perjantai 31. lokakuuta 2014

NOVEMBERMarraskuu...se taitaa olla useampien inhokki-kuukausi (ei kylläkään minulle se pahin, minun inhokkini on tammikuu). Marraskuuhun liitetään pimeys, koleus, räntäsade, kylmät tuulet, loska, alakulo jne. Marraskuu on mahdoton. Miljoonasadekin laulaa: Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun ... yli taivaan päivät niinkuin varisparvi raahautuu...marraskuu...mua vaivaa ikävistä ikävin, milloin beibi palaat takaisin, etkö tiedä, voi yksinäisen naisen viedä marraskuu... Marraskuu... kaiken tämän keskellä sua hiljaa ikävöin...

Minulla taitaa olla täällä ikävä, kun alan tällaisia lyriikoita tänne kirjoittelemaan, toivottavasti mieheni lukee tämän päivityksen siellä Varsovassa ja ymmärtää viestini: ''milloin beibi tulet takaisin...mua vaivaa ikävistä ikävin''... :-))

No ainakin lokakuun kaksi viimeistä päivää ovat olleet kauniita, niin kauniita. Kun otin tuon kuvan heinistä takapihallamme, pyörivät niiden yllä auringonvalossa jonkinlaiset siivekkäät ötökät ja linnut laulelivat ja tuntui kuin kevät olisi laskeutunut syksyn keskelle. Koti tulvii valoa...siis päivisin, iltaisin sitten onkin niin pimeää, että tarvitsee otsalampun nähdäkseen ulkona eteensä...

Joku tutkimus kertoo, että kesällä syntyneillä menisi elämässä kaikkein parhaiten, enpä tiedä. Itse olen siis syntynyt toukokuun alukupuolella, yksi lapsistani toukokuun lopulla, kaksi loka-ja marrasluussa, sitten toiset kaksi tammi-ja helmikuussa. Mieheni on kesän lapsi. Voisiko syntymävuodenaika määrittää kuinka meillä elämässä myöhemmin menee, en usko. Jokatapauksessa kaikissa vuodenajoissa on ne ihanat puolensa, toisissa vähän enemmän ja toisissa vähän vähemmän.

Hyvää ja rauhallista Pyhäinpäivää kaikille!
Putiikki auki  lauantaina 12-14,
tervetuloa, jos satut näille nurkille!

XX Päivi


31 kommenttia:

 1. Good evening Paivi...how NICE to find another post tonight !! NOVEMBER is not my favorite month either ,a bit depressing .This year for sure , I'm flying home to Germany because my Papa is not well. I know the grandchildren will bring some sunshine...but it is hard to see beloved parents grow old , not knowing if they are still there, next time I go. At times life sucks.....
  take good care Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. But Ellen, November is not the worst, January is :-))
   It's sad to hear that your Papa is not doing well and I know how do you feel. We lived in Malaysia when my father died in Finland and then we lived in Thailand when my mother got sick and died...I hope your papa is getting better...all the best for you and your family.
   XX

   Poista
 2. Katselen täällä aamuauringon kajoa taivaanrannassa ja toivon kovasti, että saadaan marraskuussakin silloin tällöin aurinkoisia päiviä. Minulle tämä marraskuu on vaikein kuukausi vuodesta, toivoisin pohjoisen tyttönä jo lunta tuomaan valoa! Tosin meidän remontin keskelle ei tällä hetkellä kaivata lunta laisinkaan!

  Mukavaa pyhäinpäivää ja tsemppiä marraskuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä nyt sinne remonttiin ja toivotaan, ettei lumi vielä tulisi :-))
   XX

   Poista
 3. Hi, what beautiful photos, you have a beautiful home and you look great too ! Love your hair colour, is it natural ? Have a great Weekend, Barbara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Barbara, thank you for your comment, my hear is almost grey, when i was young it was dark brown. :-))
   XX

   Poista
  2. it Looks so great and Grey is very trendy in this Moment ;-) hug, Barbara

   Poista
 4. Lokakuun lopun kauniit päivät kyllä kohottivat mieltä, vaikka päivä lyheneekin. Toivottavasti sää jatkuu kirkkaana, niin päivine nopea lyheneminen ei tunnu niin ikävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, rakastan näitä aurinkoisia syyspäiviä yli kaiken.
   XX

   Poista
 5. Sinulla on kyllä JÄTTE SNYGG tyyli, niin pukeutumisessa, kodissa kuin sisustamisessakin. I love it!

