keskiviikko 5. marraskuuta 2014

ENTRANCE
Miksi vanhempiin taloihin on yleisesti aina tehty pienen pienet eteiset tai sitten sellaiset tuulikaapit, että kun vedät kenkiä jalkaan, niin pylly hankaa seinään. Kokoa on ehkä puolitoista x puolitoista neliötä.
Tarvitaanko tuulikaappia? Siitähän ihmiset ovat montaa mieltä. Monet vanhemmat haluavat riisua lastensa kuraiset vaatteet tässä tuulikaapissa, ennen varsinaiseen eteiseen menoa. Sitten halutaan myös katkaista kylmän ilman virtaaminen ulko-ovesta sisälle, kun laitetaan tuulikaapin ovi kiinni, sehän on sitä energiasäästämistä.
No, meillä oli aikoinaan tällainen pieni koppi täällä, jonka ovea ei kylläkään koskaan sujettu, sen estivät aina lasten kenkäröykkiöt lattialla, joten energiasäästämisen kannalta se oli turha. Voihan lattian laatoittaa heti ulko-oven edestä, koska muuallehan ne kuravaatteet kuitenkin eteisestä kiikutetaan, luultavammin pesuhuoneeseen puhdistettavaksi tai sitten talosta löytyy oikea lasten ja koirien kuraeteinen.

Homman nimi on se, että meillä oviaukkoa suurennettiin,  väliovi, sekä liukuovikaapit poistettiin ja tilalle asennettiin avohylly naulakoineen. Lattia laatoitettiin, joten se on helppo pitää puhtaana ja tila sulautuu, sekä avautuu nyt asunnon muihin tiloihin ja olen niin tyytyväinen. Toki meillä ei niitä pieniä kurahoususankareita enää ole ja  ainakin tulee karsittua ylimääräisiä ulkotakkeja eteisestä, koska muuten naulakko irtoaa seinästä :-)) Takit säilytetään muissa kaapeissa/paikoissa ja kengillekkin on löydyttävä joku muu säilytyspaikka. Meillä ei myöskään normaalisti talvella pidetä ovea auki, jolloin kylmä ilma virtaisi sisään, ulko-ovi avataan, kun kuljetaan  ulos ja sisään. 

Nyt laitoimme toiselle eteisen seinälle vanhan puunaulakon, jossa roikkuvat pellavakassit. Pellavakasseissa säilytän huivejani ja villasukkia, josta ne on aina helppo kiskaista kaulaan ja jalkaan. 
Tällaisia eteismietteitä täältä...:-))

Hienoa loppuviikkoa!
XX Päivi

42 kommenttia:

 1. Ehdottomasti peukutan kunnon kokoisen eteisen puolesta. En tiedä miksi niitä piskuisia tuulikaappeja on rakennettu... Teillä on kyllä niin kaunis eteinen, tuo laatta on kuin koru.

  Me teimme remontin joskus vuosia sitten ja muutimme entisen keittiön eteiseksi. On muuten tilaa! Mutta ei yhtään liikaa kuudelle hengelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nonna, minusta hieno idea jos keittiöstä on voitu tehdä tilava eteinen. :-)) :-))
   XX

   Poista
 2. Hyvänkokoinen eteinen, ja lattialaatta huikea! Me likey!

  VastaaPoista
 3. Ihana - muutamalla pienellä oivalluksella olet saanut kunnon eteisen - ja mikä lattia.
  Meilläkin otettiin tuo väliovi pois, kun eihän se kiinni mennyt, kun siellä lattialla majaili esim. koon 47 kenkiä;) Nyt tuo tuulikaappi kaikkine vaatteineen ja kenkineen loistaa aulan päästä suoraan olohuoneen ruokapöytäpäätyyn. Somista siinä sitten;)
  Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilyttää täällä nuo isot kengät ja ihana tapasi kirjoittaa, täälläkin muuten nuorella miehellä kengänkoko 46!
   XX

   Poista
 4. Edelleen tuntuu, että Suomessa eteisista tehdään turhan pieniä tarpeeseen nähden. Tämä näkyy selvästi kun katsoo rakennusyhtiöiden uusien asuntojen piirrustuksia. Välillä katson ruotsalaisten asuntovälittäjien sivuja ja mistähän johtuu, että siellä ei pieniä eteiskopperoita näy.

