keskiviikko 18. syyskuuta 2013

My FAMILYLITTLE SISTER MATILDA


BIG/LITTLE BROTHER AXEL

 


Axel ja minä Thaimaan Chonburissa 2005

Kuka on kiinni kenessäkin, minä lapsissa vai lapset minussa :-))
Axel ja minä (huokaus) Varsovassa 2013


BIG/LITTLE BROTHER ALEKSI

BIG /LITTLE SISTER, AINO-KAISA
AINO-KAISA & ANSSIELLA <3
BIG BIG BROTHER


JENNI & MIKKO
DORIS


LOVE

MICKE & PÄIVIAino-Kaisa, Aleksi ja Mikko
VIETNAM


Sisko ja sen veli

Veli ja sen sisko

Pikku-sisko ja iso-veliBEA <3

BEA &TIPSUHUH huh, tähänhän se päivä sitten menikin. Jos on iso perhe niin iso on päivityskin...
Olen miettinyt viime aikoina paljon perheen merkitystä. Mikä on perhe...sehän voi olla jollekin vaikka eläin, omat vanhemmat, isovanhemmat, ystävät, naapurit, sukulaiset, yhteisöt jne. 
Minulle perhe on lähinnä puolisoni, lapset puolisoineen ja koiramme. Hiukan laajennetussa mielessä myös mieheni vanhemmat ja mieheni sisar perheineen. Omat vanhempani ovat nukkuneet pois jo lähes kaksikymmentä vuotta sitten ja olin heidän ainoa lapsensa. Serrkuni, joka oli minulle kuin sisar, nukkui myös pois muutama vuosi sitten. Elossa oleva enoni on minulle hyvin rakas.
Ystäväni ovat minulle myöskin tavallaan kuin perhe, koska heille kerron suruni ja iloni, enkä voisi kuvitellakaan elämääni ilman heitä.
Lapset ovat kuitenkin minulle kaikki kaikessa. Joskus mietin, että olenko liian kiinni lapsissani, mutta mitä sitten jos vaikka olisinkin. Annan heidän kuitenkin elää omaa elämäänsä...mitä nyt vähän välillä lipsuu ja haluaisin tietää kaiken. :-))
Meidän perheemme elämä on ollut hyvin rikasta ja olen tästä kiitollinen, vastoinkäymisiltäkään ei ole vältytty, mutta kaikenkaikkeaan, minulla on ihan LOISTAVAT lapset ja mies, mitä muuta voi toivoa... tietysti terveyttä matkaan, niin siinähän se paketti on.
(Kuvissa näkyy kulunut kynsilakka, töröttävät kulmahampaat, kuvaan vahingossa jääneet rintaliivit, mutta ei anneta niiden häiritä.)

En tiedä miten jaksoitte katsoa kaikki kuvat, kiitos kuitenkin, että taas vierailitte täällä.
Osa kuvista on otettu kuva kuvasta ja siitähän se laatu kärsii. Kuvia on otettu ympäri maailmaa eri kodeissamme, välillä ollaan nuoria, välillä vähän venhempia, jopa vauvoja näkyy kuvissa. Yhteistä on kuitenkin ilo, lämpö ja yhteenkuuluvaisuuden tunne, sekä rakkaus.
...LOVE IS SPOKEN HERE...
Ihanaa viikon jatkoa teille ja teidän perheillenne.
XX
Päivi


54 kommenttia:

 1. Ihana postaus <3
  Noi rintsikat toi kyllä pienen virneen kasvoille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa, yleensä katson, että kaikki tarpeeton tilpehööri on pois kuvista, mutta rintaliivit paljastivat minut, eli siitä päätellen alusvaatteitani lojuu siellä ja täällä...
   Mukavaa päivää.
   XX

   Poista
 2. Aivan ihana postaus ♡ minä tällainen herkkis sain kyyneleet silmäkulmiini... ihania kuvia perheestä ympäri maailmaa :)) Itse olin niin keskittynyt lasten iloisiin ilmeisiin, etten edes rintsikoita huomannut... joten piti katsoa kuvat uudestaan, heh... ja olit näköjään "merkannutkin" ne :D - Olin siis todella syventynyt (silmät sumeena) ihaniin ihmisiin ♡

  VastaaPoista
 3. Minäkään en niitä rintsikoita missään huomannut vaikka yleensä kuvissa kaikki pikkuasiat huomaankin..Olin keskittynyt kuvista välittyvään tunnelmaan-onnellisuuteen,iloisuuteen ja rakkauteen! Kauniita kuvia,nautin joka postauksestasi.
  Pia

