sunnuntai 3. helmikuuta 2013

FAIRYTALE / my dollhouse projectAino-Kaisa's DOLLHOUSE from 1988 is still waiting in the basement


SUNNUNTAI-TERVEISET täältä ''nallepariskunnan muuttotouhujen'' keskeltä. Viikonloppu vierähti mukavasti kun minua alkoi ''leikityttää'' ja päätin kaivaa esiin yli kaksikymmentä vuotta vanhan nukketalon.

Minulla on ollut oma yritys joskus parikymmentä vuotta sitten, jolloin teetin puusepällä mm. lastenhuoneen huonekaluja ja nukketaloja, sekä pojille, että tytöille. Poikien talot olivat ns.''postitoimistoja'', jossa sankarit asuivat tai se oli parkkitalo pikku-autoille. Tytöille talot toimivat nukkekotina tai nukkekaappina.

Tämä pieni, kaksikerroksinen talo jäi silloin prototyyppina minulle ja myyntiin tulleet olivat suurempia, kolmikerroksisia.
Matildalle maalasin talon myöhemmin punavalkoiseksi ja nyt oli aika päivittää se. Vanhat tapetit piti poistaa ja maalata seinät ja katot. Tekstit seiniin laitoin paperilautasliinoista, samoin kuin lattiakuviot ja käsittelin ne decoupage-lakalla kiinni.Sängyn ja korituolin suihkutin spraymaalilla mustiksi.
Talo ulkopuolelta sai harmaan sävyn, jonka kokeilemalla sekoitin valkoisesta ja mustasta.

Kellarissa odottaa vielä tyttäreni Aino-Kaisan nukketalo vuodelta -88, jolloin sen hänelle hankin, kun hän oli vielä vauva...(voitteko kuvitella, heh...) Talossa asui silloin kolme lasta; Aino-Kaisa-, Mikko- ja Aleksi-nukke. Talo lähtenee autossamme kesälomalla Suomeen huonekaluineen Aino-Kaisan kunnostettavaksi ja mahdollisesti Ella leikkii sillä, jos Aino-Kaisa raaskii siitä luopua...:-))

Osan huonekaluista maalasin joskus vuonna 1992, niinkuin tuolin alta löytyvä vuosiluku osoittaa. Toin maahan nukkekotien huonekaluja omalle pienelle yritykselleni Saksasta ja Ruotsista ja näistä kuvissa näkyvistä tavaroista suurin osa on siltä ajalta eli noin 23 vuotta vanhoja. Osan koreista ja huonekaluista olen hankkinut myöhemmin Thaimaassa asuessamme ja milloin mistäkin  jotakin kivaa on löytynyt. Ruokia tein aikoinaan ''ihmetaikinasta'', katsokaa nyt esim. karjalanpiirakkaa...

Tällä remontoimallani talolla ja sen asukkailla leikkivät toivottavasti sitten lapsenlapseni ja minä tietysti, mitä nyt muilta kiireiltäni ehdin.

Laitoin makuuhuoneen seinälle tekstin: '' Takaisin rannalle auringon laskiessa'', sinnehän me kaikki haluaisimme, eikä vain talossa asuva nallepariskunta ja kunhan kesä tulee, niin eiköhän lähdetä porukalla merenrannalle auringonlaskun aikaan...ja miksei jo heti aamusta.
HAVE A LOVELY, LOVELY SUNDAY
XX Päivi

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hello,
   Dear Päivi, I sent you an email, but I have not received confirmation. I'm sending you that email once again.
   (sklep@dobreprojekty.com)
   XX :)

   Poista
 2. Voi miten ihana! Kyllä kelpaisi tuollaisella leikkiä! Taisit ihan pikkasen innostua nähtyäsi kuvat meidän vaaleanpunaisesta pikkukartanosta ;)

  Suloista sunnuntaita täältä Suomesta! Aurinkokin ihan pikkasen näyttäytyi, kutitellakseen nenänpäitämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, kyllä innostuin teidän ihanasta ja suloisesta talostanne, joskin tämä oli asialistallani ja maalitkin oli hankittuna jo ennen joulua, mutta aina on tullut jotakin muuta, mitä on pitänyt väkertää... :-))
   XX

