keskiviikko 26. helmikuuta 2014

SPRING CAKE











Hei kakkuterveisiä täältä meiltä. Koko eilisen päivän makoilin sängyssä ja otin rauhallisesti...iltapäivällä olikin sitten taas noustava, jotta lapset saisivat ruokaa tullessaan koulusta. Olin varannut jääkaappiin Philadelphia juustoa juustokakkua varten ja koska se on nopea tehdä ilman uunia, päätin yllättää lapsukaiset... no, en sitten löytänytkään sitä ohjetta mistään, koska se on paperilapulle kirjoitettuna, joten tein kakun vähän mutu-tuntumalla.
Kakku on keväinen, koska käytin juustokermaseokseen muutaman tipan kirkkaan vihreää elintarvikeväriä. Näitä kakkuja on aikoinaan syntynyt monella eri värillä; pnkkinä, keltaisena jne.

Pohjaksi 200g murskattua Digestive keksiä +
100g sulatettua voita
(sekoita edelliset aineet ja painele irtopohjaiseen vuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi pyöreäksi leikattuna,
voit myös vuorata vuoan kelmulla, helpottaa kakun irottamista vuosta) 
laita jääkaappiin odottamaan

500g Philadelphia juustoa
2dl vispikermaa
(sekoita juusto ja vispattu kerma)
(mitä enemmän laitat tavaraa, sitä korkeampi kakusta tulee)

Sokeria oman maun mukaan tai n. 1,5dl sokeria +
1 tl vaniljasok.
Yhden pienen sitruunan raastettu kuori
Yhden tai puolentoista pienen sitruunan mehu puristettuna

6 kpl liivatelehtiä / liota kylmässä vedessä
ja sekoita sitten noin desilitraan kuumaa appelsiinimehua,
joka kaadetaan juustokermaseokseen vähän jäähtyneenä
(värin voi tippoina lisätä sitten mukaan)
Maista vielä ja lisää mausteita mielesi mukaan.

Lopuksi seos keksipohjan päälle
ja odottamaan hyytymistä.

Tässä ohje noin pääpiirteittäin, kannattaa tosiaan maistella mikä on sopiva maku kullekin, voit käyttää sitruunan sijasta myös limeä.
Koristeet leikkasin paperiservetistä. (liima oli jotakin keramiikka-ja teräsliimaa, öljyistä??... joten ei oikein sopinut hennon paperin liimaamiseen.)

Minua on innostanut kokeilemaan eri ruokia ja leivonnaisia nämä meidän kaksi koululaista, perempaa raatia ei voi olla. Palaute tulee suoraan ja kaunistelematta.
Vuosi sitten olimme koko porukalla Kroatiassa ja saimme siellä maailman parasta juustokakkua, nuorempi lapsistani sanoi minulle eilen illalla, ''äiti, tämä kakku on melkein yhtä hyvää kuin Kroatian juustokakku'' Voiko äitinä parempaa palkintoa saada :-))
Olisiko lapsilla ollut eilen erityisen hyvä päivä koulussa, koska ruoka oli myös kuulemma ihan sieltä parhaasta päästä, mene ja tiedä.

P.S. Monet ihanat kiitokset teille tsemppiterveisistä, niistä jo tuli heti parempi olo, vointi on  kohenemaan päin, huomenna siis lentokunnossa.

XX Päivi

25 kommenttia:

  1. Hei Päivi ja terkut `tropiikista`. Piti heti avata blogisi ja päästä taas kartoille. Voi sinua kun olet sairaana, parantele ja ota iisisti.
    Kakku näyttää todellakin keväiseltä ja juustokakut ovat ihania. Tätähän voi viritellä ja lisätä pääsiäisenä jotain pikkumunia tai pupuja pinnalle:) Hyvää työmatkaa sinulle!
    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa Leena kuulla sinusta, toivottavsti matkanne sujui hyvin, eivätkä mellakat päässeet yllättämään. Juu, kakku muuntuu moneksi :-))
      XX

      Poista
  2. Juustokakut on meidän perheen lemppareita - ja tuo näyttää kyllä liiankin herkulliselta;)
    Kiva kuulla, että voit jo paremmin, mutta otahan vaan rauhallisesti vielä hetki äläkä anna kevään tulon riehaannuttaa liikaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut ovat hyviä...minulla olisi niin draivi päällä täällä, mutta jarrutella täytyy...
      XX

      Poista
  3. Onpa hyvän näköinen kakku! Olenkin selaillut kirjoista ja netistä viime päivinä kakkureseptejä, kun lupauduin tekemään 15 hengen kakun isäni syntymäpäiville. Mielessä olisi kaksikerroksinen kakku kahden erillisen sijaan, en ole sellaista koskaan tehnyt ja vähän mietityttää, otanko riskin kakun lysähtämisetä juhlapäivänä...

