sunnuntai 11. toukokuuta 2014

MOTHER'S DAY
















ÄITIENPÄIVÄ on illassa jo...on aika hienoa olla äiti viidelle... viidelle upealle lapselleni. Äitiys on ihanaa, kun lapset ovat pieniä ja äitiys on ihanaa, kun lapset ovat vähän suurempia ja äitiys on ihanaa, kun lapset ovat jo suuria, aikuisia. Äidin roolihan on muuttuva, mutta aina haastava, vai mitä te ajattelette? Aikuistuvien ja jo aikuisten lapsien kanssa viettämäni aika on ihan sitä parasta, yleensä iloista ja rentoa, täynnä puhetta, sekä naurua. Äidin sydämen saa murtumaan oman lapsen surut ja murheet.

Tänään mies organisoi aamukahvit vuoteeseen ja herätteli 14-ja 18-vuotiaat sängyn äärelle toivottamaan hyvät huomenet. Siinä sitten makasi sängyssäni aamulla varhain kaksi EI niin iloista teiniä herätettynä kesken unien...ei ole enää pienten kätösten tekemiä äitienpäiväkortteja tai pehmeää poskea äidin poskea vasten :-)) 

Lähdimme perinteisesti brunssille, ja aloitimme sen kuohuvalla...olisin toivonut kaikki viisi lastani koolle...ehkä sitten ensi vuonna kun olen Suomessa...
Toivottavasti teillä kaikilla on ollut upea päivä, joko omien lastenne, vanhempienne tai appivanhempienne kanssa.

Ainakin 27:ssä maassa Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina, mm. Hollannissa, Tanskassa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Italiassa, Saksassa jne.
Äitienpäivä otettiin Suomessa käyttöön jo 1918 ja vuodesta 1927 sitä on vietetty nimenomaan toukokuun toisena sunnuntaina. Olen itse syntynyt 8.5., ollut kai jonkinlainen äitienpäivälahja omalle äidilleni kyseisen päivän aattona.

Kaikkea hyvää nyt alkavaan viikkoonne. Kiitos uusille lukijoilleni, jotka seuraatte blogiani, sekä tietty monet kiitokset kaikista kommenteistanne, joita aina innolla odotan.

P.S. Olen pahoillani, kuvien laatu on huono, koska asetukset ovat pielessä, enkä saa niitä korjattua...kuten aikaisemmin ehkä mainitsinkin, minun täytynee saada ammattiapua ongelmaani :-)) Siihen asti siis mennään näillä...
XX Päivi

24 kommenttia:

  1. Oikein hyvää äitienpäivän iltaa sinne ♥

    VastaaPoista
  2. Ihaniahan nämä kuvat ovat! :) Mitä asetuksia sulla on pielessä? Blogissa, kamerassa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ainakin kameran säädöissä on ongelmia ja olen vielä itse tilannetta pahentanut räpeltämällä kameraa tietämättä miten korjata tilannetta, urghh... :-)) olen varsinainen valokuvaaja...
      XX

      Poista
  3. Ihanaa Äitienpäivän iltaa!

    Useassa blogissa on ongelmia .jpg kuvien rakeisuuden kanssa. Siitä pääsee helposti lataamalla kuvat muussa tiedostomuodossa. Mahdatkohan tarkoittaa tätä bloggerin kuvien pakkausongelmaa? Eli kamera oliskin fine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa siis olla ongelmia useammassa päässä, kamerassa kuitenkin itseaiheutettu vika, jota en kuitenkaan itse osaa korjata...:-))
      XX

      Poista
  4. Ihania, hyviä ja niin mielenkiintoisia kuvia..katselisin vaikka ja kuinka kauan...!
    En huomaa mitään vikoja!
    Kaikkea hyvää viikkoosi Päivi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuvat ovat rakeisia... sinne myös mukavaa viikkoa!!
      xx

      Poista
  5. Ihana äitini!! ♡
    Ja niin kivoja kuvia brunssilta!! ♡♡ Hali hali HALI!! ♡

    VastaaPoista
  6. Niin ne äitienpäivät muuttuvat vuosien varrella... kaikki niin ihania, mutta erilaisia ♡ Tänä vuonna meitä vähän surutti 18 v:n kanssa "rakkausmurheet"... mutta samalla tuntui, että se myös lähensi meitä... ♡ (syvä huokaisu) voi niitä aikoja, kun itse samoista murheista luuli, että koko maailma kaatuu...
    Oikein ihanaa uuden viikon alkua ja toivottavasti saat pian apua kamerasi kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se rakkauden menetys tai menettämisen pelko 18-vuotiaalle on lähes maailmanloppu sillä hetkellä...onneksi siitä yleensä selvitään kuitenkin ehjin nahoin :-))
      Kameran kanssa täytynee odottaa kesään...jos ei tuo tytär osaisi auttaa äitiään Skypessä :-))
      XX

      Poista
    2. Ilmeisesti nuoret ovat selvittäneet "murheet"... äitikin saa taas huokaista helpotuksesta :)

      Poista
  7. Ihanan herkullisia tarjoiluja ja varmasti myös makuja. Olen muuten ihastunut olohuoneessasi olevaan harmaaseen, pyörivään tuoliin. Minkä merkkinen se on... saakohan suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Erja, tarjoilut olivat ihania ja varsinkin jälkiruokapuoli, jota kyttäsinkin ihan alusta asti...kyseessä on Egg-tuoli...niitä saa varmasti Suomesta tai ainakin nettikaupoista, sekä aitona alkuperäisenä, että halvempana versiona.
      XX

      Poista
  8. Ihanat kuvat ja tarjoilut aivan parhaasta päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joskus on ihana herkutella ja päästä valmiiseen pöytään.
      XX

      Poista
  9. Moi! Oletkohan mahtanut säätää iso-arvoa liian suureksi? Se aiheuttaa rakeisuutta. ISO -näppäimestä kun painaa ja valitsee mahdollisimman pienen arvon (100 on paras, mutta jos ei ole tarpeeksi luonnonvaloa, kuva voi tärähtää, joten 100-800 arvoissa pysyisin). Sitten samaa kuin tuo joku edellinenkin oli kertonut, eli kuva kannattaa ladata plogiin png-muodossa jpg-mudon sijaan. Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. plogiin nimenomaan! :D Itse taidan tarvita "ammattiapua" kirjoittamisen suhteen. ;)

      Poista
    2. Ihana postaus Äitienpäivästäsi <3
      Haluan myös kiittää tähtipaidasta ja -huivista, jotka saapuivat viimeviikolla, tosi kivat.
      Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

      Poista
    3. Hei ihana Sanna, olen tässä kokeillut jo säätää ISOa, mutta jotenkin tuntuu, että useampi säätö pielessä...kuka lie räpelöinyt kameraani :-))

      Poista
    4. Saga...kiva kuulla, että pakettisi tuli perille, sinne myös mukavaa viikkoa!!
      Xx

      Poista
  10. Kiva asu ja ihana tunika! Mistä hankittu?

    VastaaPoista
  11. Hi! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
    Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick.
    I'm thinking about making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any
    points or suggestions? Appreciate it

    Feel free to surf to my site :: goji berry

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...