   Poista
 3. Voi miten kaunis! Siellä kelpaa kyllä nallepariskunnan asustella:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllähän tämä on hiukan hassua ja melkein kiusallista, että tämän ikäisenä voi innostua nukkekodista tässä mittakaavassa!! :-))
   XX

   Poista
 4. Aivan upeaa työtä olet tehnyt, ihana nukketalo! Itse pitäisi aloittaa samantyylinen projekti tässä pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aloita nyt vaan projekti ja vinkkaa minulle, niin tulen kurkkaamaan.
   XX

   Poista
 5. This is utterly stunning I would live it even now. My favourite toy as a child was my dolls house.

  VastaaPoista
 6. Voi Päivi, muutos on uskomaton ja niin niin sinun näköisesi, mustaa, harmaata ja valkoista ja samoja kuvioita kuin omissa tekstiileissäsi. Kyllä mahtaa tyttäresi ja tyttärentytär olla onnensa kukkuloilla, kun tuommoisen viet heille Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentistasi...tämä talo ei ole lähdössä Suomeen, vaan tämä talo pysyy luonani ja halukkaat tulevat leikkimään sillä luokseni...Suomeen lähtevä talo on tuo vaaleansininen, joka on Aino-Kaisan talo, ja jonka hän saa itse kunnostaa mieleisekseen.
   XX :-))

   Poista
 7. Oma nukkekoti on ollut aina unelmissa. Ihania ovat ja niin suloisia kaikki minikokoiset tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina haaveilin nukkekodista...siitä kai se aikoinaan alkoi koko nukkekotitouhu...
   XX

   Poista
 8. VOIIIIIII! IHANA!!! IHANAA!!!
  Niin odotan, että saan talon tänne!! Ja kunnostan sen!
  Älä nyt siellä höpsi, tiedän, että SINÄ olet innoissasi siellä leikkinyt myös nalle pariskunnan kanssa :) Niin tekisin minäkin :)
  Lapset ovat vain "tekosyy" ;)
  Kyllä siitä tuli niin nätti!! Ja nallukat ovat tyytyväisiä uudessa kodissaan rankan muuton ja sisustusremontin jälkeen.
  Muistan kyllä kuinka ihana nukketalo minulla oli, ja siinähän se nyt taas on. Monen monen MONEN vuoden jälkeen! Kohta saan sen tänne ja voidaan Ellan kanssa leikkiä :D Tietysti edessä on SUURI remontti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino-Kaisa, juu täältä kellarista se sinun iso talosi lähtee sinne luoksesi kunnostettavaksesi.
   XX

   Poista
 9. Aaah !! Ihania kuvia! Ja leikkiminen on aina välillä ihan paikallaan :) Se sun kauppa oli ihana... mikäs sen nimi olikaan, en saa päähäni? Mulla on tallessa vielä jotain pientä kivaa sieltä ostettua.

  Mullakin on joskus ollut mielessä, että alkaisin rakentaa nukkekotia johonkin vanhaan kaappiin... mutta en sitten ole saanut aikaiseksi.

  Kirsi från Pyttis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kirsi, kiitos kun kävit katsomassa kuvia...Joonatanin kauppa (meidän Aleksin mukaan; Aleksi Joonatan)oli se mun kaupan nimi.
   Ajattelin myös aikoinaan, että olisi kiva tehdä sellainen ''aikuisen nukkekoti'' johonkin vanhaan lasivitriinikaappiin. Kirsi, ei se ole vieläkään myöhäistä...
   XX

   Poista
 10. Hallo Päivi

  I cant belive it - the Pictures from your little House are
  sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
  wonderful*****

  I can see the LOVE inside of the House

  The white latte cups from my last Post are from

  broste COPENHAGEN

  Liebe Grüße Monique

  VastaaPoista
 11. Dear Monique, thanks for your words and the information of latte cup!!
  XX

  VastaaPoista
 12. Ihan mahtava talo ja niin niin kauniita kuvia taas!!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...