  VastaaPoista
 4. Samaa on pakko jatkaa eli aivan mahtava postaus,enkä itsekään rintsikoita huomannut,kun katselin kaikkea muuta.
  On mahtavaa omistaa noin iso "perhe".
  Olen aika uusi lukija ja en ole selvillä läheskääm kaikesta,koska aika ei ole vielä antanut myöden lukea yhtäkään vanhaa postaustasi.
  Eli teen sinulle muutaman kysymyksen,johon vastaa jos haluat,jos et niin ymmärrän senkin.
  Eli miten teidän nuorimmainen on tullut teille,ilmeisestikin adoptoitu ja mistä?
  Olette maailmaa paljon kierrelleet tai ehkä eri maissa asuneet,missä ja kumman työn vuoksi?
  Osa lapsista ilmeisesti asuu jo omillaan ja kaksi asuu nyt teidän kanssa nykysisessä kotimaassanne,
  olenko ymmärtänyt oikein?
  Kiitos jos ehdit vastailla ja täytyy vielä kerran sanoa,että aivan upea blogisi=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kiitokset kommentistasi. Toki vastaan kysymyksiisi.
   Matilda on adoptoitu asuessamme Bangkokissa (olemme asuneet Thaimaassa kahteen otteeseen, yhteensä yli kuusi vuotta), hän oli reilun vuoden ikäinen tullessaan lapseksemme. Koko prosessin hoidimme itse paikallisten viranomaisten kanssa ja silloin se kesti puolisentoista vuotta.
   Olemme olleet ulkomailla mieheni työn vuoksi, ensin Malesiassa, jossa yksi lapsistamme (Axel) on syntynyt, sitten Indonesiassa, Thaimaassa kahdessa paikassa, Bangkokissa ja Pattayan suunnalla, sekä nyt melkein neljä vuotta Puolassa, Varsovassa.
   XX

   Poista
 5. Kiitos, että pääsimme kurkistamaan perhettäsi...:)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahdottoman IHANA postaus! Kauniita ihmisiä, joiden välillä näkyy yhteenkuuluvuus ja välittäminen! RAKKAUS! Minäkin keskityin niin ihmisiin, että rekvisiitta (mm. ne kuuluisat rintsikat) jäi huomioimatta. ;) Ihanaa kun teillä on noin iso perhe, se on suuri rikkaus. Oma perheeni on niin kovin pieni tuohon verrattuna (veli perheineen ja isä & vaimo).
  Ja tuokin on aivan mieletön rikkaus, että saa asua ulkomailla ja nähdä sekä oppia paljon erilaisuudesta. Minullakin on tuosta jotain kokemusta: asuimme perheeni kanssa Thaimaassa kaksi vuotta (80-luvulla) ja Tansaniassa neljä (80-90-luvun taitteessa). Olen ikuisesti kiitollinen näistä vuosista, niiden ansiosta minusta tuli tämä ihminen mikä nyt olen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava kuulla aikuistuneen ''expattilapsen'' sanovan, että on kiitollinen niistä vuosista, jotka on saanut elää toisenlaisessa kulttuurissa. Monet kiitokset lämpimästä kommentistasi.
   XX

   Poista
 7. Hei, täällä toinen herkkis, jolla tuli kyyneleet silmiin. Ihania kuvia kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 8. incredible post.... I'm so moved by this photo-story..

  All the best for all your familly:))

  VastaaPoista
 9. Kiiiiitos ! Aivan ihana ja sydäntä lämmittävä postaus. Kuvista huokuu teidän perheen onnellisuus.

  t. Mariina

  PS. Kenen on tuo kauniin hiekanvärinen kevyttoppis päälläsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, olen laittamassa juuri vaatepäivitystä ja siinä on myös tuosta takistakin, sillä sehän on KappAhlista.
   XX

   Poista
 10. Voi Päivi, miten uskomaton postaus. Oikeastaan kaikki on jo sanottu edellisissä kommenteissa (minäkään en ensin rintsikoita huomannut;), mutta iso, ihana perhe ja kokemukset asumisesta noin monessa maassa ja paikassa - niistä voi olla todella kiitollinen ja onnellinen!

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia. Niistä todellakin välittyy rakkaus ja välittäminen, lämpö ja yhteenkuuluvuus - kaikki, mitä perhe voi parhaimmillaan olla! Kiitos tästä ihanasta ja inspiroivasta blogistasi!

  VastaaPoista
 12. Ihana perhe teilläkin :) Kiitos kun jaoit kuvia kanssamme.

  Perhe on paras ja ystävät ovat myös osa sitä <3

  t.Sanna

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana postaus! Kuvistasi näkyy ja huokuu ihana yhteenkuuluvuus, elämä ja rakkaus! Kertakaikkisen upea perhe! Kiitos kun jaoit nämä kanssamme. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 14. Olen hetken aikaa seuraillut blogiasi ja herkistyin myös näistä kuvista. Katson tässä samalla Elämä lapselle -konserttia ja oi miten sydän meinasi pakahtua tekstisi jälkeen. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja ilman niitä ei ymmärtäisi, miten ihanaa elämä on, kun siitä osaa nauttia sellaisenaan. Ihanaa viikkoa myös Sinulle Päivi, tästä tuli todella lämmin mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin täällä Varsovassa samaista Elämä lapselle konserttia ja herkistyin myös, kun vanhemmat kertoivat pienokaistensa vakavista sairauksista.
   Monet kiitokset kauniista kommentistasi.
   Xx

   Poista
 15. Oijoi... ihania kuvia! Jotenkin liikuttavaa katsella noita pienokaisia... aika menee niin nopeasti. Tuntuu, että vastahan ne oli noin pieniä :) Muistan mm. niin hyvin kun tapasin Matildan ekan kerran<3

  Kirsi från Pyttis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Niin, onhan se hurjaa miten aika kuluu...
   XX

   Poista
 16. Ihanat kuvat, katsoin pitkään ja hartaasti jokaisen! Teistä kyllä paistaa lämminhenkisyys ja se yhteenkuuluvuus. Ootte kaikki söpöjä!

