sunnuntai 24. helmikuuta 2013

A DAY ON THE COAST / Sitges, Spain

HEI, aurinkoiset terveiset Sitgesistä, suloisesta merenrantakaupungista, noin 40km Barcelonasta lounaaseen.
Meillähän oli auto käytössä lauantaiaamusta alkaen ja tänään, sunnuntaina lähdettiin etsimään tätä pientä rannikkokaupunkia, kiitos lukijalleni vinkistä, aivan loistava paikka vierailla. Ajelimme pitkin vuoren rinteitä ja näkymät olivat uskomattoman hienoja. Voin lämpimästi suositella Barcelonassa kävijöitä pistäytymään tässä kauniissa pikku-kaupungissa, asukkaita siellä on vain vähän yli 20 000.
Ilma oli espanjalaisittain helmikuinen, istuttiin kuitenkin ulkona nauttimassa juomia rantabulevardilla. Kaupunkiin pääsee Barcelonasta myös julkisilla. Jo satakunta vuotta sitten kaupunki oli tunnettu Katalonian kulttuuripiireissä, taiteilijat hakivat inspiraatiota kauniista ympäristöstä ja varakkaat barcelonalaiset viettivät siellä lomiaan. 
Valkoisella kalkkimaalilla maalatut talot hehkuvat keskipäivän auringossa...
(En ole päässyt kommentoimaan ja katsomaan blogejanne, koska hotellin netti on niin hidas, että se ''aikakatkaisee'' lataamisen, mutta korjaan asian kotona.)

                                                            HAVE A LOVELY MONDAY
                                                                            XX Päivi

26 kommenttia:

 1. Voi tuota upeaa valoa ja aurinkoa!
  Maisematkin on komeita : )
  Ihanaa loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista. Ihana paikka, suosittelen. :-))
   Xx

   Poista
 2. Kauniita maisemia ja tuo valon määrä... voisi kuvitella, että siellä oli todella lämmintä! Vaatetus kyllä "romutti" sen kuvitelman :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru, koko Euroopassa ollut epätavallisen kylmää. Sitgesissä noin 300 aurinkoista päivää vuodessa ja talvellakin +15. Mutta valoa ja aurinkoa riitti, ihana paikka.
   Xx

   Poista
 3. Ihania maisemia ja upea rantakaupunki! Tuolla olisi kyllä kiva käydä.
  Hyvää loppulomaa, soittele pian!!
  Hugzies <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei lapsukainen, ihana, ihana paikka, soitan pian. <3<3<3
   Xx

   Poista
 4. Aurinkoa ja valoa, voiko enempää toivoa! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elsa, se valo on se tärkein varsinkin meille pohjolan ihmisille.
   Xx

   Poista
 5. Yes Sitges is so nice, we stayed there a couple a years ago. love your pics! <3 Nilla

  VastaaPoista
 6. Kaunis paikka, kiitos kuvista. Vaikuttaa tunnelmaltaan ja näkymiltään aika lailla samanlaiselta kuin Biarriz Ranskan rannikolla Atlantin puolella aivan Espanjan rajan tuntumassa. Minulla on vanhempieni kanssa kahden päivän päästä lähtö Espanjan Fuengirolaan, jossa myös on tällä viikolla kylmää ja sateista, mutta valon määrä on ihan eri kuin meillä Suomessa, eikä siellä sentään ole lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin, että loma on aina loma ja ainakaan lunta ei pitäisi Espanjan korkeudella tulla, nauttikaa lomastanne!
   Xx

   Poista
 7. Ihania kuvia! Nuo kaksi ekaa kuvaa tuo mieleen sen mielikuvan, mikä minulla on siitä, kun muutamme mieheni kanssa vanhoilla päivillä Espanjaan. Tuollainen talo se just olisi. Vaalea parveke merelle! Siis jos ei ole varaa siihen viinitarhaan :)

  Aurinkoa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :-)) Ihana kommentti, noin minäkin ajattelin kun näin talot, sinne vaan kaikki eläkepäiviä viettämään!!
   Xx

   Poista
 8. Upeita sinisen sävyjä!!

  Nauttikaa ;)

  VastaaPoista
 9. Voi miten olen iloinen, että Sitges-vinkistäni oli avuksi! Kiitos ihanista valokuvista, joiden myötä on kuin olisin palannut viime lokakuiseen lomaamme. Välimeri ei ollut silloin vielä menettänyt kokonaan kesän aikana keräämäänsä lämpöä, ja rohkeat lapsemme juoksivatkin onnellisina aaltoihin paikallisten hymyillessä heille kävelyillään. Valokuvasi palauttavat mieleeni myös tuon erityisen kauniin sinisen sävyn, Välimeren sinisen.
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina, oli ihanaa kun vinkkasit asiasta, näinhän tämä blogiyhteisö parhaimmillaan toimii. Sitges oli todellakin käymisen arvoinen paikka.
   Xx

   Poista
  2. Olen samaa mieltä blogiyhteisön toimivuudesta. Mielelläänhän sitä laittaa hyvän kiertämään. Paitsi kauniista blogistasi, iloitsen myös siellä silloin, tällöin vilahtelevista Varsovan terveisistä/kuvista. Hyvä ystäväni paluumuutti sinne viime kesänä, ja siksi kaupunki kiinnostaa minua.
   Nina

   Poista
  3. Hei, siis tarkoitatko, että joku ystäväsi on muuttanut tänne Varsovaan viime kesänä, Suomestako? Kannattaa tulla käväisemään, tämä on kiva kaupunki lyhyen lentomatkan päässä.
   Xx

   Poista
  4. Ei Suomesta vaan puolatar paluumuutti Sveitsistä takaisin Varsovaan. Kyllähän hänen kertomansa kesäiset Chopin-konsertit sikäläisessä puistossa houkuttaisivat kovastikin. Ehkä jonain päivänä, toivon niin.
   Nina

   Poista
 10. Ihana keväinen valo! Nautinnollista lomaa!

  VastaaPoista
 11. Ihanat maisemta siellä,ranta kutsuu juoksemaan varpaisilleen.

  VastaaPoista
 12. Sitgeshän on seksuaalivähemmistöjen kaupunginosa, jossa edelleen ihanan viehättäviä pikkuhotelleille erityisesti homojen käyttöön. Juuri tuo vähemmistöjen luoma kulttuuri tekee kaupunginosasta erityisen ja erityisen kauniin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...