    Kohenevaa vointia ja iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee se kaksikerroksinen ja kakku ja ota paljon kuvia meille, kuulostaa ainakin ihanalle. Itse olen niin tomppeli, että voin pilata takuuvarman reseptin unohtamalla jonkin aineosan kokonaan pois :-))
      XX

      Poista
  4. hahaaa IHANA!! ♥
    Tämäkö on nyt se herkku josta puhuttiin :))

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku, juustokakut on ihan lemppareita! Olen parin viimeisimmän kotiäitivuoden aikana lueskellut blogiasi päiväkahvin ääressä ja inspiroitunut niin monesti kauniista kuvistasi. Nyt piti kuitenkin ihan kommentoida tuon edellisen postauksen seurauksena... kummallisissa "paikoissa" törmää kanssasairastajiin! En ennen kuutisen vuotta sitten saatua diagnoosia tiennyt koko asiasta, nyt meitä kökkösuolia putkahtelee tuon tuosta! :) Toivottavasti tauti talttuu ja hiljenee taas moneksi vuodeksi! Niin tiedän tuon stressin ja herkkujen vaikutuksen, vaikka alun jälkeen olen pahimmalta säästynytkin... Vointeja sinulle!
    -Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kiitokset kommentistasi...minua hymyilyttää tuo ''kökkösuolia'', saa nähdä mihin tässä tämän sairauden kanssa joutuu, ainakaan se ei itsestään parane. Toivotan sinulle sinne myös hyviä vointeja!
      XX

      Poista
  6. Näyttää tosi hyvältä! Keväinen fiilis tulee kuvia katsellessa:)! Täytyypä ottaa tämä ohje talteen, kiitos:)!

    VastaaPoista
  7. Näyttää kyllä tosi tosi hyvältä! JA ihanat koristelut olet tuohon laittanut. Pitää ottaa ohje talteen, kiitos!!!

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta. Jotenkin mulle tuli tästä kakusta mieleen vastaleikatun nurmikon tuoksu! Ja kevät ;) Mukava kuulla, että vointisi on jo kohentumaan päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihana mielikuva vastaleikatusta nurmikon tuoksusta...olinkin ihan unohtanut sen ja nyt yritin sitä palauttaa mieleeni...aika kuluu nopeasti, kohta voidaan se tuoksu ihan oikeasti tuntea!
      XX

      Poista
  9. Dear Paivi...first spring flowers, now a spring cake .Beautiful !!! I can not wait for warmer weather around here , too. We are still in a deep freeze( -20C last night ) . Wishing you good health and more sunny days .
    From snowy Canada Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Ellen, hhrrrr...so cold, I hope the spring will come soon to you!!
      XX

      Poista
  10. Niin keväisen kaunis kakku! Koristelut kruunaavat sen, hauska idea tuo värikäs viiri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos, silloin kun on aikaa voi kehitellä ideoita ja näperrellä, useimmitenhan on kiirusta, eikä ennätä tehdä kaikkea mukavaa vaikka mieli tekisi.
      XX

      Poista
  11. Mukava kuulla että vointisi on paranemaan päin.Juustokakku näyttää herkulliselta.Ovat meidänkin lempparikakkuja.Oikein hyvää matkaa sinulle.mutta muista ottaa rauhallisesti./t. Helena :=))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tietäisitpä miten rauhallisesti täällä otetaan, kerron kohta...
      XX

      Poista
  12. Voihan harmitus nuo vointiprobleemat! Mutta hyvä, jos olo jo parempi :-)
    Juustokakku näyttää mielettömän hyvältä. Mulla ei ole vielä oikein syöjiä noille tuon tyylin herkuille ja itse kun en voi syödä, niin jää leipomatta. Pitäisi osata tehdä ihan pieniä kakkuja. Ehkäpä löydän jonkun pienen vuoan jostain!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...