tiistai 13. toukokuuta 2014

BREAD

Hei, nyt päästiin asiaan, nimittäin leipään. Rakastan leipää yli kaiken. Suomessa lempparini on ruislimppu, sekä kaikenlaiset ruispalat, sekä tietty Karjalan piirakat ja niitä ainakin myydään leipäosastolla, joten kai ne kuuluvat leipätuotteisiin.
Minulla tutkittiin muutama viikko sitten, ettei minulla vain ole keliakiaa ja onneksi tulokset olivat kielteiset. Olisi ollut surullista, jos en olisi saanut/voinut enää nauttia ihan tavallisesta ihanasta leivästä. Minulle kelpaa kyllä melkein leipä kuin leipä, mutta ikävöin silti täällä sitä suomalaista... 
Ihan valkoista en juurikaan syö paitsi silloin tällöin patongin muodossa ja silloin kun paistan paahtoleivästä ''rikkaan'' ritarin kaikilla hedelmäherkuilla lastattuna.
Kuvia erilaisista leivistä löytyy blogistani AIKA monta, tässä niistä muutamia... no nythän alkoi tekemään mieli leipää, juustoa ja kupillista kahvia... täytynee odottaa aamuun, koska kello on puolikaksitoista yöllä!!... :-)) Mukavaa viikon jatkoa ja hyvää yötä.
XX Päivi

16 kommenttia:

 1. Yhdyn täysin! Kun tulet Suomeen, maista Fazerin Cashew-karpalociapattaa. Minun viikonloppuherkku <3

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen, jolle leivästä luopuminen ois kauhea paikka! Nyt kun siitä puhutaan, niin on ihan pakko kauppareissulla ostaa jotain oikein herkullista leipää :))
  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
 3. Leipä, aah! Kaikki leivät käyvät, mutta harvoinhan sitä ihan valkoista syö. Onneksi nykyään kaupasta saa myös hyviä, kovakuorisia maalaisleipiä, juureen tehtyjä. Mutta jos vain yhtä asiaa saisi syödä loppuelämänsä se olisi ruisleipä ja voi:-)
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan olisi ruisleipä ja voi, jos noin tiukoille menisi :-))
   XX

   Poista
 4. "Leipä naisen tiellä pitää".... Leivästä saa niin monenlaista tarjottavaa.Ainoastaan ruisleivän ja paahtoleivän ostan kaupasta muut leivät ja sämpylät yms. leivon itse.Se on niin nopsaa ja helppoa. Onneksi sinulla ei todettu keliakiaa.Kuvissasi on ihanan näköisiä leipiä ja varmaan herkullisia.Nautitaan leivästä./t. Helena :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, mikä sen parempaa kuin itseleivotut sämpylät :-))
   XX

   Poista
 5. Leivästä en luovu! Joka päivä en syö leipää, mutta vähintään viikonloppuun se kuuluu. Olisi surullista jos leipä pitäisi kokonaan karsia ruokavaliosta.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on tuore ruisleipä tai saaristolaisleipä ja (suolaton) voi!
  Hyvä, että yksi asia taas suljettu testeillä pois. Toivotaan nyt, että pääsisit pian maaliin ja syy vatsan oireilulle löytyisi. Oireidenkin kanssa on helpompaa elää, kun tietää mistä ne tulevat. Ainakin koen allergiat näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristolaisleipä kuulostaa niin herkulliselta, mutta tavallisella voilla, suolan maku pitää tuntua, eikö...?? :-))
   XX

   Poista
 7. Baijerissa ei paljon suolaa säästellä, sitä on ihan tarpeeksi jo leivässä ym. ruuissa. Jotenkin vaan olen tottunut siihen suolattomaan voihin. Suomessa ehkä käytän normaalia suolattua voitakin. Maassa maan tavalla ;), edes joissain asioissa.

  VastaaPoista
 8. Hello Paivi,,, bread hmmmm !!!! A nice dark rye bread with lot's of different seeds... unbeatable...but hard to find in Canada .I always gain weight in Germany because i can not stay away from all the different breads and buns . Delicious !!
  From one breadlover to another bon appetit Ellen

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...