sunnuntai 24. marraskuuta 2013

MEN, MENMistä on miehet tehty, ovatko he tehty puvuista, paidoista, pyjaman raidoista...
Muistatteko, miten lorussa sanottiin, että pienet pojat on tehty etanoista, sammakoista, koiran hännän tupsukoista ja minua aina harmitti miksi pojat oli tehty tuollaisista limaisista pikkuotuksista, kun sensijaan tytöt oli tehty sokerista, kukkasista, inkivääristä ja kanelista... viidestä lapsestanihan kolme on poikia ja heitä ei kyllä ollut tehty kyseisistä aineosista, vaan enemmänkin polkupyöristä, pilvenhattaroista, vesileikeistä ja ongenvavoista :-)).

Pojat sitten kasvavat ja heistä tulee miehiä, enkä enää tiedä mistä heidät on tehty... ehkä vahvuudesta, karismasta, komeudesta, hellyydestä, isiydestä jne. Kyllähän me naiset miehiämme tarvitsemme, olisihan elämä aika tylsää ilman heitä...pitäisi kinastella yksikseen ja kenen niskaan sitä kaataisi pahan tuulensa?
Mitä mies sitten tarvitsee (lukuunottamatta meitä ihania naisia) tai mikä on ominaista miehillemme.

Oma mieheni matkustaa työnsä vuoksi runsaasti ja tekee äärettömän pitkiä päiviä, käyttää työssään tietokonetta ja pakkaa laukkuaan monta kertaa viikossa. Vapaa-aikanaan mieheni lukee kirjoja, enimmäkseen englanniksi, sekä omalla äidinkielellään ruotsiksi, harvemmin suomeksi. Hän pelaa intohimoisesti golfia, lenkkeilee, hiihtää ja tekisi remppahommia taitavilla käsillään, jos vain olisi aikaa. Mies on usein myös se, joka viikonloppuisin kuskaa nuorimmaistamme. Tuossa yhdessä kuvassa mieheni näyttää juovan kuoharia, joka ei kylläkään ole hänen lempijuomansa vaan iltaisin se saattaa olla pieni viski tai kylmä olut.
Miehen tulee olla nykyaikana sekä kova, että pehmeä yhtäaikaa eli tosimies ja toisaalta lämmin romantikko. Miehen olisi hyvä osata taitavasti rakastajan rooli, sekä tarvittaessa paikata ystävätärtä vaimolleen. Lapsilleen hän on  vastuunsatunteva isä, sekä auktoriteetti, joka osaa myöskin intoutua leikin temmellyksessä. Jos naiselta vaaditaan paljon, niin vaaditaan kyllä mieheltäkin.

Nämä mies-mietteet lähtivät oikeastaan liikkeelle joululahjoista, mitä ostaisin hänelle, tuolle omalle parhaalle kaverilleni...sen raidallisen pyjamanko??

Hyvää ja rauhallista alkavaa viikkoa!
XX Päivi

20 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus ja todella hyviä kuvia! Joululahja miettein myös täällä, eikä ideoita meinaa löytyä. On meillä Päivi niin samantyyppiset miehet ;))

  VastaaPoista
 2. :-)) :-)) ne miehet, meillä mies toivoo joululahjaksi villasukkia ja kirjoja...
  XX

  VastaaPoista
 3. Miehet.... niin ihania ovat! Vaikka niin ärsyttäviä välillä...niinkuin mekin naiset. Tänä päivänä mieheltäkin vaaditaan aika paljon ja roolit sekoittuvat . Kuvat olivat maskuliinisia just sopivasti. Ja joululahjat... perinteisiä kai meillä, kirjoja, tuoksuja jne.
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena, näinhän se on, miehen pitää olla monessa roolissa yhtä aikaa, niinhän se tietysti on myös naisen kohdalla :-))
   XX

   Poista
 4. Tämän tekstisi syvyys, viisaus, lempeys ja rakkaus. Nämä asiat, joita miehestäsi kerrot, niin luonnollisesti ja kauniisti. Ajattelen omaani, joka myös matkustaa paljon, tekee hyvää ihmisten hyväksi, on läsnä lapsilleen, lukee, rassaa pyöräänsä ja polkee, enkä voisi kuvitella paketoivani joululahjaa kenellekään muulle miehelle.
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukavalta kuulostaa kun sanot noin, ettet voisi paketoida joululahjaa kenellekkään muulle miehelle, niinhän sen pitää olla :-))
   XX

   Poista
 5. Olipa mahtava kirjoitus miehestäsi/miehistä Päivi.Näin,se on mitä me olisimme ilman miehiä... ja toisinpäin.Joululahjaa olen itsekin miehelleni miettinyt.Perinteisellä varmaan mennään tuoksuja,neuleita tai se raidallinen pyjama :)). Leppoisaa viikkoa ja mukavia joulumietteitä./toivottaa Helena

  VastaaPoista
 6. Hieno kirjoitus miehistä ja miehestäsi. Kuvat ovat niin maskuliinisia ja charmantti on kyllä miehesi! Joululahjat ovat aina yhtä vaikeita keksiä, meidän ei edes huoli pyjamaa, joku kirja korkeintaan, mutta nekin hän mieluiten käy kirjastosta. En minä suurta stressiä miehen lahjasta enää ota, kunhan jotain pientä on paketissa niin se riittää. Mutta niin se vaan on, ettei kai me ilman miehiämme osata olla! Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija, meilläkin yleensä lahjaksi kirjoja ja tänä vuonna pakettiin kuulemma pitää saada villasukkia :-))
   XX

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, mietin itsekin, olisiko liiankin erilainen päivitys :-))
   XX

   Poista
 8. What a lovely post. I am buying my husband a sat nav it Is what he wants. But I will get him many surprises

  VastaaPoista
 9. Monen mutkan kautta ja pari sammakkoakin läpikäyneenä päädyin lopulta yhteen mieheni kanssa, jossa löytyi hauskuus ja luotettavuus yhdessä paketissa.

  Yhteisten vuosien aikana urheilusukkamiehestä on kuoriutunut tyylitaituri ihan itsekseen. Lahjaksi annan mm GQ-lehden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monista miehistähän kuoriutuu tyylitaituri vaimon makuun...:-)) Lehti lahjaksi kuulostaa minusta hyvältä, joskus olemme enolleni hankkineet jonkun lehden vuosikerran.
   Xx

   Poista
 10. Ihana päivitys ♥
  Ja hauskasti kirjoitettu!! Täällä Anssin kanssa naureskellaan :))
  Paljon terkkuja sinne!! ♥ ♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...