  VastaaPoista
 6. Marraskuu… se on pimeä… ja etelässä sateinen…mutta jo Joulun odotus ja tuleva juhlakausi saa sen valaistumaan. Se inhokki on minulle myös se tammikuu, kun kaikki arjesta poikkeava on ohi ja kesä vielä kovin kaukana….Mutta iloitaan marraskuun harvoista aurinkoisista päivistä, tuo ihan erilainen valo saa teidän kodinkin varjoineen näyttämään taas erilaisen kauniilta.
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, iloitaan aurinkoisista päivistä ja pienistä asioista :-))
   XX

   Poista
 7. Haa, minunkin inhokkini on tammikuu! Olen itse marraskuun lapsi, ja aina toivonut, että syntymäpäiväni olisi kesällä. Onhan marraskuu kyllä aika synkkä, mutta onneksi lähenevä joulu pelastaa paljon :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on sitä herkullisinta aikaa, ihana lähestyvä joulu ja siihen valmistautuminen :-)) Tip tap...
   XX

   Poista
 8. Oikein hyvvää pyhhäinpäivää täältä kammarista ! Marraskuu näyttäytyy kyllä nyt niin upiana pikkupakkasen ja auringon voimin :)

  VastaaPoista
 9. Tulen aina tänne lepuuttamaan silmiäni kuvissasi, ne ovat myös niin harmoniassa lempeiden tekstiesi kanssa.

  VastaaPoista
 10. Minä olen aina pitänyt lokakuuta pahimpana, sillä yleensä silloin on pimeää ja märkää ja kylmää. Marraskuussa on toivoa lumesta ja saa alkaa odottaa joulua. Olen syntynyt marraskuun lopulla, joten siksikin kuu ei ole peikkona minulle. Tein äsken juuri postausta aiheesta. http://kristallikimara.blogspot.fi/2014/11/tervetuloa-marraskuu-ja-oriflamen.html

  VastaaPoista
 11. Sä olet aina niin style, vaikka olisi kuinka marraskuu :) Emäntä, koira ja koti niin sävy sävyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, älähän nyt, aina samaa vanhaa farkkua vedän jalkaani :-))
   XX

   Poista
 12. Hyvää Pyhäinpäivää Päivi sinullekin! Ja kiitos kivasta juttutuokiosta eräänä syysmyrskyisenä päivänä ihanassa putiikissasi :) Kynttilälyhdyt palavat ihanasti ja oli myös erittäin pidetty tuliainen :)

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti sielläkin on ollut rento ja mukava Pyhäinpäivi!
   XX

   Poista
 14. Ah, niin kaunista, kun auringon säteet siivilöityvät kauniiseen kotiinne :) ja tuo heinistä ottamasi kuva, taianomaisen kauniit värit ja valot. Eipä tämä vuodenaika todellakaan lemppari ole, mutta nyt on poikkeuksellisesti saatu nauttia muutamista "keväisistä" päivistä ja kyllä tuolla auringonvalolla on suuri vaikutus mielialaan :))

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut riemullista suorastaan, on kuin oltaisiin hypätty kevääseen :-))
   Xx

   Poista
 15. Silmä lepää teidän "uudessa" kodissanne. Ah, nuo valkoiset lattiat ja suuret ikkunat, joista valo pääsee joka kolkkaan. Ja tietysti koiruliini, joka on kuin kirsikka kakun päällä ;) Nautinnollista syksyn jatkoa sinulle Päivi <3

  VastaaPoista
 16. How wonderful - the room is so airy and full of light:) the dog is so cute!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...