tiistai 19. helmikuuta 2013

My interior design tips...A LOT OF PAINT...






































HOLIDAY HOME /IKEA / BLACK PAINT

                                                                                    HOLIDAY HOME/IKEA/WHITE PAINT


HOLIDAY HOME /IKEA/WHITE PAINT...

...AND SOME WOOD CARVING...
 PAINT, PAINT, PAINT...black and white...
Mistä ja miten kodin sisutus oikein syntyy...minulle on tärkeää, että koti on persoonallinen, asujansa näköinen...ei liian kliininen ja minimalistinen, mutta ei myöskään survottu täyteen. Trendejä on kiva seurata, mutta ei orjallisesti. Omat huonekalumme olemme pääasiassa hankkineet joskus 16-17 vuotta sitten asuessamme Kaakkois- Aasiassa lukuunottamatta sohviamme ja lomakotimme sisustusta. Olen aina sisustanut pienellä rahalla. Huonekalumme ovat tarttuneet matkaan, koska ovat miellyttäneet silmääni ja kaikki ovat olleet kohtuuhintaisia tai halpoja. Suurin osa niistä on siltä ajalta kun asuimme Indonesiassa ja niissä selvästi näkyy hollantilainen tyyli siistomaa-ajoilta. Vuosien saatossa olen niitä sitten päivittänyt, toisia vieläpä useampaan kertaan. Olen hionut, maalannut, taas hionut ja maalannut toisella värillä. Siinä on maalattu, pöydät, lipastot, kaapit, vuoteet, korit, ruukut, lampunjalat jne jne. Olen tainnut maalata kaiken mitä meillä on. Olen tyytyväinen huonekaluihimme, olen jopa kiintynyt niihin, heh heh.
Olen hankkinut huonekaluja myös antiikkimarkkinoilta, kierrätyskeskuksista, kirppareilta, poistomyynneistä ja sitten kunnostanut ne.
Hankimme Espoon lomakotimme, jotta meillä olisi paikka Suomen lomiamme varten, koska oma talomme siellä on vuokrattu eräälle perheelle. Lomakoti piti sisustaa nopeasti ja huokeasti, joten Ikea ja kierrätyskeskukset olivat loistopaikat sisustusostoksille. Yhden kesäloman aikana sitten hioin ja maalasin kalusteet ja lisäsin niihin jotakin persoonallista.
En tarvitse ympärilleni kalliita designklassikkoja (vaikka niistä toisinaan kyllä haaveilenkin). Näissä vanhoissa huonekaluissa on se hyvä puoli, että niitä voi huoletta uudistaa monen monta kertaa mielen muuttuessa ja uutta halutessa, designkalusteiden tuunaamisessa olisi kyllä korkea kynnys.
Kuvissa olevat huonekalut ja tavarat, isot ja pienet olen kaikki joko maalannut, hionut puun esiin tai käsitellyt jollakin muulla tavalla.

Asiasta sitten toiseen...Tiedättekö, täällä sataa LUNTA! Olemme lasten kanssa lähdössä Barcelonaan ylihuomenna viettämään pidennettyä viikonloppua ja sää...aika viileää on luvattu sinnekin, harmittaa.
No mutta IHANAA VIIKON JATKOA TEILLE, pääkaupunkiseutulaiset siellä Suomessa taitavat viettää hiihtolomaa ja minäkin mahdollisesti palaan näille sivuille loman jälkeen.
                                                  HAVE A GOOD WEEK and a nice winter break!
                                                                           XX Päivi

41 kommenttia:

  1. Ihanaa Päivi:) - kauniit tuolit ja minulla sama "musta" proggis päällä;))
    Mistä muuten saisin tilattua sun kauniita pellavaisia???
    Terkut!!
    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kati, musta on nyt must! Minulla on Espoossa POP UP myynti 6.-7.4. pellaville ja keramiikalle. Kesällä olen Suomessa pari kuukautta ja silloin on myös myyntitapahtuma ja voin lisäksi postittaa silloin tuotteita muuallekin Suomeen. Minuun voi olla myös yhteyksissä sähköpostitse: plemstrom@gmail.com
      Xx

      Poista
    2. Moikka,
      Mäpä laitan sulle viestiä;))!
      Terkut!

