla on pelit ja pensselit...toisaalta valokuvauskurssin opettaja sanoi meille, että hyviin kuviin tarvitaan sitä oikeaa näkemystä, joka syntyy päässämme ja mielessämme, eikä sitä voi korvata millään kalliilla vempaimilla jos sitä oikeaa ''silmää'' kuvaukselle ei ole olemassa. Toivottavasti meillä olisi se ''silmä''. :-))
      XX

      Poista
  13. Voi miten kiva postaus! Ja ihania kuvia... josko sitä itsekin joskus valokuvauskurssille ehtisi...
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  14. Sun Blogi on vaan niin hyvä ja kaunis-kiitos

    VastaaPoista
  15. Sun Blogi on vaan niin hyvä ja kaunis-kiitos

    VastaaPoista
  16. Kauniitakin kauniimpia kuvia jälleen! Arvostan myöskin elämässä sitä, että saa tehdä asioita, joista pitää. Hienoa on myös se, että yhteen elämään saa mahtumaan monia mieleenpainuvia tarinoita. Tarinoista, hetkistä ja mielenkuvistahan tämä meidän elämä koostuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se että saisimme tehdä asioita joista pidämme ei tietysti aina onnistu tai joudumme odottamaan sopivaa hetkeä monia vuosia... kiitos kommentistasi :-)).
      XX

      Poista
  17. Onnea 2-vuotiaalle, elämänmakuiselle blogille ♥ Iloa, onnea ja onnistumisen tunteita myös tulevaan :)

    VastaaPoista
  18. Olipa hauska lukea "taiteilijaelämäsi" historiasta :) Onko muuten pellavamallistossasi isoa parivuoteen aluslakanaa, jota voisi käyttää myös päiväpeittona? Kaipaisin vähän vaihtelua nykyiseen petaukseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä löytyy kaksikin kokoa: 270x200 ja 270x280. Toukokuussa saan uuden lähetyksen !
      XX

      Poista
    2. Tuo isompi koko sopisi varmaankin hyvin, kun meillä on korkea patja. Ilmoittelet varmaan blogissa, kun tuotteet ovat tulleet niin palataan sitten asiaan! <3

      Poista
  19. Sama täällä...lasit on lukemista varten...turhaa sitä on pahaa mieltä itselle tuottaa ja pitää laseja, kun peiliin katsoo..:)

    VastaaPoista
  20. Ihaninta on toteuttaa elämässään niitä asioita joista todella pitää. Itsellänikin on toive, jotta saisi yhdistettyä harrastuksen ja työn, sillä itsensä toteuttaminen sydämmen tärkeillä asioilla on niin paljon onnea sekä iloa tuovaa. Kaunis kiitos blogistasi, sitä on ilo katsoa kauniiden kuvien sekä tarinoiden takia. Onnistumisen iloja myös jatkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kiitokset Jatta, toivon, että onnistuisit yhdistämään työn ja harrastuksen, sehän olisi se ihan ideaalitilanne :-))
      XX

      Poista
  21. Hei pitkästä aikaa :) Kaikkea kivaa olet ehtinyt puuhata ja tuosta kenkäsuunnittelusta en tiennytkään. Mun artesaani-opiskelujen aikana tarjoutui mahdollisuus kenkien suunnitteluun ja olin menossa sille kurssille mutta jotain siinä meni mönkään ja kurssi ei toteutunut. Jäi harmittamaan. Onko sulla kuvia niistä suunnittelemistasi kengistä?
    Taitava olet kyllä kameran kanssa; ihania kuvia... taas kerran :)
    Terveisin, Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi... ei yhtään kuvaa kengistä, en tiedä mitä olen ajatellut, kun heitin ne kaikki poiskin kaapistani lopuksi. Täytyy kysyä Ninalta, olisiko sillä yhtään paria... joitakin piirustuksia taitaa olla jossakin kellarin laatikossa :-))
      Xx

      Poista
  22. Onnitelut 2-vuotiaalle blogillesi!
    Terveiset Söldenistä, aurinkoa ja lunta riitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, nyt nauttikaa lomastanne, hiihtämisestä ja rinnekahviloista!!
      XX

      Poista
  23. Paljon onnea 2-vuotiaalle blogillesi.Blogisi on niin elämänmakuinen ja kaunis! Olet taitava valokuvaaja saat kaiken näyttämään niin raikkaalta. Oli mukava lukea elämästäsi maailmalla. Aasia on lähellä minunkin sydäntä teimme mieheni kanssa ensimmäisen Thaimaan matkamme miltei 30 vuotta sitten ja jäimme siihen maanosaan kiinni.Useampana talvena on käyty sielläpäin aurinkoa tervehtimässä. Ja niistä rypyistä.... tärkeintä on hyvä mieli ja olo.Elämä jättää vääjäämättä jälkensä. Oikein ihanaa uutta viikkoa sinulle ja kiitos blogistasi,se on aina päivänpiristys! /t. Helena :=))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi ja puoli vuotta elämästämme asuimme siellä ja ne muistot ovat kaikki positiivisia...sen lisäksi meillä on elinikäinen suhde maahan Matildan muodossa... :-)) Mukavaa alkanutta viiikkoa!!
      XX

      Poista
  24. Ihana blogi ja upeat kuvat. Kaunista ja harmonista <3

    VastaaPoista
  25. Kaunis blogi ja upeita kuvia tässäkin postauksessa! Yksi suosikeistani, ehdottomasti! Ja hyvältä näyttää valokuvaaja siellä kameran takanakin. :)

    VastaaPoista
  26. ohhhh Paivi...what beautiful pictures and inspiring text. I also have laugh lines and I'm sure our eyesight get's bad so we do NOT worry about them hahha. From one Grandma to another
    love from Canada Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Ellen, you make me so happy with your comments, thank you!! <3 :-))
      XX

      Poista
  27. Onnea 2-vuotiselle kivalle, virikkeitä ja ideoita antavalle blogillesi ja kiitos monista kauniista kuvista. Ei saa olla turhan vaatimaton sillä kuvaat ihan ammattimaisesti. Olet ehtinyt elämäsi varrella niin monia ihania asioita tehdä! Ryppyjä ei kukaan huomaa ellei itse huomauta ja tarpeeksi kauan kun elää niin niitä tulee meille kaikille eikä se haittaa yhtään, ei anneta haitata. -Anne

    VastaaPoista
  28. Onnea näin jälkikäteen 2-vuotiaalle blogillesi! Luen blogiasi säännöllisesti ja tänään etsin tekstiä Barcelonasta. Muistelin, että luin mukavasta pikkukylästä sivuiltasi. En kuitenkaan löytänyt sitä, mutta tämä teksti kosketti vahvasti ja nuo kuvat ovat mielettömän hienoja. Toivon Sinulle paljon onnellisia päiviä jatkossakin ja tervetuloa Espooseen. Eivätkä rypyt kauniissa ja karismaattisessa ihmisessä haittaa. Ehkä niin on tarkoituskin, että kun ikää tulee riittävästi, niin peilistä näkyy se mitä itse haluaisi. Olen itse huomannut, ettei kylpyhuoneeseen kannata mennä lasit päässä (58 v.). Ihanaa kesää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...