torstai 23. tammikuuta 2014

SOME FOOD... and a lot of CHOCOLATE
















Hei, täti Tahmea täällä...kaikki saranat tarvitsevat rasvausta... taitaa syynä olla tämän pahuksen tammikuu, ei riitä, että iho kuivuu, tuntuu siltä kuin aivot ja pääkin ovat kuivuneet kokoon tai ovat umpijäässä. Väsyttää vaan ja jokainen pienikin homma vaatii ponnistuksen...hain tänään kevätkukkia kukkakaupasta; Helmihyasinttejä, Narsisseja ja Tulppaaneja ja laitettiin hyvää ruokaa. Heitin kasariin paprikaa, sipulia, porkkanaa paloiteltuna, chiliä, puristettua sitruunamehua, Balsamicoa, sokeria ja suolaa. Paistoin lohiviipaleet rapeiksi pannulla voissa ja lisäksi Basmatiriisiä. Tein samantyyppisen ruuan toissapäivänä, mutta paistoin ohueksi nuijitut porsasviipaleet rapeiksi ja kasviksiin lisäsin myös omenaa sekä kaltattuja tomaatteja. Ruoka on nopea ja helppo tehdä ja sitä voi maustaa omien mieltymyksien mukaan, suosittelen.
Axel lähti tänään pelamaan koripalloa koulun joukkueen kanssa Sveitsiin ja tulee sunnuntaina takaisin kotiin, mies tuli eilen Suomesta myöhään ja tänä aamuna oli jo taas lähtenyt reissuun ennenkuin heräsin. 
Nyt tarvittiin suklaata... onneksi sitä löytyi kotoa, ennenkuin tilanne pahenee :-))
Huomasin muuten, ettei sisustusjuttuja ja tuunausta ole ollut pitkään aikaan esillä tässä blogissa, joten pitänee korjata pian se puoli. 
Koetetaan selvitä tästä tammikuusta, tai ainakin minä koetan selvitä, eihän tässä tätä enää ole paljon jäljellä ja sitten sukelletaankin helmikuuhun ja lähemmäs kevättä...Suloista loppuviikkoa ja alkavaa viikonloppua!!
XX Päivi

20 kommenttia:

  1. Ihania Kuvia, ja varsin ihana taulu !
    Lotta Dubaista :D
    www.lottaliinalove.blogspot.com xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lotta, monet kiitokset kommentistasi ja terveiset Dubaihin täältä Varsovasta! :-))
      xx

      Poista
  2. Tsemppiä tammikuuhusi! Täällä Suomessa on nyt niin kauniit aurinkokelit, että ei yhtään ahdista! Kävelin tänään siellä teidän lomakodin rantamaisemissa auringonlaskun aikaan, ja ai että oli nättiä ja rauhallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nonna, mukava kuulla, että siellä on kauniit ilmat. Kyllähän se aurinko antaa virtaa, nyt täälläkin ihana auringonpaiste ja hyvältä tuntuu...voi nyt kun mainitsit ne meidän lomakodin rantamaisemat, toivoisin voivani hypätä täältä sinne oitis!
      xx

      Poista
  3. Kyllä se siitä pikkuhiljaa....täällä oli parempi päivä tänään, huomisesta ei taas tiedä, mutta sisulla mennään. Kukat piristää! Ja tuo taulu!!!!
    Saat sentään laitettua ruoan. Mulla tökkii pahiten se ruoan laitto ja ruokakaupassa käynti.
    Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Tiina, joo sisulla mennään, täällä tänään hieno ilma, aurinko armas...ha ha samoilla linjoilla mennään, tökkii ruokakaupassa käynti, nyt teen ruokakokeiluja ja olen toistaiseksi jättänyt suomalaiset perinneruuat pois niin on ihan hauskaa tuo ruuanlaitto. Mukavat viikonloput sinne myös!
      xx

