tiistai 29. toukokuuta 2012

HELP ME...kuvien pienentäminen tilan säästämiseksi

HEI vaan. Miten saan kuvani pienennettyä, jotta en menetä blogiani, kun tila loppuu kesken...uskon, että minulla on juuri sillä rajoilla nyt!!! Minulla on kuvat picasa verkkoalbumissa ja sitten samat kuvat vielä tietokoneelle tallenetuissa kansioissa, mutta en osaa pienentää kuviani. tyttäreni kertoi minulle tästä, mutta koska olen tumpelo näissä asioissa, en tiedä mitä tehdä, enkä uskalla laittaa lisää kuvia ennenkuin opin ne pienentämään tilan säästämiseksi.
HELP ME BECAUSE I DON'T KNOW HOW TO MAKE MY PHOTOS SMALLER FOR SAVING THE SPACE!!!
Hyvää viikon alkua silti kaikille...ANYWAY HAVE A NICE WEEK...

16 kommenttia:

 1. Jos käytät ihan pc:tä kuvat kannattaa pienentää irfanview-ohjelmalla. Niin, tai onhan picassassakin suoraan bloggeriin vietäessä mahdollisuus muuttaa kuvan kokoa. Itse vain en ikinä vie sieltä suoraan kuvia bloggeriin... Jos sulla on mac, Iphotossa voit pienentää kuvat suoraan.

  Blogia ei menetä, vaikka kuvia on paljon. Google vain alkaa tietyn rajan jälkeen laskuttamaan sen reilun neljä euroa/vuosi. Siitä tulee viesti ja voit turvallisesti maksaa maksun luottokortilla. Summa ei ole suuri, joten samaa osoitetta ja blogia voi jatkaa vaikka hamaan loppuun asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja monet kiitokset sinulle, käytän läppäriä, joten minulla ei ole mainitsemaasi ohjelmaa. Itsekkään en koskaan ole Picasasta siirtänyt kuvia suoraan blogiini, vaikka Picasaa muuten käytänkin. Yritin kuitenkin myös Picasan kuvanmuokkausohjelmaa, muttei jostain syystä avaa sitä minulle...että tässä ollaan. Monet ovat varoittaneet, kun olen kaikki kuvani laittanut pienentämättä blogiini, että kohta en saa enää kuvia ladattua enenpää. Yritän ratkaista ongelman...kiitos vielä :)
   Päivi

   Poista
 2. Joo elikkäs, kuules nyt äityli..Minä hankin nyt itselleni sen picassan jotta voin neuvoa sinua..Itse käytän photaria..Nyt tutustuin siihen picassaan ja voit pienentää kuvia (nyt puhutaan resoluutiosta, ei prosentteina, se ei ole pienentämistä) Joten, kun menet sinne sieltä löytyy vasemmalla eri työkaluja ja muokkaus vaihtoehtoja. Ensimmäinen(ruuvimeisseli palkki) ja valitset sieltä palkin jossa lukee Muokkaa mainostyökalussa. Alhaalta valitset resize, käytä vaikka 300 resoluutiota..automaattisesti vaihtaa sen sopusuhtaisesti kun vaihdat ensimmäisen luvun 300..Muista nyt vaihtaa se ruksi vielä pois siitä percentage osasta ja pidä se siinä keep proportions. :) Noin..nyt voit pienentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kuten tiedät, kun monta puhelua olemme puhuneet, etten jostain syystä saa picasan muokkausohjelmaa auki...ihmettelen täällä nyt hetken. Ihana kun jaksat auttaa minua!
   äiti

   Poista
 3. Mulla kuvat koneella kansioissa, jossa myös pienennän (pakkaan)ne ja sit vasta siirrän tänne.
  Eli näin sen teen: Klikkaa kuva isoksi näytölle -> file -> export -> muutan alkuperäsen nimen -> resize -> sit prosentteina voi pienentää, pitempi sivu max 1500 pixels.
  Toivottavasti jotain apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru! Mullakin on kuvat koneella kansioissa, mutta en saa niitä pienennettyä, minulla ei ole tuollaisia ''klikattavia'' (file -> export -> jne.) Aino-Kaisa kertoi, ettei tietokoneella voisi pienentää,pitää tehdä se jollakin ohjelmalla,kuten esim Picasassa, sinulla lienee joku ohjelma, jonka puitteissa sen teet?? Monet kiitokset kuitenkin avustasi!Yritän ratkaista ongelmaa jotenkin.
   Päivi

   Poista
 4. HEI!!! NYT LÖYSIN KUVANMUOKKAUSOHJELMAN VAHINGOSSA, se on joskus ladattu koneelleni: MICROSOFT OFFICE PICTURE MANAGER- ohjelma. KUN MUUTAN KOKOA, MISTÄ TIEDÄN MIKSI KOKO PITÄÄ MUUTTAA?? Kuinka monta kuvapistettä?? En ymmärrä yhtään, heh, nyt kun ohjelma löytyi, niin en tiedä mihin kokoon kuvat pitää muuttaa, täälläpä vasta kätevä emäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no minulla on aina 300 resoluutiolla..ja kun niitä saa hyvin suurennettua täällä blohissa...sinä voit kyllä vähän isompia käyttää kun tykkäät isommista kuvista..

   Poista
 5. Heips Aino-kulta, en tiedä mitä 300 res. vastaa kuvapisteissä, jota muokkausohjelma tarjoaa (lienee pikseliä?)? Täytyy jatkaa huomenna selvittelyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sait apua :) Mulla oli bloggerissa 700px ja nyt wp:ssa kokona 800px... Eli jotain osviittaa :)

   Poista
  2. Mä käytän tosiaan maksimissaan pisimmällä sivulla 1500 pixeliä, voi siis olla vähän vähemmänkin. Jollei siinä ole mahdollisesti valmiina pienentää %:ssa (mulla on), niin suhteessa saman verran molemmat sivut pienemmiksi. Ja ihan samaa ohjelmaa käytän :D

   Poista
  3. Hei taas!! Kuvani käyvät Picasan kautta ja nyt näyttää, että ne ovat jo 800px, joten ei liene huolta, siksi kai tässä vielä kirjoittelen, eikä blogi ole tukossa...jippii!!Kiitos kiitos teille vielä avustanne!!
   Päivi

   Poista
 6. Voi eiii - aloin pelkäämään, että kohta en pääse enää nauttimaan blogistasi. Toivottavasti löydät keinon ja saamme taas nauttia ihanista kuvistasi :)

  - Jenna G -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenna! Nyt näyttää vaara väistyneen ja tästä on hyvä jatkaa kuvien julkaisemista!
   kiitos tuesta!
   Päivi

   Poista
 7. Äiti kulta. Se on se sama kuin kuvapisteet. Vain hienompi sana :-) tuo 700 voisi olla sinulle sopiva :-) soita nyt vielä niin selvitellään. Lähdemme tänään tyttöjen kanssa mökille(heidi, Ella ja koirat) :-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...