maanantai 27. tammikuuta 2014

INSPIRATION IMAGES

Nyt halusin tuoda blogiini pitkästä aikaa sisustuksellisen päivityksen. Viime aikoina on ollut niin paljon kaikkea muuta.
Kuvat olen kerännyt netistä ja valitettavasti en tiedä kenen kodeista ne ovat ja kuka ne on kuvannut. Yhteistä näille kaikille keittiöille/ruokailutiloille on kuitenkin se, että ne kaikki ovat TAIVAALLISEN ihania. Satojen ja satojen kuvien joukosta valitsin nämä, koska ne miellyttivät minua eniten, niissä kaikissa on sellaisia piirteitä, joita haluaisin myös omaan tulevaan keittiöömme...mitäkö ne ovat?

Rakastan valoisuutta, joten niin suuret ikkunat kuin vain mahdollista. Pintamateriaalit ovat rouhevia tai keittiössä on ainakin jotakin rouhevaa. Tilat ovat korkeita ja ilmavia, niissä on jotakin hyvin modernia, sekä jotakin kierrätettyä/vanhaa. Jokaisessa näissä keittiöistä on siis jotakin sellaista, jota haluan omaan keittiööni jossakin muodossa ja aioinkin ottaa vähän riskiä keittiösuunnittelussa, jotta saisin siitä omannäköiseni. Persoonallisuus on mielestäni valttia. Täytyy pitää pää kuitenkin kylmänä, ettei nyt ihan lähde liitelemään materiaalivalinnoissa oman mukavuusalueen ulkopuolella suuressa innostuksessa, koska keittiötä ei niin vain lähdetä heti parin vuoden jälkeen muuttamaan, kun alkaa kyllästyttää erikoinen valinta. Haluan kuitenkin päästä siitä kaikkein sovinnaisimmasta ratkaisusta eroon kun minulla nyt kerrankin on siihen mahdollisuus. Keittiömme ei ole suuren suuri, mutta kuutioita siinä tulee olemaan ja ainahan mennään sillä mikä kussakin tilanteessa on mahdollista.

Nyt olemmekin puhkaisemassa keittiön kattoa, jolloin saamme korkeutta sinne yli viiteen metriin ja ikkunoita alhaalta ylös saakka. Vanhemman tyttäremme Aino-Kaisan huone, joka sittemmin ehti olla myös hetken Matildan huoneena keittiön yläpuolella, puretaan. Näin talo on aikoinaan suunniteltukin, huone keittiön päälle rakennettiin jälkeenpäin kun oli tarvetta vielä yhdelle lastenhuoneelle.Talomme on rakennettu 80-luvulla ja senaikaiseksi taloksi se on hyvin moderni edelleenkin. Emme ole olleet rakennuttamassa taloa, joten emme voi siitä ottaa kuniaa itsellemme. Kaiken purkutyön jälkeen on sitten rakennettava Matildalle uusi huone muualle, joka on jo mietitty valmiiksi.

Tutustukaa näihin kuviin, niissä on paljon sellaisia vinkkejä, joita voi hyvin soveltaa keittiöön kuin keittiöön.
Olemme parasta aikaa miettimässä ikkunalistoja ja lattialistoja, sekä sisäovien raameja. Näihin listoihin ja raameihin harvemmin tulee kiinnitettyä huomiota ja nyt huomaan kuinka monta asiaa pitää valita ja päättää...lista kuin lista, mutta kun se ei ole niin...
Oikein hyvää alkanutta viikkoa!
XX Päivi
P.S. Oli ihan unohtua...monet, monet kiitokset kommenteistanne viime päivityksessä!!
Thank you for your lovely comments!

31 kommenttia:

 1. oioi, aivan ihastuttavia kaikki♥ Tsemppiä remppailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö...tämä meidän remontti alkaa vasta kesällä, joten tämä on sellaista tuskaisen hidasta suunnittelua ja kaiken valmistelemista...no hiljaa hyvä tulee... :-))
   xx

   Poista
 2. Kyllä kyllä...tahdon juuri tuollaisita omaan kotiin... Kevät tai just tämä aika on aina mulla se että haaveilen omasta kodista. Vaikka tiedän että se tässä elämäntilanteessa on ihan mahdoton ajatus...mutta saa haaveilla ja unelmoida... niin tiedämpä sit kun tulee se HETKI että ostamme oman kodin niin mitä HALUAN!!!!!!!!!
  Kiitos ihanista kuvista! Taidankin piipahtaa etuovi.com sivulla...hihiiiii
  -Maria Turust

  VastaaPoista
 3. Kelpaa mullekin....kaikki.
  Lattia ym. listat ovat parhaimmillaan juuri silloin, kun niihin ei kiinnitä huomiota. Mielummin olisin ilman, muta aina se ei onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt kun olen juurikin hankkimassa sellaisia, jotka kyllä huomataan... :-))
   xx

   Poista
  2. No se on sitten ihan eri juttu. Sitten niiden pitää varmaan olla näyttävät ;)

   Poista
 4. Oli kyllä kauniita kaikki, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Osa oli hieman epäkäytännöllisiä, mutta se on asukista kiinni miten hankalia paikkoja jaksaa siivoilla ym :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oli pakko käydä vielä kaikki kuvat läpi ja katsoa, mitkä olisivat ne epäkäytännölliset... :-))
   Sinne myös oikein mukavaa viikkoa!!
   xx

