maanantai 28. maaliskuuta 2016

MY LIFE

Tähän ikään mennessä on ehtinyt tehdä kaikenlaista.
Nuorena en oikein tiennyt mikä minusta isona tulee.
Kirjoitin ylioppilaaksi isäni ansiosta,
tarkoitan sillä, että minulla ei kotona asuessani ollut muita vaihtoehtoja kuin lukio. Tämän jälkeen opiskelin sairaanhoitajaksi. En kuitenkaan koskaan halunnut olla sairaanhoitaja sanan varsinaisessa merkityksessä somaattisella puolella, joten hain erikoistumaan mielenterveystyöhön ja psykiatriseen sairaanhoitoon oltuani ensin vuoden sijaisena mielenterveystoimistossa.

Pääsin erikoistumaan Helsinkiin ja samalla suoritin opintojen ohessa musiikkiterapian peruskurssin Sibelius-Akatemiassa.
Tämän jälkeen alkoi urani mielenterveyskeskuksessa ensin sijaisena ja melko nopeasti sain vakituisen paikan.
Suoritin useita erilaisia kursseja, opettelin perheterapiaa, vaikka minulle kuitenkin on aina ollut mielenkiintoisinta kohdata yksilö.
Siihen aikaan meillä oli ihana tiimi toimistossa ja
muistelenkin lämmöllä työtovereitani, olimme kuin yhtä perhettä, se oli hyvää aikaa. Töihin oli joka päivä mukava mennä,
aikaa vietettiin yhdessä myös työn ulkopuolella.
Sosiaalityöntekijä, erikoissairaanhoitaja ja psykologi tekivät kaikki terapiatyötä ja sen lisäksi jokaisella oli oma erikoisalueensa.

Opin työssäni paljon, paljon ihmisistä ja kuinka ero terveen ja sairaan välillä voi joskus olla kuin veteen piirretty viiva.

Ulkomailla asuessamme työskentelin vuoden verran työnohjaajana kirkon lähetysavun työntekijöille; papeille, sairaanhoitajille ja sosiaalityäntekijöille.

Myöhemmin Suomessa tein kriisityötä ulkomaan vuosien välissä ja asiakkaat varasivat itse vastaanottoaikansa terveyskeskukseen minulle tai tulivat lääkärin lähetteellä. Lähinnä kysymykseen tulivat elämänkaareen liittyvät ongelmat ja äkilliset tapahtumat, jotka kriisiyttivät asianomaisen elämän; kuolemantapaukset, esim. itsemurhat, parisuhdeongelmat, kuten avioerot, sekä vakavan sairastumisen aiheuttamat psyykkiset ongelmat, masennus ja paniikkihäriöt. Vedin myös jossakin vaiheessa avioeroryhmiä.
Olin tyytyväinen valitsemaani työhön.

Toisinaankaipaisin jotakin muuta
ja ulkomailla asuessamme harrastuksista syntyi ajan mittaan uusi työ minulle.
Maalasin paljon tauluja, olin mukana yhteisnäyttelyissä ja pidin myös omia näyttelyitä. Tauluja syntyi välillä hyvinkin tiheään tahtiin ja maalasin lasten ollessa koulussa.
Välillä istuttiin porukalla lattialla papereiden ja värien keskellä.

Jossakin vaiheessa minulla oli Aasiassa paikallinen puuseppä apuna, joka toteutti piirustusteni mukaan puisia pienhuonekaluja myyntiin. Se oli sitä aikaa kun POP UP- myynneille ei ollut kyseistä nimeä vielä keksittykkään.
Suunnittelin ja piirsin myös kenkiä eräälle tehtaalle asuessamme Thaimaassa ja oli hienoa nähdä oman käden jälki kenkäkaupan hyllyillä.
Hauskinta on esineiden ja tuotteiden suunnittelu, sekä prosessin seuraaminen askel askeleelta.
Tällä hetkellä inspiraationi ohjautuu keramiikkaan, joka valmistetaan omalle monday TO sunday- tuotemerkilleni.
Blogin tekemisessä taas kuvat ovat se minun juttuni.

