tiistai 13. marraskuuta 2012

DEAR MÅRBACKA...good night, sleep well...


HEI JA TUHANNET KIITOKSET TEILLE KAIKILLE ARVONTAAN OSALLISTUNEILLE JA KAIKILLE IHANILLE JA KIVOILLE KOMMENTEILLE JA KIITOS MYÖS, ETTÄ OLETTE KIRJAUTUNEET BLOGINI LUKIJOIKSI...OLEN SAANUT AINAKIN MUUTAMAN UUDEN LUKIJAN.
ARVONTAHAN JATKUU, KOMMENTTEJA VOI JÄTTÄÄ AINA SINNE ENSI MAANANTAI-ILTAAN ASTI JA KLIKATA OIKEAN PÄIVITYKSEN BLOGINI OIKESTA REUNASTA AUKI. (Tyttäreni asetti minulle nämä auki klikattavat kuvat, teki blogiarkiston ja eniten luetut päivitykset jne jne. Näin ne osat vaihtuvat, vastahan aikuinen tyttäreni oli pienokainen ja minä tein asioita hänelle ja hänen puolestaan...)
NO, MUTTA SITTEN TÄHÄN PÄIVITYKSEEN (on sanottava tässä, että minulla on blogihaaste odottamassa ja EN ole sitä unohtanut).
VIIME VIIKONLOPPUNA SITTEN LEIKKELIN IHANAT MÅRBACKA PELARGONIANI TALVILEPOA VARTEN. YSTÄVÄNI ARJA ANTOI MINULLE OHJEET LEIKATA KUKKA, KUTEN KUVISTA NÄKYY (melkein itketti, kun uusia versoja tuli edelleen ja kukkanuppuja...)JA SITTEN VEIN KULLANMURUT PIMEÄÄN, SEKÄ VIILEÄHKÖÖN AUTOTALLIIN JA AIOIN ANTAA VAIN PIKKIRIIKKISEN VETTÄ TALVEN AIKANA JA VAIN MUUTAMAN KERRAN JA SITTEN MAALISKUUSSA ALAN TOTUTTAMAAN NIITÄ PÄIVÄN-JA AURINGONVALOON. Mitäs sanotte?
Mårbacka on ihan lempilajikkeeni, se on isompi ja kasvaa korkeammaksi kuin tavallinen Pelargonia. Vaaleanpunaisten kukkien väri on niin lämmin ja pehmeä. Nyt minulla oli seurassa yksi valkoinenkin.
Ihanaa viikkoa teille, lähden nukkumaan tästä, en kuitenkaan talviunille, vaikka joskus tekisi mieli vaan nukkua koko talven yli ja herätä  kevätlintujen lauluun...
Kiirettäkin  on jälleen pitänyt koska Suomessa pidettävä PRIVATE ROOM SALE lähestyy, siitä lisää tuonnempana.
HAVE A SWEET AND WONDERFUL WEEK!
XX Päivi

16 kommenttia:

 1. Kauniita ovat. Kööpenhaminassa ihailin vielä täydessä kukassa ulkona kukkivia pelargoniota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei...minulla myös oli ihan viimeiseen asti ulkona, nyt saavat talven levätä.
   XX

   Poista
 2. On se ihanaa kun nuo tyttäret ovat niin taitavia. Meilläkin vähän samoin; tytär käy päivittelemässä äidin blogin ulkoasua :D
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttäret ovat ihania ja taitavia...jotta ei tämän perheen pojat pahoittaisi mieltään, niin pojatkin ovat aivan yhtä ihania ja taitavia. :-))
   XX

