keskiviikko 6. tammikuuta 2016

-22 DEGREES












Hei,

kylmää on kuten kaikki tiedämme, meillä jäätyi tänään putki kylpyhuoneessa, eikä vettä tullut pisaraakaan. 
Talon ulkopuolelle mies kärräsi lunta eristeeksi ja sisällä lämmitettiin putkea hiustenkuivaajalla ja alkoihan se toimia.
Illalla kävimme saunassa ja takassa on palanut tuli joka päivä.
Sauna on minulle se must-juttu muulloinkin kuin pakkasella.

Kuvissa näytän siltä kuin olisin ''talvi-ihminen'',
mutta kun en ole.
(Yhdessä kuvassa olen kuin jonkinlaisessa imussa nousemassa korkeuksiin nokka pystyssä  :-))...)

Kauniiltahan se näyttää kun lumi välkehtii auringon valossa...
lumi on puuterisen kevyttä.

Matilda on ottanut nämä kuvat, katselimme takapihallamme kallioita,
jotka vielä jouluaattona olivat paksujen, vihreiden sammalten peitossa,
nyt niitä peittää lumivaippa.

Villasukat ja -paidat, kaulaliinat, sekä töppöset ovat nyt tarpeen.
Oikein ihanan valkoista ja toivottavasti hiukan lauhempaa viikon jatkoa teille <3

XX Päivi

P.S. Yhdentoista jälkeen illalla meiltä meni sitten sähköt poikki  asuinalueellamme täällä Espoossa. Meillähän talon lämmittää öisin lattialämmitys ja nyt se ehti olla tunnin päällä, joten jos sähköt eivät palaa, niin aika kylmissä olosuhteissa herätään aamulla, jos sitä ennen eivät putket ole paukkuneet...en ole talvi-ihminen, en...täällä sitä kynttilänvalossa ja kännykän turvin...
hyvää yötä.

XX sama

36 kommenttia:

  1. Ihanat pakkas- ja lumikuvat! Näytät lumiprinsessalta!
    Ja ihastuin lumiprinsessan saappaisiin. Minun pitäisi hankkia lämpimät talvisaappaat. Saanen kysyä, minkä merkkiset nuo ihanat saappaat/saapikkaat ovat? Ja mistähän niitä löytyisi?
    Talvi jatkuu... Pirteitä pakkaspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minua ihan hymyilyttää täällä, kun olet niin kauniisti ilmaissut asian. No kuule, jalassani ovat muutama vuosi sitten Varsovasta ostamani NAPAPIJRI-merkkiset, ihan mahtavat pakkaskengät, kestävät myös kosteutta ja ovat todella lämpimät, huopavuoratut.
      Iloisia talvipäiviä sinne!!
      XX

      Poista
  2. Voi miten ihanat kuvat! Minä olen aina ollut talvi-ihminen, eikä minua haittaa kova pakkanen, koska tykkään pukeutua paksusti :) Luntakin tahtoisin enemmän. Teillä näyttää olevan sitä enemmän kuin meillä. Meillä ei ole onneksi putket jäätyneet - hyvä, että saitte omanne sulamaan, mutta kyllä takkaa pitää polttaa aamusta iltaan ja sehän on tunnelmallista kuin mikä. Kivaa viikon jatkoa Päivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun tavattiin kaupalla lauantaina. Lunta piisaa nyt, eikö vain :-))
      Ihanaa alkavaa viikkoa!
      XX

      Poista
  3. Aivan ihastuttavat talviset kuvat. Ilma on kuin kultahippuja täynnä, kun lumi leijailee edessäsi:)
    Talvi talvena ja kesä kesänä, niin voimme nauttia kummastakin. En ehkä näin kovista pakkasista välitä (-29°), mutta lunta saa olla ja aurinko paistaa, niin mielikin on virkeä!
    Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, kiitos. Lumi tosiaan on niin kevyttä kuin puuteri ja auringonsäteet saavat hiutaleet kiilteleemään, joka on kyllä kaunista. Olen onnellinen, että pakkanen on laskenut, minulle yläraja olisi -5 astetta :-)) Mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle!
      XX