      Poista
  2. Kauniita kalusteita. Saat hiomisen ja maalaamiseen vaikuttamaan tosi simppelisti tehtävälle puuhalle. Olen vasta alkumetreillä sillä saralla ja tuntuu kaikki olevan kovin työlästä ja hidasta. Olisiko sinulla suositella hyviä spray maaleja? Hyvää matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, lintsaan aina hiomisesta, hiomakone on niille pinnoille jotka vedän ihan puulle, muuten rikon vain pinnan ja putsaan, sitten vaan alkaa suti heilua.
      Minulla ei ole mitään Spray-maalivinkkiä siellä Suomessa, mutta mikä tahansa melkein kelpaa. Metallille käyttäisin ehkä ''automaalia''. Muistat vain katsoa onko matta vai kiiltävä.
      XX

      Poista
  3. Todella kaunista!
    Mukavaa reissua ja pidennettyä lomaa! Me vietetään tällä kertaa lomaa täällä koti kulmilla (naapurikaupunki mukaan lukien) :)

    VastaaPoista
  4. Voi että, olen aina ihan mykistynyt näistä sinun kauniista kuvista : )
    Maalaus on kyllä hyvä tapa saada uutta aikaan - minunkin pitäis pian taas tarttua hommaan ja sutia vanha terassikalusto mustaksi.

    Ihanaa Barcelonan matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta terassikalusto kuulostaa niin hyvältä, itse käsittelimme vanhat terassihuonekalut sellaisella vähän kuin liitumaalilla valkoisiksi jo useampi vuosi sitten.
      xx

      Poista
  5. Ihania tunnelmia olet taas välittänyt!
    Kodistasi tekee viehättävän ja mielenkiintoisen juuri "aika -kerrostuksellisuus"
    (tulipa sanahirviö) ja oma kädenjälkesi kunnostuksissa.
    Monesti blogeissa ja lehdissä esitellyissä kodeissa kaikki näyttää juuri "kaupasta kannetulta
    ja eletty elämä ei näy sisustuksissa.
    Täytyykin tästä aasinsillasta kertoa ,että muutama päivä sitten siivosin vanhoja lehti-
    kasojani keräykseen ja tapani mukaan "tarkistin" ne ensin . Selaillessani vuoden 2009 Toive-
    Koti lehteä hurmaannuin kauniin Espoolais-kodin vaaleaan tunnelmaan -jossa Aasiassa eletyt
    vuodet näkyivät -kuulostaako tutulta :)Ihanalta näytti koti täälläkin , -melkein naapurissa !
    T Anne Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihana kuulla, kiitos. Tuosta kotikuvauksesta huonekalutkin ovat jo saaneet uutta väriä ja maku on ehkä yksinkertaistunut. Muutamia kertoja kotiamme on kuvattu eri lehtiin ja on hauska katsoa kuinka samat huonekalut näyttävät aina erilaisilta, välillä ne ovat valkoisia ja toisella kerralla mustia jne. :-))

      Poista
    2. Vielä Anne Maarit...käännä taljat nurinperin ja nahkapuolelta leikkaat mattoveitsellä, äläkä vedä kovin vahvalla kädellä, ettet katkaise toisen puolen karvoja , leikkauskohtaa ei silloin huomaa itsetehdyksi ja saat pikkutaljasta helposti kahteen tuoliin päälliset.
      terkuin Päivi

      Poista
  6. Unohdin kysyä sinulta ,kun huomasin tuoliesi päällä pienen näköisiä, harmaita "Ikean" lampaantaljoja
    -oletko leikannut ne vain saksilla poikki? Olen aikonut tehdä niin ,mutten tiedä alkavatko
    jotenkin rispaantua.
    T Anne Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kokemusta IKEAn lampaantaljojen leikkaamisesta saksilla puoliksi. Ne eivät ole menneet miksikään ja ovat kestäneet myös pulkkaillessa rispaantumatta.
      Nina

      Poista
    2. Mattoveitsellä onnistuu ehkä vielä paremmin nurjalta puolelta, niin ettei tule leikatuksi niitä karvoja, silloin leikkauskohtaa ei huomaa. Ikean taljojahan minäkin olen leikellyt...

      Poista
  7. Heippa1 Hiomista ja maalausta täälä maalla myös ja edullisia löytöjä.. maali saa kyllä ihmeitä aikaan ja tietysti valkoinen ;) ja aina ei tarvi hioa pyyhkäisy teräsvillalla tms. auttaa maalin tarttumisessa:)t.Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen kanssasi samaa mieltä sekä väristä, että teräsvillasta,hiekkapaperiakin se voisi olla.
      XX

      Poista
  8. Maailmalta on ihana tuoda kotiin tarpeellista käyttötavaraa, Ranskasta halvalla ostetut lautaset tuovat arjessa muistoja ja tunnelmia mukaan tähän päivään. Vaikka en koskaan olekaan ollut kovin kiintynyt tavaraan, niin on kivaa kun tavaroillani on tarina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, minustakin on kiva kun tavaroilla on tarina kerrottavana, olen raahannut keramiikkaa Aasian toreilta ja ne ovat edelleen käytössä.
      XX