      Poista
  4. Aika julmaa laittaa kuvia tuollaisista ihanista suklaista;) Täällä painiskelen kamalassa makeanhimossa ja kohta syön suoraan kiposta sokeria...
    Myös meillä syötiin tänään lohta ja basmatiriisiä. Lohi tosin savustettuna versiona. Ihmeen hyvin savustui yli 20 asteen pakkasessakin!
    Aivan ihana tuo sudenkorentokynttiläkippo. Mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua naurattaa täällä tuo, että kohta alkaa mennä sokeria suoraan kiposta... Aika samoilla on mennyt tuo ruoka; lohta ja Basmatriisiä...Savustettunahan lohi onkin ihanaa ja ulkona savustettu, wow!
      Sudenkorentokuppi on Bloominvilleltä!
      xx

      Poista
  5. Tsemppiä Päivi! Kevättä kohden mennään ja kohta tammikuu pulkassa.Täällä meillä ollut niin kaunista,kun aurinko näyttäytynyt päivittäin puut ja pensaat ovat todella upeat lumikiteiden peittäessä oksat.Olipa herkullisen ja helpon oloinen ateria.Suklaa sai veden kielelle... Leppoisaa loppuviikkoa./t. Helena :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Helena, kuten tuossa aikaisemmin mainitsinkin, niin sillä auringolla on ihme voima, huomasin sen taas tänään. Aamu alkoi harmaana ja nyt on ihana auringonpaiste ja se lämpö, sekä valo tuntuu ihan kropassa...mukavaa viikonloppua!
      xx

      Poista
  6. Kukat piristävät kummasti. Onneksesi tammikuuta ei ole jäljellä kuin muutama hassu päivä. Nautinnollista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja, mukavaa kun helmikuu alkaa ja ollaan taas lähempänä kevättä! Hyvää viikonloppua!
      xx

      Poista
  7. Voi, miten ihanan näköistä suklaata, sitä täytyy aina välillä saada, kumma juttu!
    Kukat piristävät aina :)
    Onneksi pian vaihtuu jo helmikuu ja kevättä kohti mennään :)
    Ihanaista viikonloppua sinulle Päivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, sinne myös oikein ihanaa viikonloppua!!
      xx

      Poista
  8. Juuri ajattelinkin reseptiä kysyä kun näyttää niin herkulliselta! Myös "suklainen jälkiruoka" eli Pralinet, nams. Sinulla kauniit suklaiset kynnetkin, mikä merkki ja väri? Luulin että maljakon keltaiset kukat ovat neilikoita, joka tapauksessa keväistä, ah niin keväistä. Tammikuu on tuntunut jotenkin todella pitkältä täällä Sveitsissäkin....haaveilen siitä että parin kuukauden kuluttua jo vihertää ja tulee se mielestäni kaunein vuoden aika. Piristävää viikonloppua!- Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei siihen sen kummempaa reseptiä ole kuin mitä tuossa blogissani luettelin, on olemassa yksi reseptipohja ja jos sen haluat, laita vaikka sähköpostia tulemaan minulle. Kynsilakka on sellainen puolalainen merkki kuin INGLOT, ihania värejä. Minusta sitä saa myös Suomesta, täällä se isompi pullo maksaa vain vitosen verran ja Suomessa kai 10-16€, oikein hyvä lakka ja päälle vielä kovettaja niin jopa kestää. Terveisiä Sveitsiin, poikani on siellä juuri pelaamassa koripalloa :-)) Sinne myös hyvää viikonloppua!!
      xx

      Poista
  9. IHANAT suklaat ja toi suklaaboxi! Mulle!! :)))
    Nam niin herkullisia kuvia, ja ihana äitylikin siellä kurkistaa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kaunokainen, äityli juu kurkistaa, turvallisia nuo hämyiset kuvat, ryppyjä 0!! :-))
      XX

      Poista
  10. hei! löysin blogiisi muutamia päiviä sitten. eilisetkin valokuvasi olivat aivan hurmaavia :-) roikun mukana...

    VastaaPoista
  11. Hei ja kiitos, että roikut mukana :-))
    xx

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...