keskiviikko 29. tammikuuta 2014

FLORAL INSPIRATION
Hei...kukat ovat ihania, ne tuovat minulle hyvää mieltä päivittäin ja siksi pidän kukkia aina kotona, sekä ruukuissa, että leikkokukkina. Kukathan ovat paljon edullisempia täällä kuin Suomessa, toisaalta kukkina voi pitää myös luonnon antamia...metsästä löytyy toinen toistaan ihanampia oksia, joiden kukat ja lehdet avautuvat nopeasti maljakossa. Niityiltä ja pientareilta voi kesäisin löytyä aarteita, minulle sellainen on esim. ihan tavallinen Koiranputki.

''A HOME INSPIRED BY NATURE AND ORGANIC MATERIALS IS BOTH CAHARMING AND RELAXING'', says influential Swedish art director and stylist Hans Blomquist and I agree...

Ostin kukkakaupasta Magnolian oksia, on harmi että ne ovat lauhkeiden alueiden kasveja, eivätkä oikein menesty Suomessa. Magnolia on yksi lempikukistani, kaunis ja herkkä. Ensimmäisessä kuvassa näkyy kukat vielä nupussa (kuvan otin eilen) ja tänään osa nupuista oli jo avautunut ja iloitsin siitä kuin pieni lapsi :-)) Täällä sataa lunta nyt toista päivää ja pienet herkän vaaleanpunaiset kukat muistuttavat saapuvasta keväästä...
(Ruusuja innostuin kuvaamaan, kun olin jo niitä heittämässä pois, värit olivat niin kauniita.) 
Hyvää viikon jatkoa!

XX Päivi14 kommenttia:

 1. Ihan magnolia.

  Kesällä keräilen paljon luonnosta ja joutomailta kukkia. Anopin kanssa meillä on perinteenä käydä juhannusaaton aattona myöhään illalla ajaa tiettyyn paikkaan poimimaan valtavat kimput lupiineja. Muuallakin niitä kasvaisi, mutta ajamme parin kilometrin päähän aina samaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupiinit ovatkin ihania, olen yrittänyt aina kesällä löytää vaaleanpunaisia ja valkoisia kimppuuni, mutta liilatkin käyvät...
   XX

   Poista
 2. Ai että miten upeet kuvat - tuo valo!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mikä liene se valo, varmaan lumen valo, koska on tuprutellut lunta ihan niin, että pääsin kolamaan oikein lunta pihalta tänään :-))
   XX

   Poista
 3. Aivam upeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu, toisaalta ehkä vähän tylsiä...siis ''vain'' kukkasia.
   XX

   Poista
 4. Voi miten ihanat magnolian kukat.Magnolia on myös yksi minun lempikukistani.Kukat tekevät ihmeitä! Kyllä luonto osaa hommansa.
  Itse myös keräilen pitkin metsiä ja pientareita oksia,varpuja,käpyjä yms. Viime viikolla otin mustikanvarpuja maljakkoon ja nyt niissä on pienet lehden alut.Toissa kesänä istutin puutarhaamme kaksi magnolia,viime talvena jänis vähän toista nakersi,mutta kesällä kasvoivat hyvin.Nyt todennäköisesti paleltuvat,kun ei ole lunta suojana :((. Mukavaa keskiviikkoa.Kohta on heleä helmikuu./ t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena, luin jostakin, että muutama Magnolia lajike selviäisi talvesta etelä-Suomessa. Pitäisi kai kietoa turkiksiin talvella...
   XX

   Poista
 5. Juuri niin, kukat tuovat iloa ihan tavalliseen arkeen. Niin kauniita taas sinun kuvat. Täällä Suomessa en ole juuri magnolian oksiin kukkakaupoissa törmännyt tai sitten olen kulkenut silmät kiinni : ) En aiemmin huomannut kommentoida, mutta on niin kiva lukea teidän remonttisuunnitelmista. Keittiöstä tulee varmasti aivan upea : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän hirvittää koko remontti, kunpa näkisi jostakin miltä kaikki suunnitelmat näyttävät sitten ihan konkreettisesti, saisinpa nähdä suunnitelmat valmiina vaikka unessa...en tiedä tuleeko keittiöstä upea vai ''rupea'' :-))
   XX

   Poista
 6. Onpas kauniita kukkasia, ihanaa loppuviikkoa Päivi :)

  VastaaPoista
 7. Kukat, oksat jne. ovat kyllä kauniita ja tuovat paljon iloa päivään :) Suomessa leikkokukkien hinnat ovat kukkakaupassa monestikkin liian kalliita. Onneksi lähikaupassa on reilunkaupan ruusuja, tulppaaneita ym. edullisemmin.

  AURINKOISTA VIIKKOA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kukat ovat Suomessa liian kalliita kukkakaupoissa, jotta niitä viitsisi säännöllisesti itselleen sieltä kotiin kantaa. Onneksi on nämä K-marketin reilunkaupan kukat, on sitäpaitsi kätevää napata ne siitä ostoskoriin!
   Xx

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...