      Poista
  9. Voin kertoa, että kalliit designhuonekalut tylsistyttävät ihmisen - tai ainakin minut. Ovathan ne laadukkaita ja tavallaan ajattomia, mutta kalleutensa vuoksi niitä ei voi vaihtaa aina silloin kuin mieli tekisi. Ne ovat ikäänkuin näyttelyesineitä ja koti ei ole kutsuva. Oma kotini on erittäin pelkistetty, skandinaavinen design-koti. Se ei houkuttele, millään tavalla ja siihen on vaikea saada lämpöistä tunnelmaa, vaikka kuinka käyttäisit paksuja villamattoja, shaaleja, taljoja, niin silti sen muotokieli viestii "kylmyyttä". Toisin kuin sinun kotisi.Tällä haluan sanoa, että älä vain vaihda tyyliäsi ja lopeta haaveilu jostakin muusta kuin mitä sinulla on. Se on juuri sinua itseäsi ja niin ihanan kaunis koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upean rehellinen kommentti, joka pysäytti. Kiitos sinulle. Välillä haaveilen edes jostakin aikaa kestävästä designhuonekalusta, mutta näkökulmasi luettuani lienee viisainta olla vain kiitollinen omasta tavallisesta kodistaan ja koettaa piristää sitä välillä kukkasin, kynttilöin tai uusin tekstiilein.

      Poista
    2. Älkää ymmärtäkö väärin, pidän kovastikin designista ja ihailen tyylikkäitä koteja, mutta olen itse tyyliltäni ehkä boheemimpi. Mieheni pitäisi ehkä pelkistetymmästä ja modernimmasta kodista ja pitää minua hiukan hamstraajana, heh, mutta sisustuksesta päättämisen mies on kuitenkin jättänyt minulle ja on onnellinen jos minä olen onnellinen.
      XX

      Poista
  10. Nättiä, nättiä on. Maalia, suteja ja ilmeenvaihtoa, ihan mallikkaat periaatteet sisustukseen. Ihanaa Barcelonan matkaa, ja odotellaan kuvia totta kai. Huge hugs. x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentista ja kuvia varmasti tulee otettua... :-))
      xx

      Poista
  11. Ihania huonekaluja! Olet kyllä todella taitava noissa sisustushommissakin. Mukavaa minilomaa :)

    VastaaPoista
  12. Löysin blogiisi ekaa kertaa ja lukijaksi jään! Hauska uusi blogituttavuus :) Mukavia päiviä sinne!!

    VastaaPoista
  13. Hehehehe ja minäkun sanoin että edellinen päivitys oli oikea kuvapläjäys niin tämähän se vasta pläjäys onkin!!!
    Iso kasa kauniita kuvia kaikista aarteista :-)
    Ovat olleet hyviä löytöjä! Hassua kun muistan kaikki vaiheet jotka huonekalut ovat elänneet kun itse olen asunut vielä kotona.
    Sellaista puuhaa se tuunailijan elämä on :-) onhan se ihan huippua, että osaa ja tykkää tuunailla :-) niinhän ne kaikki meidänkin huonekalut ovat tuunailtu :-)
    Haleja äiti <3<3<3

    VastaaPoista
  14. Kaunis sekä persoonallinen koti ja itse tuunatut kalusteet ovat jotakin jota ei suurellakaan rahalla saa. Tiedän omasta kokemuksesta ja jokainen kaluste on yhtä rakas tuunaajalleen :) Sinulla on kyllä tyylisilmää tuunailuun sekä sisustamiseen! Kiitos tästä postauksesta, sekä hyvää lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kiitokset sinulle, tuunailu on vielä kaiken lisäksi niin ihanaa!!
      XX

      Poista
  15. Ihanaa että löysit blogiini, niin löysin tänne! Aivan ihana blogi sinulla!!

    VastaaPoista
  16. Ihanaa! Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan ;)

    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  17. Ah, niin kauniita huonekaluja ja kuvia, joita olet niistä ottanut, että ihan oikein silmä lepää. Voisitkohan ajatella mahdollisesti oman sisustus-kuva kirjan kuvaamista ;)

    VastaaPoista
  18. Aivan upeita kuvia jälleen! Sait minut heti tarttumaan pensseliin, tänään sai meidän vanha valkoinen tuoli uuden mustan värin :-).
    Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  19. I love the black and white theme it is so fresh, clean and chic

    VastaaPoista
  20. Kaunista nykytaidetta.
    Kiitos sinulle!

    VastaaPoista
  21. Pitkästä aikaa tulin blogiasi ihastelemaan ja täällä aina silmä lepää kauniissa kuvissa ja huonekaluissa, sinulla on hieno tyylitaju ja on ihana myös aina lukea miten kirjoitat perheestäsi <3 Olimme loppuvuodesta yhteydessä siitä raitakankaasta, pitääkin kirjoitella sinulle tilannetta tässä kevään aikana :)
    Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...