lauantai 18. toukokuuta 2013

CERAMIC...Ihanat lauantaiterveiset...aloin laittamaan kuvia blogiini ja siinähän hupsahti koko aamupäivä...samalla on lasten kanssa kuunneltu musiikkia laidasta laitaan, ette voi uskoa kuinka ''ulkosuomalaisen'' sydämessä läikähti ja vedet herahtivat silmiin, kun kuunneltiin Elokuu yhtyeen kappalaleita ''Saatilla'' ja ''Soudellaan...'', tuli niin IKÄVÄ Suomeen. En malta odottaa kesälomaamme...

Reissu keramiikan maailmaan tuli siis tehtyä, ensin viitisen tuntia autossa ja heti seuraavana päivänä kolme tuntia lisää, huh...nyt siis odottelen, että tekevät tehtaassa minulle sopivat värit ja kuviot, lähettävät mallikappaleet ja sitten vain valittava missä on minulle sopivimmat mallit, hinnat jne. Toisissa tehtaissa valmistamiseen ja toimittamiseen menee viitisen kuukautta, toisissa vähän vähemmän.

Keramiikassa on monen monta vaihetta; savi valetaan muotteihin, annetaan kuivua, viimeistellään, poltetaan kahteen kertaan kuumissa olosuhteissa, ensin 850 asteessa ja sitten 1250 asteessa. Välillä maalataan ja lasitetaan. Maalaus tapahtuu käsin, kuten koko tuotantoprosessi. Oli upeaa seurata kuinka valmis astia syntyy möykystä savea...kuppien korvat mm. asetellaan yksi kerrallaan käsin oikeaan kohtaan ja kostuttamalla savi se saadaan pysymään kiinni. Saven kuivumiseenhan menee aikaa, kuten myös polttojen jälkeen, joten esim. kupin valmistamiseen menee useita vuorokausia.

Nappasin mukaani muutamia harmaita maljakoita, joita siis myös muutama myynnissä kesäisessä POP UP-tapahtumassa. Onko teillä vinkkejä/toivomuksia myyjäisajankohdasta, miten olisi puoliväli heinäkuuta, loppupuoli heinäkuuta???
Sitä ennen voin tietysti postittaa joitakin tuotteita pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ensi viikolla olisi tarkoitus laittaa tilaukset sisään. Minulla pitäisi olla tulossa myös sisustustavaraa, minulle uudelta tavarantoimittajalta...
Kiitos uusille lukijoilleni, ihanaa, että teitä on tullut taas lisää..ja paljon myös KIITOKSIA KIVOISTA KOMMENTEISTANNE...lämmittivät jälleen mieltäni...nyt lopetan höpinät tähän...
tänään, lauantai-iltana jännitetään ainakin täällä Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelua, sekä Eurovision laulukilpailuja, HYVÄ SUOMI!! (Ihanaa muuten taas olla kotona...)
VIIKONLOPPUJA!!!
HAVE A NICE WEEKEND
XX Päivi

10 kommenttia:

 1. Hei Päivi,oli mielenkiintoinen opastus keramiikan saloihin.Maljakko on kaunis siinä taitaa olla alppiruusun oksa toivottavasti nuput aukeaa itse en ole saanut sisällä niitä aukeamaan.Valkoinen alppiruusu kukkii puutarhassa jo täyttä päätä,punaiset ovat vielä nupussa.Viikot hurahtavat nopeasti ja yhtäkkiä huomaat olevasti kotosuomessa kesälomalla.Oikein aurinkoista ja jännittävää viikonloppua sinulle ja perheellesi.Minulla tänään ohjelmassa tomaattien ja perunoiden istutus.Terveiset kasvimaan laidalta/Helena

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helena,olen niin innoissani keramiikka-astioista! Maljakossa on tosiaan Alppiruusu, meillä täällä ei ole pihalla kukkivia kasveja lainkaan, paitsi tuo kituuttava Alppiruusu, josta leikkasin aamulla oksan ja nyt nuput jo aukeamassa! Mukavia istutuspuuhia sinne.
  XX

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavaa! Odotan innolla, että millaiset tuotteet saat valikoimaasi koko tämän prosessin päätteeksi. Olen ainakin tosi tyytyväinen sinulta ostamiini keramiikkatuotteisiin (laatu + ulkönäkö), joten samanlaista linjaa toivotaan :) Toki uudet tuulet ja vaikka tuollaiset maljakot kuulostavat myös kiinnostavalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne, saapa nähdä mitä saamme aikaiseksi. Yritän mennä samalla linjalla kuin tuon ensimmäisen erän kanssa, se on harmi, etten voinut kyseiseltä tehtaalta enää tilata (toimitus miten sattuu, hinnat nousivat taivaisiin...)
   xx

   Poista
 4. Varsin mielenkiintoista nähdä millaisia keramiikkatuotteistasi tulee! Pop Up myynti mielummin heinäkuun lopulla. Jospa minäkin tälläkertaa pääsisin pistäytymään. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni ja kiitos myös vinkistä. Olisi mukava tavata sinut!!
   XX

   Poista
 5. Mielenkiintoista vaikka haastavaa, kuten kerroit. Toivottavsti ideasta tuotteeksi päästään nhyt vaivattomammin kuin alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että nyt tuotteet irtoaisivat helpommin... :-))
   xx

   Poista
 6. Huomenta Päivi,
  Voin kuvitella ikäväsi joka tuli musiikin kautta, musiikki on todella tunteisiin vaikuttava ja varsinkin ikävään... Olen asunut paljon ulkomailla, tiedän tunteesi..
  Olisi hiena tietää mitä keramiikkaa sinulla on nyt, onko sitä ihanaa kahvikuppia jossa pieni musta reuna , oli yhdessä postuksessasi, todella sellasia haluaisin !!! please.

  Olen lomalla koko heinäkuun, joten en pääse, mutta ollaan yhteyksissä ja katellaan miten tavataanja miten saisin tuotteet..

  Ihanaa sunnuntaita koko perheelle :)

  VastaaPoista
 7. Ihania vaaseja/maljakoita tulossa! Olisi mukava saada jonkinlainen kollaasi tuotteistasi ja hinnoista! Erityisesti liinavaatteista ja keramiikasta! Olisi helpompaa miettiä tilausta :)
  Kiitos!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...