  Mekin jätettiin tuulikaappi pois uudesta asunnosta. Vanhassa asunnossa sellainen oli, eikä ovea koskaan suljettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, uusiin taloihin enää kai harvemmin rakennetaan noita koppeja.
   XX

   Poista
 5. Mekin jätettiin rakentaessa tuulikaappi pois, sillä edellisessäkin kodissa se oli juuri tuollainen kuvailemasi sumppu. Olen todella tyytyväinen eteiseemme. Käy katsomassa, jos ennätät.:) Ei ole noin kivat laatat kuin sulla.;)
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/09/tervetuloa-eteiseen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, kävinkin blogissasi, mutten nähnyt sitä eteispäivitystäsi, pitääpä käydä uudestaan, kiitos kommentistasi :-))
   Xx

   Poista
  2. Tuolla ylälinkillä pääset suoraan eteiseen.;) Postaus on syyskuulta...Huomasin, että olit klikannut itsesi lukijaksi. Kiitos!<3

   Poista
 6. Ah, sä olet TAAS niin stylish :)

  Meillä on iso eteinen, lähes 10 neliötä, mutta sekään ei tunnu riittävän elämään kurakallejen kanssa. Monta naulakollista ja kaapillista tursuaa takkia, housua, hattua ja hanskaa. Lattian kuorruttaa kura ja toistakymmentä kenkäparia. No, tiedät varmaan mitä se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jossakin vaiheessa helpottaa, kun kenkäröykkiöt vähenevät ja kura myös...siihen ei sitten lopultakaan mene kauaa :-))
   XX

   Poista
 7. Todella rauhallinen tila ja riittävän suuri tuo teidän entrance. Meillä on juuri tuollainen koppero -tuulikaappi lasiovella, mutta jo muuton jälkeisenä päivänä mies halusi poistaa oven ja minullehan se sopi. Lapset olivat pieniä ja teimme heille omaksi sen kuraeteistilan. Nyt yritän muuttaa sitä tilaa edustavammaksi kunhan vain tämä 14 v ja 17 v nuoriso oppisi löytämään omat paikat takeilleen ja kengilleen. Ne tuppaa vaan löytymään samasta kohtaa suoraan eteisestä röykkiönä, tietenkin. Lipastoa olen siihen kohtaan havitellut, missä takit olivat ennen ja nyt heidän takkinsa olisivat samassa peilikaapissa eteisessä kuin meidänkin. Saas nähdä, tuleeko tästä mitään?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, etteivät lapset/nuoret opi ennenkuin vasta omassa kodissaan löytämään ne tavaroiden omat paikat...toivottavasti löydät lipaston ;-))
   XX

   Poista
 8. Oh voi ei mikä ihana eteinen mä en kestä ja tuo lattia on vaan niin hieno, hieno koti sulla Me like!! Psst... onko tulossa nettikauppaa ?? =) On niin paljon hienoja tavaroita. Mukavaa illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... nettikaupasta en ole varma, vielä, nythän lähetän postissa kyllä, jos joku löytää blogini kautta jotakin mielenkiintoista, minkä haluaisi itselleen.
   XX

   Poista
 9. Niin kaunista! Ja tuo laatta! Harmi kun meillä ei ole mitään laatoitettavaa tilaa ;))

  VastaaPoista
 10. Nuo laatat on niin ihanat! ♥
  Teidän eteisen avartaminen on todella kannattanut, lopputulos on niin tilava, valoisa ja koti aukeaa kivasti heti sisääntullessa. :)

  VastaaPoista
 11. Laatta on upea, ihailtiin sitä(kin) monen vieraan kanssa puodin avajaisissa.