      Poista
  4. Heipparallaa! Toinen antipakkasihminen täällä, vaikka tykkään että pakkanen ja lumi on kaunista :-D Mutta hei mitä ihmettä! Meillä ei ole sähkökatkosta ollut tietoakaan ja tässähän ollaan ihan vieressä. Onpas kumma juttu. Mutta tuli palaa koko ajan kaminassa ja kerkesin juuri omaankin blogiin siitä mainita, että olinpa tyytyväinen kun syksyllä tilasin klapit pihaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heipparallaa, minustakin lumi on kaunista kun katselen sitä kotoa käsin, sisältä. Sähkökatkos oli tässä meidän kadulla eli aika paikallinen :-)), onneksi. Nyt kyllä on klapeille käyttöä!!
      XX

      Poista
  5. ...wonderful pictures! You look beautiful too ...Carolina Mia

    VastaaPoista
  6. Heissan, meilläkin naapurissa samassa taloyhtiössä jäätyi eilen putki, ja viime yönä meillä jätettiin vesihana lirumaan pienelle. Pakkaskelit ovat kyllä varustelukysymys, ja kiirettä ei saisi olla kun autolla yrittää liikenteeseen... hieman jänskään miten käy diesel-autolla!
    Mukavaa pakkaspäivää ja peukut pystyssä että teillä lämmitys pelaa ja putket pysyy kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, toivottavasti siellä kaikki ok auton kanssa :-)) Voi, minusta on niin hankalaa kun pitää pukea ja pukea, jotta tarkenee edes postilaatikolle mennä. Nyt on parempi, kun kotona taas tarkenee ja putketkin pysysvät sulina :-))
      XX

      Poista
  7. Hui, menee jo vähän liikaa talvieksotiikan puolelle!! Kaunis varvikko takapihallanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eikö, niin minustakin! Metsässä ja kallion kupeessa sitä varvikkoa riittää.
      XX

      Poista
  8. Hahaa, näytät niin talvesta riemuitsevalta ja niin kauniilta!! Todellankin tuo yksi kuva on, kuin taivaalta tai avaruudesta joku ottaisi sinut säteessä ylös. Tiedän kylmässä talosta kärvistelystä kaiken, koettu on öljyn loppuminen ja monen päivän sähkökatkot. Joten tunnen myötätuntoa Päivisein.
    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leenaseni, kauniista en niin tiedä, mutta todellakin näytän kuvissa ihan talvi-ihmiseltä, yllättävää, suorastaan kohoan kohti taivasta! <3
      XX

      Poista
  9. Aivan ihania kuvia! <3 Joko sähköt ovat palanneet? Kamala ajatus, että jotkut ovat joutuneet olemaan ilman sähköä näillä pakkasilla! Ainakin, jos lämmitys on sähkön varassa. :( Olen useana talvena kiitellyt meidän puulämmitystä ja sen tuomaa turvaa. Hommaa siinä on enemmän, mutta lämpöä ja ruokaa saadaan ilman sähköäkin. Jostain syystä meillä on kyllä tosi harvoin ollut sähköt pois, vaikka tuossa kilometrin päässä olevalla asutusalueella olisi kärvistelty pitkäänkin ilman sähköjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sähkötön aika oli vain muutama tunti, mutta kauhulla ajattelen niitä, joilla sähkö on poissa pitkään, koska kylmä tulee nopeasti. On myös onni omistaa varaavaa takka, niinkuin meillä täällä onneksemme on.