  VastaaPoista
 17. Ihana perhe, ihania kuvia vuosin varrelta!

  Meillä on pieni suku, mutta miehen perheestä olen saanut "lisäperhettä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se on mahdollista, että kumppanin sukulaisista tulee meillekin läheisiä.
   Xx

   Poista
 18. Ihania kuvia, ihanasta perheestä. Olen myös ainut lapsi ja meillä on mieheni kanssa kolme jo aikuista lasta. Kyllä perhe on paras! Oletteko olleet jo kuinka pitkään yhdessä miehesi kanssa? Kaunista syksyä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lapsia on tullutkin hankittua juuri siksi enemmän kuin yksi kun on kokemusta omasta takaa mitä on olla ainoana lapsena. :-))

   Poista
 19. Voi, miten ihania kuvia.Minäkään en niitä rintsikoita huomannut olin niin lumoutunut kuvista huokuvasta lämmöstä ja rakkaudesta.Vuodet vierivät.... muistot jää.Kiitos Päivi blogistasi!
  Lämmin halaus sinulle./Terveisin Helena :D

  VastaaPoista
 20. Kuviasi on aina ihana katsella. Kiva, kun jaksat nähdä paljon vaivaa ja ilahduttaa meitä lukijoitasi tunnellmallisilla kuvillasi.
  Aurinkoista syksyä teille kaikille!

  VastaaPoista
 21. Voiko tämän ihanampaa postausta olla? Ei varmaankaan : ) Niin kauniita kuvia, oli ilo katsella. Erityisesti nuo kuvat pikkulapsiajalta herkistivät...niin ne vuodet vierivät. Perhekuvat vuosien takaa ovat aina niin ihania, niissä kun näkyy se yhteinen elämä ja historia <3 Kun ehdit käydä kurkkaamassa, niin jätin sulle sisustuskeijun haasteen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, oi hienoa, käyn katsomassa, kiitos myös siitä.
   XX

   Poista
 22. LIFE! What a journee! WAU :) Aivan ihania kuvia ja muistoja perheestänne elämän varrelta! Lämpö ja rakkaus paistaa koko postauksesta. Aivan hurmaava!
  hymyilytti tuo kommettisi: ... haluaisin vaan tietää kaiken :)
  Niin samoilla linjoilla täällä :) Lapset ovat kaikki kaikessa ja kun ovat kasvamassa ulos pesästään, ei halua päästää kokonaan irti... eikä varmasti tarvitsekkaan. Kulkevat sydämessä, ajatuksissa ja rinnalla aina. Mukavaa syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei monet kiitokset, se on niin haikeaa kun lapset lähtevät...
   XX

   Poista
 23. Piti vielä lisätä, että olette tosi kaunis pari :) nuorena ja kokeneempanakin ;)näytätte onnellisilta kaikissa kuvissa!

  VastaaPoista
 24. Tämä oli uskomattoman ihana postaus, kiitos <3

  VastaaPoista
 25. Ihania kuvia...lapsista ei päästä irti eikä ole tarviskaan...etäisyyttä voi antaa mutta eihän nyt toki irti tarvi päästää:)) itselläni viisi ihanaa lasta vanhin 25 nuorin kohta 7:) aina kun nukkumaan meen ja sinulta tilaamani petivaatteet on käytössä muistan sinut ja ihanan blogisi kiitos että olet päästänyt kurkkimaan elämäänne..kateellisena kattelen kuvia ympäri maailamanreissuanne (täällä maalla keskellä ei mitään aina asuneena)mutta rikkautensa täälläkin;)ilmoittele kun voi taas shoppailla ihania tuotteitasi:) syksyn pimeydestä terveisin jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana, voi, uskon että siellä maalla on oma ihana rauha ja se jos mikä on rikkautta. Kiitos vielä kommentistasi ja mukava kuulla toisesta viiden lapsen äidistä. Suloista syksyä sinne!
   XX

   Poista
 26. Ihana postaus! ♥ Ihana perhe sulla Päivi! Family is forever ;)

  VastaaPoista
 27. Mieletön postaus. Aivan täydellinen. Rintsikat toivat vain inhimillisyyttä ; )

  VastaaPoista
 28. Tosi kiva postaus! Ihana perhe sinulla. Lapset on ne tärkeimmät, niin itsellänikin <3 Ja mieluummin huolehtii liikaa kuin että liian vähän : )
  Mukavaa syksyn jatkoa
  -Sari

  VastaaPoista
 29. Voi itku, nauro ja ilo mitä kuvia!! <3 <3 <3
  heheh olen pikku hörökorva :)))

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...