  VastaaPoista
 12. Saman prosessin olemme käyneet läpi, 80-luvun lopun talossa tuulikaapi poistettu. Lasinen väliovi poistettu ja oviaukko avarrettu, toimii.
  Meillä löytyy myös ihka oikea kuraeteinen talon toisesta päästä, kodinhoituhuoneen yhteydestä. Viiden lapsen kuriksia riisuessa en milloinkaan tajunnut, enkä ymmärrä sitä vieläkään, miksi kuraeteinen ja kodinhoitohuone (puhtaat pyykit) on laitettu samaan tilaan. Ei toimi myöskään kuraisten koirien kanssa.

  VastaaPoista
 13. Kivasti olet laatoittanut eteisen. Sama homma mielessä myös täällä. En ymmärrä, miten joku vetää parketin eteiseen ja keittiöön : /
  Ja sinä... olet niin stylen näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on ollut aina parketti keittiössä, joka on nyt maalattu myös valkoiseksi, koko alakerta on tavallaan samaa tilaa ja siksi ei ole haluttu keittiöön erilaista lattiaa ja toimii hyvin.
   XX

   Poista
 14. Kaunis ihana sisääntulo! Meillä ei siivottunakaan näyttäisi tuolta, kun kaikilla on sen seitsemän kenkä ym paria.
  Ja sovit itse vaatteinesi tuohon kuin nappi silmään. Toi turkki on fantsu!
  Leena

  VastaaPoista
 15. Voi kuinka kaunis eteinen!
  Meillä on suuri tuulikaappi-eteinen, josta en tässä vaiheessa elämää olisi valmis luopumaan, koska siellä on AINA neljän lapset kengät levällään lattialla pipojen ja parittomien hanskojen kanssa (ennekuin käsky käy niitä korjaamaan ;) ja naulakot pullistelevat takkeja. Ja jos ei jaksa joka päivä noin viidesti käskyttää lapsosia voi oven aina sulkea :D
  Lisäksi tuulikaappi on vielä vailla remonttia, ei siis todellakaan arkioloissa se kutsuva kodin käyntikortti, joka sen tulisi olla. No, ehkä sekin aika vielä koittaa vuosien kuluessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika vielä koittaa...liiankin nopeasti. :-))
   XX

   Poista
 16. wonderful hall!!! wooden hanger with bags is so beautiful!

  ps. kisses from Poland :*

  VastaaPoista
 17. Meillä on juuri se pienen pieni tuulikaappi, jolla ei kyllä tee yhtään mitään. Kengät jäävät aina suoraan oven eteen. Ja olen ehdottanut miehelleni, että otettaisiin väliovi ja tuulikaappi pois. Mutta aivan liian radikaalia ajatus hänelle :)
  Teillä on niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä miestä pitää vähän taivutella ja sitten antaa rauhassa sulatella :-))
   XX

   Poista
 18. Upeat laatat lattiassa. Olen samaa mieltä niistä tuulikaappikopperoista. Meilläkin viime talven remontin yhteydessä otettiin eteisen ovet (kaksi) kokonaan pois ja lopputulos on todella hyvä. Turkkisi on upea! Oletko hankkinut sen ulkomailta? Oikein mukavaa loppuviikkoa :)). /. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena, no samoilla linjoilla siis mennään :-)) Kuule kelsiturkki on monen talven takainen ostos Helsingin yhdestä nahkaliikkeestä -70% alennuksella.
   XX

   Poista
 19. Aivan ihana eteinen! Ja tuo laattalattia, upea! Mistähän olet laatat hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laatat ostimme eräästä Varsovalaisesta liikkeestä ja ne tilattiin Espanjasta kyseisen liikkeen kautta, olivat lisäksi edullinen ostos.
   XX

   Poista
 20. Aivan mielttömän kaunis eteinen, ja noi laatat- IHANAT!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...