      Poista
  10. ..sinulla on kauniit Kengät ovat erittäin lämmin :) Ole hyvä mitä brändi, miten nimittää kengät? haluta neuvoa minua  myös mitä tuotemerkin takki, vaatteita pohjoisesta on erittäin hyvä, mutta Praha ei kaupan, on tilattava ulkomailta.
    Asun Prahassa ja ja hyvin usein vuoristossa, mutta meillä ei ole koskaan -22 ° C :)
    Rakastan Blogin, suuri inspiraation minulle - kiitos:)
    Káťa from Prague


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello Káta. I bought my NAPAPIJRI-boots from Warsaw, Poland when I lived there about two-three years ago (brand: Napapijri) At this moment we have here in south of Finland -10, I am happy that it's not so cold anymore :-))
      Happy New Year 20116!!!!!
      XX

      Poista
  11. Jes! Tulihan se hyppykuva sieltä kun jaksoi odottaa. ;) Kauniita lumikuvia. Hyrr! Kylmää on. Oisit nähnyt "hienot" paketoinnit orkideoille ja tulilatvoille Plantagenissa. Eivät paleltuneet. Sulla on osunut sen maanantain tapahtumien jatkumoksi jäätynyt putki ja sähkökatko. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tuli :-)) Nyt onneksi lauhtunut, voi taas hiippailla enemmän ulkona.
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinne ja kiitos vielä ihanista pikku-kakkusista!
      XX

      Poista
  12. Voi mitkä kelit ! Kuvissä näytät kyllä ihan talvi-ihmiseltä ;)
    Meillä ei ole lumesta eikä pakkasestakaan tietoakaan. Huono hiihtoreissujen kannalta, muuten ei haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kuvat voivat joskus harhauttaa :-)) Minä tulen sinne, tule sinä tänne :-))
      Nyt onnekseni lauhtunut.
      XX

      Poista
  13. Ihanat talvikuvat, voisi ihan uskoa sinun olevan talvi-ihmisiä.

    En minkään ole talvifani. Kevättä odottelen jo kovasti, vaikka kyllähän tässä taitaa ainakin pari talvista kuukautta olla ensin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän sitä luulisi...:-)) Rakastan lämpöä ja minäkin odottelen kevättä :-)) Valitettavasti varsinainen talvi vasta aluillaan :-((
      XX

      Poista
  14. Ihania talvikuvia ja mietinkin juuri, että kukahan sun kuvat on ottanut. Tehän asutte kuin jossain korvessa tämän jutun perusteella:) Noh, voi sitä kaupungissakin näin käydä ja nyt kun tuota miinusta riittää pakkasissa! Saunominen on niin ihanaa! Kävisin vaikka päivittäin, jos iho kestäisi:) Toivottavasti olette saaneet putket ja sähköt toimimaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tässä asumisessa on niin mukavaa, kun asuu ihan metsän laidalla ja ikkunoista voi seurata kun peurat hyppivät pihalla, mutta sitten palvelut ovat kaikki ihan käden ulottuvilla ja hetkessä (20min) ollaan Helsingissäkin. Onneksi sähköt toimivat ja putketkin pysyneet nyt auki. :-))
      XX

      Poista
  15. Kauniita kuvia! Samn verran lunta on meilläkin (ihan riittävästi) pakkasta kyllä enemmän tänä aamuna mittari näytti tasan 31 astetta. Hyytävää!!! Pelolla odotan milloin putket jäätyvät tai tulee sähkökatkos. Toivottavasti saatte sähköt takaisin yön aikana. /t. Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo -31 kuulostaa kyllä aika kamalalta...siis todella hyytävää. Nyt onneksi lauhtunut :-))
      XX

      Poista
  16. Hei pretty snowlady...love the photos ...it is empty around here , sadly putting away toys , but also welcoming the peace and quiet after lots of bustle with 2 little ones :))
    Wishing you (a little late ) a happy and healthy 2016
    hugs Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi dear Ellen, I also know that feeling, it's empty after children are gone but I also understand that it's nice to get some peace...I took Matilda to the airport today and back to school to Warsaw...so sad, I already miss her :-((
      Happy New Year 2016 to you and your family!!
      <3

      Poista
  17. In a word, refreshing :), beautiful pics,
    Happy New Year,
    hugs Marta

    VastaaPoista
  18. Voiii!! Nämä on tosi kivoja kuvia!! Ihana äityli <3 <3 <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...