Uskon olevani melko luova ja se on sekä hyvä, että huono asia.
Olen usein vähän jalat irti maasta, se voi olla hauskaa, mutta joskus rasittavaakin, ainakin perheen sisällä.
En kai koskaan ollut aivan''tavis''äiti tai vaimo, 
vaan minussa asuu kyllä jollakin tavalla villi ja vallaton, hiukan hullukin sielu,
jota onneksi mieheni tasoittaa.
Onnea on nauraa vatsa kipeäksi,
onnea on tanssia vaikka keskellä yötä,
kun sattuu heräämään.
Onnea on se, että vaikeuksista selvitään aina jollakin lailla.
Onnea on nauraa itselleen ja omille mokilleen.

Toivon, että jotakin tästä ns. ''hullusta luovuudesta'' on siirtynyt lapsilleni, koska arjesta voi tehdä mukavamman ja iloisemman 
kun pystyy elämään elämäänsä hiukan hassutellen. 

Ihanaa alkavaa arkea...hassutellen.

XX Päivi

19 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Paljon erilaista on mahtunut taipaleellesi rikastuttamaan elämääsi. Mielenkiintoista pohtia taaksepäin elämää, mitenkä erilaisia mutkia siihen mahtuu.
  Meillä suvussa on erilaisia taiteilijoita ja vaatesuunnittelijoita, mutta valitettavasti en ole perinyt niitä taitoja ja siitä olen kyllä hieman pahoillani:)
  Nuo sinun suunnittelemasi keramiikka-astiat ovat todella kauniit!
  Mukavaa toista päääsiäispäivää!

  VastaaPoista
 2. Olipas tosiaan kiva, hyvän mielen postaus! Mukavan hullua, alkavaa arkiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hauskaa oli lukea tämä. Täällä myös yksi elämän hullu psyk.sairaanhoitaja:). Nyt taas vähän niin kuin elämän taitekohdassa. Monenlaista on tullut tehtyä ja nyt jännityksellä odotan, että mitä se elämä seuraavaksi minulle tarjoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa!!! Niin, eikö olekin jännittävää, kun ei tiedä mitä kaikkea mukavaa elämä tuo tullessaan...
   XX

   Poista
 4. Voi miten mukavaa lukea elämäsi tarinaa! Olisipa hauskaa nähdä maalaamiasi tauluja. Onko sinulla niitä jäljellä itselläsi, vai oletko myynyt kaikki? :) Luovuutesi on kyllä helposti aistittavissa liikkeessäsi ja vanha ammattisi jotenkin huokuu lämpimästä persoonastasi. Hyvää uutta viikkoa Päivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole itselläni yhtään taulua jäljellä, vaan kaikki sadat taulut olen myynyt erilaisissa näyttelyissä. Minulla oli yksi tärkeä taulu, jolla oli tyttäreni nimi ja näyttelyssä sille laitettiin korkeampi hinta, jotta se sitten lopulta jäisi minulle, mutta se olikin se ensimmäinen taulu, joka näyttelyssä myytiin ja se meni Japaniin. Joskus vielä aloitan maalaamisen uudestaan, sitten kun jalat eivät enää kestä seisomista tai kävelyä tai mikesei aikaisemminkin...Ihanaa loppuviikkoa sinulle sinne!!! <3
   XX

   Poista
 5. First things first ...back from Germany and reading your blog :))Never have time over there to even look at a computer, but how nice to read more than one post at a time !!!
  A good week to you Paivi , it is nice to be back.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's wonderful to hear that you have been in Germany!!!! Have a lovely week!
   XX

   Poista
 6. Hyvä alku päivälle ja arjelle: ihana postaus, luin tarinaa hitaasti ja hartaasti aamukahvin äärellä. Taiteellisuutesi ja luovuutesi näkyy kaikessa mitä teet, ja siihen listaan kuuluu vielä kyllä huikea tyylitaju, joka tekee lopputuloksesta niin silmiähivelevän kauniin. Keväistä viikkoa Päivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, wow, nytpä sain kehuja oikein roppakaupalla, ihan punastun täällä. <3
   XX

   Poista
 7. dla mnie jesteś artystką i piękną , kreatywną kobietą:) a Twój dom i butik zachwyca mnie. Pozdrawiam z Polski , Ela

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen postaus. Luovuus on ihana asia. Ja kun siihen lisää "hulluttelun" ja hassuttelun niin arki ei ole tylsää. Päivi, eikö ole upeaa kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kivasti kirjoitit. Olet tehnyt monta erilaista juttua, hienoa!
  Joku päivä mäkin teen työkseni jotain mitä haluan :D

  Valoisaa loppuviikkoa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos. Unelmia ja suunnitelmia on hyvä olla takataskussa odottamassa!!
   Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa!
   XX

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...