torstai 31. heinäkuuta 2014

TAMMINIEMENTIE CAFE
Kun tähän kahvilaan astuu, niin sitä alkaa huokailemaan ihastuksesta jo ulkoportaissa, sillä jokapuolella on kukkia, kukkia...alkuun ei oikein tiedä onko kyseessä kukkakauppa vai missä oikein olemme...Minulle iloinen ja mieluisa yllätys oli myös se, että kahvilan emäntä oli puolalainen rouva, joka on asunut Suomessa jo vuosia ja hän oli yhtä ilahtunut kuullessaan minun asuneen Varsovassa kuin minä siitä, että Varsova oli ollut hänen kotikaupunkinsa.
Tähän paikkaan ja kahvilaan en olisi osannut hakeutua, ellei ystäväni olisi sitä minulle ehdottanut ja olin iloinen, että vierailimme siellä nauttimassa kupin kahvia omenatortun ja vaniljakastikkeen kera. 
Huvila henkii menneen ajan tunnelmaa viehättävällä tavalla. Talo on rakennettu mahdollisesti joskus jo 1700-luvun puolella, joten se lienee peräti 250 vuotta vanha. Kukoistuskauttaan se on elänyt  puolivälissä 1800-lukua, jolloin Helsingin kylpyläelämä oli vilkasta ja venäläinen ylhäisö vietti täällä kesiään. Huvilassa asui kreivejä kreivittäreineen. Kesäisin pihalle levitetettiin pellavalakanat, jotta rouvien hameenhelmat eivät likaantuneet. 
Myöhemmin huvila siirtyi Helsingin kaupungille ja sinne perustettiin kahvila.
Tällaisia ihania paikkoja, kuten tämä Tamminiementien Kahvila voi täältä pääkaupunkiseudulta yllättäen löytyä.


Aivan Tamminiementien kahvilan vieressä sijaitsee Villa Angelica, joka toimii tilausravintolana, rakennus on hyvin viehättävä. Viimeiset neljä kuvaa ovat ko. huvilasta ja sen pihapiiristä.
Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!
XX Päivi

12 kommenttia:

 1. Ihanan näkönen paikka! Kauniit kukkaset ja miten paljon....
  Oikein leppoisaa ja kivaa viikonloppua Päivi<3

  VastaaPoista
 2. Asuin ennen ihan lähellä ja silloin tuolla tuli kahviteltua aika usein. Täytyisikin tehdä retki Seurasaareen ja käydä lopuksi kahvilla.

  VastaaPoista
 3. Oijoi, ihana on! Nautinnollista viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Siellä ne frouvat istuskelevat kukkien keskellä kahvittelemassa! Bongasin kuvista ihan samanlaiset ikkunat kuin meidän mökin terassilla.

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka. Kyllä siellä kelpaa kahvitella ja omenatorttua nauttia. On hyvä,kun vanhat rakennukset säilyvät ja saavat uuden elämän.Liian paljon vanhaa ja kaunista on purettu vuosien saatossa. Vanhoissa rakennuksissa on sitä jotakin.... Oikein aurinkoista ja mukavaa viikonloppua sinulle./t. Helena :))

  VastaaPoista
 6. Voii onpa viehättävä paikka!!
  Tänne haluan!!! <3

  Ihanaa viikonloppua sinne!!! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä. Täytynee käydä kylässä :)

  VastaaPoista
 8. Täytyypä käydä.
  Ihanaa, kun blogeista saa kivoja vinkkejä. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 9. KIITOS kommenteistanne ja käykää ko. paikassa kahvilla jos satutte niille kulmille :-))
  Xx Päivi

  VastaaPoista
 10. Tamminiemen kahvila on ihana, mutta tästä viimeisestä en ollut kuullutkaan. Kauniita vanhoja rakennuksia, miljöitä kummatkin ♥

  VastaaPoista
 11. Kaunista! Haluan käydä paikanpäällä itsekkin!
  Terkuin Arja

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...