tiistai 2. syyskuuta 2014

From WHITE to BLACK

 Maalaushommissa ollaan täällä. Kyseinen vanha seinäkaappi on talomme kylpyhuoneesta ja se on ollut ennen valkoinen, samoin kuin peilin kehykset ja kaappi kylpypyyhkeille. Nyt on muutosten aika ja kylpyhuone tarvitsee kunnon uudistuksen. Lattia on klassinen mustavalkoinen ja mikäs siihen sopii paremmin kuin mustat kaapit, jotka on maalattu sisältä puhtaan valkoisiksi, näin nimittäin ajattelen nyt. Viisi vuotta sitten valkoisina ko. kalusteet olivat minusta niin ihanat, mutta maalilla saa aikaiseksi edullista vaihtelua ja kalusteet tuntuvat uusilta. 
On muuten ihmeellisestä, kuinka huonekalun luonne muuttuu täysin kun väriä vaihdetaan. Muotokielihän vain tukee värin tuomaa mielikuvaa. Valkoisena kaappi oli pehmeän romanttinen, nyt se tuo kylpyhuoneeseen vähän särmää ja ryhdittää koko ilmettä. Jos kuitenkin tämä kaappi olisi jostakin muusta tilasta kuin kylpyhuoneestamme, olisi se joutunut luopumaan väristään kokonaan tai se olisi saanut uuden puhtaan valkean värin. Näin meillä.
Olen vähän kuin hautautunut tänne kotiin...edullista ja tehokasta. Paistoin yksi päivä lihapullia pakkaseen ja niitä nyt sulattelen aterioille. Keitän perunoita ja lisukkeet vaihtelevat kukkakaalista rucolaan jne. aika helppoa, kun ei ole tässä lapsia ruokittavana.  En malttanut lähteä edes kampaajalle, vaan saksin itse tukkani lyhyeksi. Tämä jos mikä on kunnon kotoilua :-)).

P.S. Huomaatte varmaankin, että minulla on menossa jonkinlainen etninen ''natural'' vaihe elämässäni...sulkia, puuhelmiä, kalloja jne.

Mukavaa viikonjatkoa!

XX Päivi

20 kommenttia:

 1. Se on todella huimaa, miten värinmuutoksella saa paljon aikaan. Olkoon kyseessä sitten huonekalu, sohvatyyny tai hiukset. Sama pohja ja muotokieli muuttuu uuden värin myötä täysin.
  Samanlaisella kotoilulla mennään täälläkin, mutta tukkaani en kyllä itse uskalla saksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on värien kanssa.
   Minulla on niin hento hiuslaatu, ettei itseparturointi ole vaikeaa, kunhan on terävät sakset ja peili takatukkaa varten :-))
   XX

   Poista
 2. Kiva, kun sinulla riittää puuhaa...maalausprojektit on mukavia ja yleensä lopputuloskin on palkitseva.
  Terveiset Port Elizabethista, huomenna Kapkaupunkiin. Mahtavat säät, kuin Suomen kesä, vaikka talvi onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos terveisistä, mukava kuulla sitten matkauutisia!!!
   Ihanaa loppulomaa!
   XX

   Poista
 3. Sinulla on kyllä jokin ihmeellinen taika, kun saat mustavalkoisenkin sisustuksen näyttämään lämpimältä;)
  Ihania syyspäiviä sinne puuhailujen keskelle ♥

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos, tottahan se on, musta voi olla aika kalseakin väri, mutta toisaalta myös lämmin.
  XX

  VastaaPoista
 5. Niin kaunista, taas kerran! Maalit, tavarat ja etenkin kuvat.
  Leena

  VastaaPoista
 6. Hieno muutos, yksinkertaista ja kaunista tyyliä. Tuo piece koru on kiva, onko se syksyn hankintoja? Syystunnelmia ja inspiraatioita lihapullien lomaan! t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo piece-koru on tosi kiva ja luulin jo, että saisin niitä myyntiinkin, mutta...se on ruotsalaisen ystävättäreni Annan tekemä, joka asuu tällä hetkellä Kaakkois-Aasiassa ja täytyykin hiukan puskea häntä nyt :-))
   XX

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Great natural and ethnic decorations:) The bathroom cabinet looks wonderful!
  Have a lovely and sunny week:)

  VastaaPoista
 9. Hello Paivi , white or black I like them both . Hope you can get some kind of enjoyment being on your own , I'm sure there must be pluses if one can do as one pleases. But it sure takes time to get used to have no kids around .
  wishing you a good time hugs Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some days are nice and some days are really bad when I am here on my own...I miss my children and my husband :-((
   XX

   Poista
 10. Maalilla saa paljon muutoksia aikaiseksi eikä tule kalliiksi. Hyvältä näyttää! Itse olen otsatukkaa leikannut takatukka on vaikeampi juttu... Kotoilu on mukavaa :)). Nautitaan kauniista ja aurinkoisista syyspäivistä. / t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha, kerran yksi kampaaja kysyi minulta missä ihmeessä leikuutan tukkani, kun tekevät tällaista jälkeä, hävetti tunnustaa, että itsehän minä sitä olen saksinut...
   XX

   Poista
 11. Yes the etnisk things are beautiful and I also love them! XX Pernilla ( I have moved my blog to wordpress and changed my name from lifessilverliningandi to Inredning och guldkanter if you want to change your blogroll)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi...yes of course I will change your blog address, thank you for your information!! :-))
   XX

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...