   Poista
 3. Tiedän niin tunteen, kun pitää leikata voimissaan olevasta kasvista oksia pois.. Nypin joskus rahapuuni ihan toivottoman näköisiksi, mutta voimistuivat siitä entisestään ja lähtivät paksuntamaan päähaaraansa. Näissä on vaan äitini mukaan oma "kuukausikello", jonka eri päivinä saa tehdä eri juttuja. Äitini rehevä puutarha on todiste siitä, että taitaa toimia tämä viljelijöidenkin suosima aikakulttuuri. Puolasta saa muuten sellaisen vihkosen kioskeista "Ksiazka ogrodnika" tms., jossa vuoden päivät on jaettu tarkalleen mitä milloinkin saa tehdä. Kieltä ei tarvitse osata, niissä on hyvin pienin kuvin kerrottu milloin pitää kylvää ja milloin leikata. :) Vihkonen tulee aina loppuvuodesta/alkuvuodesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin suretti...vihkonenhan kuulostaa hyvältä, en vain osaa sitä kysyä... :-))
   XX

   Poista
 4. Heheh kyllähän sitä pitää auttaa :) Ja sitä paitsi, on kiva kun minä, ykkösfanina, saan osallistua tähän blogiin :) hehe
  Älä nyt talviunille mene, tulisi niin tylsä joulu. Vaikka kyllä minunkin puolesta voisi joulun jälkeen skipata loppu talven ja hypätä suoraan kevääseen :)

  VastaaPoista
 5. luulin, että ne napsitaan lyhyeksi vasta keväällä?
  p.s. TIKKUKIRJAIMIA (=HUUTAMINEN) on tosi vaikea lukea

  Lillis :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, minä sain ohjeen leikata nyt syksyllä. Kukkien ei tarvitse tuhlata energiaansa siihen pitkään varteen, kun yrittävät alkuun kasvaa pimeässäkin, kunnes huomaavat ettei kannata...luulen että se on sama leikkaako syksyllä vai keväällä...
   XX
   P.S. Tikkukirjaimia saattanen jatkossakin aina välillä käyttää, :-( Tykkään niistä :-)
   Xx

   Poista
 6. Hei, mielenkiintoista seurata meidän molempien pelargonioita ensi keväänä. Itse vein omani myös viileeään ja pimeään, mutta en leikannut niitä vielä. Aion kastella muutaman kerran ja sitten vasta keväällä leikata ne. Palataan asiaan keväällä ja vertaillaan tuloksia :). Olen ensikertalainen.

  Ja samaa mieltä tuon Lilliksen kanssa, että isoja kirjaimia käytetään symbolisoimaan huutamista ja luettavuuden kannaltahan niitä ei saisi käyttää ollenkaan. Samoin on myös päätteelliset fontit, joita ei nettitekstissä suositella käytettävän kuin ehkä jossain lyhyissä kaihoisissa, surullisissa tai romanttisissa mietelauseissa. Muistaakseni "Kaunis elämä"-blogi käyttää päätteellistä fonttia. Olen alan ammattilainen, niin siksi tulee aina kiinnitettyä huomiota näihin asioihin. Kaikella ystävyydellä - Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katri, minäkin olen ensikertalainen Pelargonian talvilevon suhteen...katsotaan.
   Olen pahoillani ko. kirjaintyypin käyttämisestä...ihmisethän käyttävät erilaisia fontteja vähän mielialojensa mukaan tai mikä tuntuu omalta ja en olekkaan kuullut, ettei tikkukirjaimia saisi käyttää. En tietenkään halua ilmentää kirjaimilla huutamista...pidän nimittäin tikkukirjaimista ja saatan niitä käyttää aina välillä jatkossakin. Kaunis Elämä- blogihan on tyttäreni blogi, en ole huomannut mitään erityistä hänen kirjoituksessaan...
   Tärkeintä lienee sanoma ja iloinen ote asioihin, vai mitä.
   Mukavaa viikon jatkoa.
   XX

   Poista
 7. luuline, että kaunis pieni elämä blogipitäjän äiti on maria, joka kirjoittaa käsityöblogia?
  Lillis

  VastaaPoista
 8. Hei Lillis, kysymys onkin Kaunis Elämä-blogista, ei kaunis pieni elämä-blogista...
  :-))

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...