perjantai 1. marraskuuta 2013

THE STORY OF LINEN...












Tämähän on pitkälti pellavan tarina...kuten ehkä olettekin jo sen huomanneet vieraillessanne blogissani. Ihastuin pellavaan materiaalina jo nuorena naisena. 
Aasiassa asuessamme teetin vanhaan sohvaamme pellavahuput, teetin myös valtavat kasat pellavatyynynpäällisiä, torkkupeittoja jne jne. Ne ovat minua hyvin palvelleet kaikki nämä vuodet.

Olen kai jo kertonutkin, että aloitin työskennellä tosissani pellavan parissa kun muutimme pois Suomesta ja jouduin jättämään oman leipätyöni siellä. Neljä vuotta sitten tein sopimuksen erään tehtaan kanssa, että he alkavat tekemään haluamiani vuodetekstiilejä. Minä suunnittelen mallit ja värit ja he toteuttavat. Aloitin toiminimellä White Linen, joka sitten muuttui nykyiseksi nimeksi monday TO sunday, jonka tarkoituksena on kertoa miten tuotteet on suunniteltu sekä arkeen, että juhlaan, jokapäiväiseen käyttöön. Ette uskokaan kuinka vaikea alku oli, koska tein pioneerin työtä ja kaksi vuotta tavallaan ''hakkasin päätäni seinään''. Tuntui, ettei hommasta koskaan tulisi mitään, mutta sitkeästi edettiin ja nyt ollaan tässä ja saan kiittää siitä täällä asuvaa puolalaista ystävääni, sekä kontaktihenkilöäni tehtaalla. 

Tässä muutamia edellä oli  kuvia vierashuoneestamme, jossa vanha rautasänky on puettu valkoiseen pellavaan. Miten hauskasti pellava materiaalina taipuu, sekä moderniin ilmeeseen, että vähän romanttisempaankin.
Nyt monday TO sunday-pellavaperheeseen tulee uusi tumma harmaa, sekä ihana ''Dusty Beige'', jotka saan pian myyntiin. Vanhoina väreinä toistaiseksi jatkavat, tietysti valkoinen, vaalean harmaa ja hiekka. Värimalleja on ollut monia ja lopulta yksi väreistä tehtiin villatakkini mukaisesti. Aikaa värien suunnitteluun hurahtaa helposti puoli vuotta, jotta pääsemme väriosaston kanssa yksimielisyyteen siitä mikä on se väri, jonka haluan.

UUTUUTENA muuten tulee nyt myös L-kokoiset tyynynpäälliset mitoissa 60x80.






Arvaatkapa, huomasin juuri tänään, että nyt on voinut ilmoittautua (jo pidemmen aikaa... olen kyllä saanut tiedotteet...) Inspiration Blog kilpailuun, jossa etsitään eri kategorioissa inspiroivinta blogia. Bloginihan kuuluu Indiedays Inspiration-blogiperheeseen, mutta tämä tyttö ei nyt vain tajunnut ilmoittaa blogiaan tuohon kilpailuun ja viimeinen ilmoittautumispäivä oli eilen, että sellaista. Siinä lienee niin, että lukijoiden äänestyksellä sitä sitten mennään eteenpäin.
Näitä blogimaailman tapahtumia riittänee jatkossakin, joten ehkä pääsen osallistumaan johonkin vaikka ensi vuonna (ja toivon mukaan olen tällöin rakkaassa kotoSuomessa) . Tärkeintähän on se itse blogin tekeminen, sekä vuorovaikutus lukijoiden kanssa. 
Blogimaailma on kyllä ihan räjähdymäisesti kasvanut ja toivonkin, että  iloinen mieli ja tekemisen meininki säilyvät ja ettei blogien kirjoittamisen ja lukemisen hauskuus häviäisi tai vähenisi. Sillä onhan tämä hauskaa...Innolla odotankin kuinka suosikkiblogini menestyvät järjestetyissä mittelöissä...vai onkohan minulla suosikkiblogeja... kaikki ovat omalla tavallaan niin ihania.

Huomenna vielä ystävien kanssa syömään ja...
päivitänkin seuraavaksi blogiani varmaankin ensi viikolla Suomesta, hei...siis Suomesta, jippiiiii ja minua ovat jo luvanneet tulla auttamaan ihanat ihmiset, kiitos siitä jo etukäteen. Tyttärenikin tulee äitiä auttelemaan ja poika lupasi tulla hakemaan kentältä, ihan huippua, palvelu siis pelaa :-))!! 
Kävelen ihan kohta kallioilla meren tuntumassa...siihen asti hei hei!!
XX Päivi

P.S. Klikkaamalla tätä samaista kuvaa blogin oikeassa yläreunassa, saat näkyviin mitä tuotteita POP UP SHOP tällä kertaa tarjoaa.

