sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

HYGGE

Hei,

muutama sananen sisustamisesta... onko päivänpolttavampaa sanaa kuin
SISUSTAMINEN
tai ehkä 
vielä trendikkäämpi sana on
LIFESTYLE...
vai olisiko se sittenkin HYGGE...

Sisustetaan, stailataan, hankitaaan designia kotiin, käytetään visualistien ja suunnittelijoiden apua, kun oma luovuus on kaddoksissa tai sitä ei ole koskaan ollutkaan.
Hyggeillään ja tunnelmoidaan, selataan instagram tilien toinen toistaan taidokkaampien valokuvaajien ja sisustajien loputonta kuvavirtaa, välillä vaihdetaan sisustusvinkkejä facebookissa, whatsappin kautta sitten laitetaan kuvia kylppärin kaakeleista ja ideoita keittiön uudesta ilmeestä ulkomailla asuville ystäville, pinterestissä seikkaillaan etsien vinkkejä pihan kunnostukseen ja terassin rakentamiseen, blogeja päivitetään ja seurataan jne jne.
Jossakin välissä hoidetaan siivoukset ja ruuanlaitot, sekä lasten harrastukset plus kaikki muut velvoitteet.

Kaikkea on tarjolla, kun vain aukaisee tuon metallisen ihmekirjan, jonka valoscreeniltä kaikki ihanuudet suorastaan tunkevat syliimme.
Ei ihme, että ihmisille iskee välillä someuupumus, voisikohan siihen saada sairauslomaa...

Sisustaminen itsessään voi olla rentouttavaa ja rauhoittavaa, kunhan sen tekee pieteetillä.
Sitäpaitsi sisustamisessa ei pitäisi olla sääntöjä,
jokainen tehköön sen omalla tyylillään.
Minusta on ihanaa, kun koti kertoo heti jotakin sen asukkaista ja heidän mieltymyksistään, eikä koti näytä jonkun toisen kodilta tai huonekalumainokselta.
Yksi rakastaa värejä, toinen värittömyyttä.
Toiselle kierrätys on kaiken pohja sisustamiselle,
toinen taas on rakastunut designklassikoihin,
joku puolestaan on rakentanut kotinsa sisustuksen ulkomailta hankituista tavaroista.
Oli niin tai näin, arvostan sitä, että jotakin tuunataan itse, jotkut esineet tuovat meille mieleen tärkeitä muistoja ja on myös taito yhdistellä eri aikakausien huonekaluja toisiinsa,
saadaan sitä television sisustusohjelmissakin usein käytettyä kerroksellisuutta.
Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Itse kärsin (huom, kärsimys se on tämäkin :))
 siitä, ettei kotimme ole otollinen huonekalujen uudelleensijoittelulle, koska levoton sieluni saisi siitä pientä tyydytystä, jos voisin vaihtaa sohvat vaikka huoneen toiseen päätyyn.
Vaihdoin meille nyt takaisin ''melkein'' mustan mattomme, jotta tepastelu terassilta käy paremmin jälkiä jättämättä ja valkoinen matto lähtee pesulaan, koska siitä löytyi pisujäljet...kuka lie nelijalkainen kyykistynyt siihen yön pimeinä tunteina emmännän silmien ollessa kiinni.

Luulen painelevani pian tuonne yläkerran sohvalle seuraamaan sunnuntain tanssiohjelmaa. Yläkerrassa (kaksi viimeistä kuvaa) sijaitsee meidän töllötin ja koko yläkerran ilme ja tunnelma on mielestäni aivan toisenlainen kuin alakerrassa, olisko enemmän ''hygge''...

Pääsitteköhän tänne asti...
ehkä hyppelitte rivien yli, mutta ei se mitään, se on ihan ok.
Kiitos teille joka tapauksessa siitä, että tulitte käväisemään täällä, lähetän teille halaukseni!

XX Päivi


6 kommenttia:

 1. Hyggeily on mukavaa. Kodin sisustus ja tunnelma ovat kohdillaan kun kotona viihtyy. Jokaisen pitäisi valita kotiinsa sellaisia huonekaluja ja esineitä, jotka miellyttävät juuri itseä. Eikä hankkia jotain tiettyä vain siksi, että sisustuslehti tai sisustusneuvoja niin kehottaa. Kodissa pitää olla "elämisen jälkiä". Ei pitäisi "ylisisustaa". Mullakin on tummanharmaa matto. Edellinen valkoinen karvalankamatto oli siinä suhteessa "armollisempi" kun siihen upposi kaikki "oravaa pienemmät". Harmaata sais olla imuroimassa pari kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 2. Hei! Pikaseen tulin kysymään sinulta mistä olet hankkinut tuon mustan maton? Aiiiivan ihana..olen etsinyt moista melkosen tiiviisti ��kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja mukavaa tiistaita! Terkuin, Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari, minulle tuli mattoa pari kappaletta viime vuoden puolella, se on HKLivingin matto ja tykkään kovasti.
   XX

   Poista
 3. Voi kuinka nämä keväiset postauksesi ilahduttavatkaan. Sisustaminen on siitä mukavaa, että kukin voi tehdä sitä ajallaan, tavallaan ja mahdollisuuksillaan. Kuten totesit, annetaan kaikkien kukkien kukkia. Hyvää pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...