tiistai 4. marraskuuta 2014

I HAD A DREAM


Onko minulla unelma, vai voisiko kysyä mikä minun unelmani on ollut ja onko se toteutunut? Voiko unelmia saavuttaa ja ovatko unelmat jotakin suurta vai jotakin hyvin pientä ja vaatimatonta. Pitääkö unelmia yleensä olla?

Kyllä, mielestäni unelmat ja unelmointi on tärkeää, aina voi haaveilla jostakin paremmasta. Minun unelmani näkyy pitkälle näissä kuvissa. Lapset olivat minulle unelma jo teini-iästä lähtien. Toivoin silloin olevani joskus monipäisen katraan äiti. Olen itse ainut lapsi ja haaveilin ainakin kolmesta lapsesta. Nythän minulla on viisi. Olen aikamoinen ''onnenpekka''. 
Jos en olisi saanut lapsia, niin luultavasti unelma olisi siirtynyt johonkin muuhun ja olisin varmasti silti onnellinen, kun tilanne olisi käyty läpi ja surutyö tehty saavuttamattomasta unelmasta, koska ainahan unelmat eivät toteudu, senhän me jo tiedämmekin.

Unelmani on ollut, että saisin asua kodissa, jonka olen saanut itse suunnitella ja nyt se haave on remonttimme myötä toteutunut. Ulkomaan komennuksilla on asuttu vuokralla ja taloihin on tehty remonttia vuokraisännän sanelemissa rajoissa.  Olen myös unelmoinut omasta pikku-puodista, suunnittelutyöstä jo kolmekymmentä vuotta ja sekin unelma viimein toteutui. Aikaa unelmien toteuttamiseen on kulunut, mutta näinhän se elämässä usein on, koskaan ei ole liian vanha :-))

Minä taiteilijasielu olen saanut hyvän ja turvallisen, ''jalat maassa'' miehen rinnalleni, joka jakaa samanlaisen huumorintajun kanssani ja olemme saaneet viettää rikasta elämää asuen eri maissa, eri mantereilla. 
Paljon unelmia on täyttynyt ja joitakin on jäänyt täyttymättä.

Toivon, että saisin seurata lasteni elämää vielä pitkään, se lienee suurin unelmani ja toiveeni. 

Nämä kuvat ovat parin viikon takaisia, jossa iso pikkuveli veljellisesti rutistaa pienempää isoa veljeään (hattu lähti lyllä päästä ruokaillessa, jos sitä mietitte :-)). Matilda unelmoi sohvalla ja Aino-Kaisa puuhastelee pihalla. 
Ruokaa on laittamassa ihana ystävämme, joka oli meillä töissä, kun asuimme Thaimaassa. Hän halusi muuttaa kanssamme Suomeen ja niinpä kävimme silloin aikanaan paperisodan läpi ja saimme hänet Suomeen kanssamme ja hän hoitikin puolitoista vuotta täällä kaikki kotiimme liittyvät askareet. Matilda tarvitsi jonkun saattamaan kouuun, koska ruotsinkielinen koulu oli kauempana ja myös jonkun alkuun hakemaan koulusta. Omat päiväni venyivät töissä ja mies matkusti, joten jonkun piti olla vastaanottamassa koululaisia. Nythän tämä ihana nainen asuu täällä Espoossa ja on naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Muutossa Suomeen varmasti toteutui yksi unelma ja perheemme oli enemmän kuin tyytyväinen.  
Pari viikkoa sitten saimme jälleen ihanaa thai-ruokaa omassa keittiössämme, kiitos siitä :-))

Oikein mukavaa viikon jatkoa, itse kiirehdin tästä nyt asioille!

XX Päivi27 kommenttia:

 1. Unelmat♥ Perhe♥ Ystävät♥ - mitäpä sitä ihminen muuta tarvitseekaan!
  Hyvää tiistaita ja uutta kuukautta sinne toteutuneiden unelmien keskelle♥

  VastaaPoista
 2. Ihana fiilis näissä kuvissa ♥

  VastaaPoista
 3. Ai että…
  Aivan ihana kirjoitus, täynnä hyvyyttä.

  VastaaPoista
 4. Unelmat, tavoitteet ja haaveet.Todella tärkeitä asioita jokaiselle. Ihana kuulla, että sinulla on toteutunut niistä valtaosa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, paljon on toteutunut, mutta kyllä on niitä myös, jotka eivät toteudu ja sekin kuuluu elämään. toisaalta alan olla jo sen ikäinen, että ainakin pienemmät unelmat ja haaveet on saanut jo toteutettua.
   XX

   Poista
 5. Kaunis kirjoitus Päivi :) Kuvasit itseäsi taistelijasieluksi, tuosta sanasta tunnistan myös itseni. Työhuoneeni seinällä on taulu, jossa on teksti: "Dreams can come true, if we have the courage to pursue them." Olen omakohtaisesti saanut kokea, että sinnikkyydellä ja periksiantamattomuudella voi alkuun mahdottomalta tuntuvasta unelmasta ja haaveesta tulla totta.

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvasin itseäni taiteilijasieluksi, vaikka on minussa myös taistelijaa, varsinkin nuorempana, jos jotakin oikein haluaa ja tekee töitä sen eteen, niin se on mahdollista saavuttaa.
   XX

   Poista
  2. Ööh... ei tainnut olla tarpeeksi vahvat lukulasit päässä :)) taiteilijasielu sinä ilman muuta olet. Osaat luoda ihanaa ja kaunista!

   Poista
 6. Kaunis postaus ♥ ja kyllä, unelmia ja haaveita pitää aina olla :)

  VastaaPoista
 7. We think alike , for sure....lovely post !!! Packing my bags today and hoping and praying for the best.
  Read you soon Ellen

  VastaaPoista
 8. Unelmia ja haaveita -niitä täytyy ehdottomasti olla <3

  haleja

  VastaaPoista
 9. Hauska tuo, että hattu lähti ruokaillessa ;D Meillä kotona kans pikkuveljeni "joutuu" äidin käskystä (joskus tajuaa jo itsekin) ottamaan lippiksen pois, kun syödään. ;) Kyllä oon itekin sitä mieltä, että mun mieheni tai lapset (tulevaisuudessa) saa ottaa hatun pois päästä ruokaillessa. ;D Se on kiva, vanha tapa! :)

  VastaaPoista
 10. Ei pahalla, mutta pakko kysyä: Kuka lapsista ei ole miehesi? Luin jostain miehesi haastattelun ja hän mainitsi, että hänellä on neljä lasta.

  VastaaPoista
 11. Elämä ainoana lapsena, tuttuakin tutumpaa. Helppoa, mutta aika yksinäistä oli. Senpä takia meilläkin useampi lapsi, kolmeen päädyttiin, kaksi poikaa ja tyttö.

  Unelmat ovat tärkeitä. Jos niitä ei ole, on vaikea mitään tavoittaa. Niin samaa mieltä olen. Unelmat ovat kuitenkin eri asia kuin pilvilinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, usein elämä ainoana on yksinäistä, kaipasin niin sisaruksia, varsinkin isoveljeä :-))
   Kyllä unelmat eroavat pilvilonnoista...
   XX

   Poista
 12. Hyvä blogi syntyy upeista kuvista ja tekstistä, jossa on sisältöä. Tässä postauksessa oli niitä molempia.

  VastaaPoista
 13. Samansuuntaiset on ollut minunkin unelmat ja kaikki on tullut toteen. Että ei kun uusia unelmoimaan:).

  VastaaPoista
 14. Aaawww ihana päivitys äiti!! ❤ ❤ ❤

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...