30 kommenttia:

  1. Voi Päivi, onnellisuutesi tuntuu täällä asti, ihanaa! Tiedän tunteen tuosta päänhakkaamisesta, mutta sanotaanhan että mitä pidempi ja kivuliaampi alkutyö on, niin sitä mahtavampi lopputulos ;) Turvallista lentoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos ja toivotaan, että näin on...minulla on nyt perhosia vatsassa...
      XX

      Poista
  2. Löytyipäs täältä ihana blogi, täytyy ehdottomasti jäädä seurailemaan :) kuvissa näkyvät pellavaiset liinavaatteet on iiiihania :)

    VastaaPoista
  3. Odotan jo kovasti Pop-up myyntiä, kun kerrankin onnistuu aikataulun puolesta. Pitääkö varata käteistä vai käykö myös pankkikortti?
    T. Hanna

    VastaaPoista
  4. Niin kaunista....
    Leena

    VastaaPoista
  5. Voisimpa painaa pääni tuohon ihanaan sänkyyn...kaunista...:)

    VastaaPoista
  6. Jotkut sävyt ovat ovat vaikeita labrata ja oikean sävyn saavuttaminen vaatii monia kokeiluja.

    En itsekään tullut ilmoittautuneeksi tuohon kisaan, ehkä ensi kerralla.

    Tervetuloa Suomeen. Taidan pitää etäpäivän perjantaina, että pääsen kerrankin lopettelemaan viikon ajoissa ja pop up- myyntiisi ensimmäisten joukossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, totta sinähän jos kuka tiedätkin, miten tuo värjäys on vaikeaa tai ainakin saada juuri se oikea väri, ei punaiseen, ei vihreään jne vivahtava, vaan juuri se oikea...siis vaikea labrata?? Tästä pitäneekin kanssasi jutella.
      XX

      Poista
  7. Kauniit kuvat! Ja kyllä noissa ihanissa lakanoissa saa hyvät unet! Nim.merkillä "Kokemusta on" :) Tervetuloa Suomeen <3

    VastaaPoista
  8. Nuo sinun pellavat ovat kyllä niin ihania! Minä olen taistelut pellavahimoa vastaan, koska en tarvitse enää uusia lakanoita. Toistaiseksi olen pitänyt kukkaronnyörit tiukalla, mutta saa nähdä miten käy joulun alla...

    VastaaPoista
  9. Joka kerta, kun tulee Päivin pop-up niin tekee mieli hypätä koneeseen ja tulla menoon mukaan, ja totta kai hypistelemään pellavia! Kovasti taas iloa poppailuun, ja valtavan mukavaa kotimatkaa!

    VastaaPoista
  10. :-)) kiitos, olisihan se mukavaa jos yhtäkkiä ilmestyisit ovelleni...
    XX

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia! Toivottavasti aikataulu (lasten harrastukset) sallivat taas tulla ostoksille!

    T: Marja

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania kuvia jälleen! Blogistani löytyy sulle pientä hemmottelua-haaste :). Ja kaunista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  13. Kyllä vieraat viihtyvät sinun vierashuoneessa on niin ihana! Kiitos kutsusta.Pääsisimpä tulemaan.... Mukavaa Suomi-viikkoa./Helena :))

    VastaaPoista
  14. Ihastuttavaa kuulla sinulta tarinan alkua. Varmasti on ollut hankala alku, mutta upeasti siitä on päästy etenemään! Onnea :)
    Minä myös tykkään pellavasta valtavasti. Se on yksi tärkeimpiä syitä jokuvuotiselle Viipurin reissullemme. -halpaa ja kaunista :)))

    VastaaPoista
  15. Ihania pellavavärejä! Hyvää matkaa Suomeen! Toivottavasti näemme pop-up myymälässäsi! Blogissani on sinulle haaste!

    VastaaPoista
  16. Kiitos, Päivi, kuulaista Varsova-kuvista!

    VastaaPoista
  17. Mielenkiintoista kaikkinensa. Mä ihastuin oitis tähän ryppypellavaan!

    Sun blogistasi saa Päivi valtavasti inspiraatiota! Tää on monipuolisuutensa vuoksi ihan paras lifestyle blogi! Sun oma tyylisi ja kauniit kuvat puhuttelevat ja niihin on mukava palata. Ja sehän on tärkeintä.

    Tervetuloa kotoSuomeen!

    VastaaPoista
  18. Oh how exciting what gorgeous products and so beautifully photographed.

    VastaaPoista
  19. Voi kun taas missasin tämän ostotilaisuuden. Eilen olin Helsingissä, joten matkan varrella olisin voinut poiketa.
    Olen niin rakastunut pellavaan, että sitä on sängyssä, vaatteissa, pöydillä, verhoina, laukkuina jne.
    Mulla on muuten arvonta, joten tervetuloa!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...