lauantai 5. lokakuuta 2013

Three WONDERFUL DAYS...


GIVEAWAY

Arvonta on nyt suoritettu ja huivien voittajat on arvottu;
ONNEA VOITTAJILLE
Pieni Lintu (12. kommentti)
ja
Hanna * (61.kommentti) ...kirjoittaa: ''Tämäkin huivien suurkuluttaja ...''
Laitattehan minulle sähköpostitse (plemstrom@gmail.com) osoitetietonne, 
niin viikon alussa täältä lähtee pienet postipaketit teille.
MONET, MONET KIITOKSET kaikille teille ja osallistujamäärä suorastaan yllätti minut, kiitos!
(Kunpa olisinkin voinut laittaa voiton teille kaikille.)

Sitten varsinaiseen ''päivityspläjäykseen''.
Keskiviikkoiltana juhlimme ystäväni Malgosian nimitystä Suomen kunniakonsuliksi. Paikalla oli myös 
arvovaltaisia vieraita Suomesta, kuten maa-ja metsätalousministeri, suurlähettiläs jne. Tilaisuus oli virallinen, joten en siellä ehtinyt paljoakaan ystävättäreni kanssa juttelemaan. Seuraavana päivänä 
sitten lähdimmekin yhdessä maaseudulle, josta ensimmäiset kuvat ovat. Minuahan on aina jotenkin viehättäneet erilaiset talot ja varsinkin sellaiset pienet ja vähän nuhjuiset. Puolan maaseutu kylpi auringonvalossa ja Malgosia pysäytti aina kiltisti autonsa kun aloin hihkua nähdessäni vanhan navetan tai ladon ja ihmetteli kovasti makuani rakennusten suhteen. :-))

Käväisimme myös kauniilla hautausmaalla (kaikki hautausmaat ovat todella upeita täällä).
Sitten tietysti vierailimme parissa keramiikkatehtaassa/-pajassa, nimenomaan niissä, josta minulle on nyt tulossa tavaraa ja jossa olen aikaisemminkin vieraillut.

Matka takaisin Wroclawiin venyi, sillä matkalla ystäväni luokse (jossa miehemme jo odottivat meitä) oli sattunut ikävä liikenneonnettomuus ja juutuimme kaikkien rekkojen keskelle kahdeksi ja puoleksi tunniksi autoon pimeän keskelle.Hälytysajoneuvot kulkivat autorivistöjen keskellä vinhaa vauhtia. Malgosialla oli onneksi läppäri ja Ipad mukana, joten surfailimme netissä. Kova tarve olisi ollut päästä vessaan, mutta siinä ympärillämme rekat laittoivat vähän väliä valonheittimet päälle, joten ei ollut mitään asiaa kyykkimään moottoritielle. Lopulta olimme täysin nauruhysterian vallassa ja ulvoimme naurusta ja sepittelimme toisillemme kaikenlaisia tarinoita. 
Tuntui kuitenkin pahalta niiden puolesta, jotka onnettomuuteen olivat joutuneet ja toivonkin, että he selvisivät rytäkästä hengissä ja voivat olosuhteisiin nähden ok.

Perjantaina sitten lähdimme mieheni kanssa ajamaan kohti kaupunkia nimeltä Czestochowa, jossa menin mukaan mieheni ''työkeikalle''. Kyseessä oli hyväntekeväisyyslahjoitus, jonka suojelijana ja toimeenpanijana mieheni toimi työnsä puolesta. Kyseessä oli eräänlainen juoksutapahtuma ja voitto/rahapalkinto lahjoitettiin kehitysvammaisille heidän toimintansa tukemiseksi.
Tämän jälkeen kipusimme yhdessä kaunille ''Hiljaiselle kukkulalle'', jossa on upea luostari ja mm. kirkko 1300-luvulta. Kirkkosalit olivat suuria ja kahdessa vierekkäisessä kirkkosalissa pidettiin yhtäaikaa Jumalanpalvelusta. Päätteeksi kävimme syömässä viehättävässä ravintolassa ja huruttelimme sitten kolmisen tuntia takaisin kotiin Varsovaan.

 Toivottavasti viihdyitte kuvien ääressä. 
Oikein aurinkoista ja ihanaa viikonloppua!
XX Päivi


14 kommenttia:

 1. No aivan varmasti näiden kuvien äärellä viihtyy! Upeat maisemat, kyllä maalla on mukavaa :)

  VastaaPoista
 2. aivan upeita kuvia, maisemia, kokemuksia..
  vanhat talot..niissä on vaan jotakin..taianomaista viehätystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia talovanhuksia ovat nämäkin maaseututalot ja -vajat, mutta niin ihanasti ajan patinoimia.
   xx

   Poista
 3. Ihania kuvia jälleen. Mukavia syyspäiviä sinne Päivi :)

  t.Sanna

  VastaaPoista
 4. No teillä onkin ollut viime päivät täynnä huisketta ja ihanaa nähtävää : ) Kuvien äärellä viihtyi hurjan hyvin - sun kuvathan on aina loistavia! Syksy näyttää siellä teillä olevan ihan parhaimmillaan, aurinkoa ja varmaan vielä lämpöäkin? Täällä kelit on jo vähän erilaisia, mutta lunta ei sentään ole vielä satanut ; ) Tuollaiset liikenneonnettomuudet on kyllä pysäyttäviä, vaikka tosiaan olisi vain sivustakatsojan roolissakin. Meilläkin oli vastaava tilanne vuosi sitten marraskuun pimeillä keleillä ja oltiin vielä ensimmäisinä onnettomuuspaikalla. Onneksi sillä kertaa kanssakulkijat selvisivät loukkaantumisella. Ihanaa viikonloppua teillekin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimani...aurinkoa on onneksi vielä, tänään kuutisentoista astetta, ei kuitenkaan sen enempää, toivottavasti viikolla vähän korkeammat lukemat.
   xx

   Poista
 5. Kiinnostavia rakennuksia! Oli siinä Herra Malgosialla paikoin ihmettelemistä ;)

  Happy Sunday, Päivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sally...kyseessä oli siis ystävätär etunimeltään Malgosia. :-))
   XX

   Poista
 6. Oli taas kuin itse olisi ollut reissussa.... ihania kuvia, kaunista! Kuinka paljon Euroopassa olisikaan paikkoja, joissa voisi käydä.
  Alkoi tehdä mieli automatkalle.
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena, minä siis rakastaan automatkoja ja voisin kiertää ympäri maailmaa autoillen...ihanat kiitokset kommentistasi.
   XX

   Poista
 7. Voi miten upeita kuvia jälleen kerran!!!

  Ihana juttu toi arvontavoitto - laitan meiliä sulle. :)

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia taas. Vanhat, vähän kulahtaneet rakennukset ovatkin kiinnostavampia kuvauskohteita kuin siloisen uudet.

  Kiertelimme yhdeksä vuotta sitten Puolan maaseutua autolla, kuvista tuli paljon muistoja mieleen. Ajotapa oli yleensä ottaen aika huikea, totesimmekin että kun yksi puolalainen on toisen takana, takana olevalla on pakkomielle ohittaa edellä ajava ja siten taas taakse jääneen täytyykin jo ohittaa ohittajansa... Siitä niitä vaaratilanteita syntyykin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...