   Poista
 5. Ihania valoisia tiloja - ja nuo "sisäikkunat", niistä tykkään kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovatkin kivoja...maailma on pullollaan toinen toistaan ihanampia sisustusratkaisuja...
   xx

   Poista
 6. Kaikki kuvat ovat upeita. Kyllä se tiiliseinä on aina niin hätkähdyttävä <3
  Minulla on haaste sinulle blogissani :)
  http://onnellinenkirsikka.blogspot.fi/2014/01/top-5.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Micu ja kiitos haasteesta, käyn katsomassa... :-))
   xx

   Poista
 7. Voi, miten ihania keittiö/ruokailutilakuvia! Kyllä noista kuvista saa inspiraatioita.... ja unelmia niitähän pitää aina olla :)). Kun kuvailit tulevaa keittiöremppaanne,niin se kuulostaa aivan mahtavalta saat varmaan ihanan keittiön! Ja me lukijat ihania kuvia. Meillä varaston remppa laattojen saumausta vaille valmis ja maalausurakka alkoi olohuoneessa nyt aluksi.... Ihanaa viikkoa sinulle Päivi!
  /t. Helena :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kylläpä siellä ollaan oltu ahkerina...mukavaa, että teillä alkoi maalaushommat :-)) Kivaa viikkoa myös sinne.
   xx

   Poista
 8. Mustikkamäeltä hei,

  Pellava -keskusteluiden kautta tänne löysin, ja lukijaksi jään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina, kävinkin jo kauniissa blogissasi, mukava kun löysit tänne!
   xx

   Poista
 9. Dear Paivi,
  you have found such beautiful photos♥ I would have a problem to choose the best.
  Thank you for a wonderful inpiration.
  Have a nice week,
  Monča

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it's not easy to choose the best one :-)) Have a nice week too!
   xx

   Poista
 10. Ihania kuvia ja ihania keittiöitä, TYKKÄÄN! Jokaisessa jotain kaunista, kyllä ei ole helppoa miettiä uutta keittiötä, kun on niin paljon valinnavaraa!! Onnea kuitenkin keittiön suunnitteluun Päivi ja mukavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, minustakin nämä kaikki keittiöt ovat omalla tavallaan niin kauniita, kodikkaita, upeita jne jne.
   Ihanat viikot sinne myös.
   xx

   Poista
 11. Todella ihania kaikki, vaikka aika eri tyylisiä, maalaisromanttisesta moderniin. Hyvä, että olet ajoissa liikkeellä, niin lopulliset ratkaisut ehtivät löytyä eikä tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Muista akustiikka ongelmat korkeassa tilassa. Itse halusi korkean olohuoneen ja niinpä rakennutimme itsellemme ihanan talon, olohuone-ruokailutila 5,5 m korkea...2 vuoden kuluttua olin valmis myymään talon, johon koko perheemme ei kotiutunut, johtuen sen kolkosta äänimaailmasta, vaikka sitä korjailtiin akustiikkalevyillä, isoilla paksuilla villamatoilla, paksuilla verhoilla, puulattialla jne. Ulkoisesti tila oli lämminhenkinen ja kodikas, vaikka oli moderni rouheine pintoineen. Harmitti myydä kaunis koti, mutta kaikille meille oli selvää, että korkeaa tilaa emme enää halunneet. Ole siis tarkkana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ja kiitos kommentistasi. Tämän talon olemme ostaneet jo vuonna 2001 muutettuamme ensimmäistä kertaa ulkomailta takaisin Suomeen ja olemme asuneet siinä kahteen otteseen, molemmilla kerroilla reilut kaksi vuotta. Meilläkin on tuollainen korkea olohuone ja alakerran tilat ovat paljolti kaikki samaa yhtenäistä tilaa, mutta meillä ei ole ollut akustiikan kanssa mitään ongelmia ja pidämme paljon talostamme ja innolla odotetaan muuttoa. Ehkä talot ovat sitten erilaisia akustiikan suhteen, riippuisiko siitä onko puurakenteinen vai kivitalo, en tiedä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne.
   xx

   Poista
 12. Great pictures I a. Redo rating my kitchen at the moment. I am painting the presses. While like you I love light and brightness after the first coat today the painters put on I got a schock it is very bright. I hope after the second coat I will like it more. Fingers crossed.

  VastaaPoista
 13. I love it - ihania inspiraatio kuvia. Voi kun saisin isomman keittiön jne.
  Ihanan pirtsakkaa viikkoa :)
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se koko takaa kodikkuutta ja kauneutta, vaan ihan jotkut muut asiat, usein pieni on kaunista!
   xx

   Poista
 14. No aivan on ihania kaikki! Erilaisia, mutta kaikissa jotain kivaa. Sehän se vaikeus onkin, että on monia ihania juttuja ja niistä pitäisi saada hyvä kokonaisuus. Niistä listoista sen verran, että minäkin ottaisin listattomat lattiat jos saisin….on kuulemma vaikea toteuttaa, mutta jos listoja ottaa, niin niillä on todellakin väliä millaiset. Talon ja maun mukaan:)
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että ilman listoja on vaikea toteuttaa...minä ajattelin jälleen kontrastia, jotta moderni talo saisi näyttäviä yksityiskohtia...katsotaan nyt.
   xx

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...