keskiviikko 20. marraskuuta 2013

LOVELY BRUSSELS SPROUTS

















Hei, olen koukussa ruusukaaleihin, nimenomaan pannulla paistettuihin suloisiin pikku kaaleihin. Niiden maku on aivan vertaansa vaille ja ne näyttävät niin kauniilta.
Poistan ensin kannat ja nuutuneet päällislehdet,puolitan pikku kaalit ja ryöpäytän kiehuvassa vedessä tai nopea/tosi lyhyt kypsennys hörykattilassa. Sen jälkeen ne paistetaan pannulla voissa kauniin vaalean ruskeaksi. Ennen ruskistamista maustetaan pienellä suolalla ja sokerilla. Lopuksi voi pannulle laittaa hetkeksi myös ruusukaalista iroitettuja terälehtiä, näyttävät kauniilta lautasella. Ihan parasta lisuketta mihin ruokaan vain. Kaaliin on jätettävä purutuntumaa, ei siis liian kypsäksi. (Kuvassa lisukkeena perunan ja pihvin kanssa)  Meillä 17v. on ihastunut näihin söpöläisiin myös.
(Astiat ovat kuvausreksvisiittaa omasta kellarista)                                                                         
                                                                  Bon Appetit!

XX Päivi

21 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Ei olekkaan koskaan tullut paistaminen mieleen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeää on lisätä se pieni sokeri suokan lisäksi...
      XX

      Poista
  2. Päivi hei, tuli nälkä ;) Minä olen vain höyryttänyt, joten kiitos paistamisvinkistä <3

    VastaaPoista
  3. Jostain syystä en ole koskaan ihastunut ruusukaalin, vaikka se on kaunista, terveellistä ja edullistakin syötävää. Pitäisköhän antaa ruusukaalille uusi mahdollisuus?

    VastaaPoista
  4. Juu, meillä myös juuri tässä muodossa uppoaa nuorisoon. Ehkä se on se sokeri, kun se vähän karamellisoituu voin kanssa. Itse syön mielelläni myös suola/voi linjalla. Nam, täytyypä laittaa taas. Ja niin terveellistä!
    Leena

    VastaaPoista
  5. Ihania ruokakuvia, heti tuli nälkä! Minä en ole kovin suuri ruusukaalifani, mutta joskus tulee laitettua. Uunissa niistä tulee myös makoisia. Muita kaaleja käytän kyllä paljon, vatsani mielestä jopa liikaa. Tällä hetkellä jääkaapista löytyy parsakaalia lähes joka päivä. Ja kukkakaali odotta pääsyä pataan linssien ja intialaisten mausteiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalit ovat erittäin hyvä lisuke kaikkiin ruokiin ja miksei sellaisenaankin.
      XX

      Poista
  6. Tämän vuoksi sinun blogia on niin kiva seurata: juuri kun menee kommentoimaan edellistä , yöllä lukemaansa juttua,siellä onkin
    jo uusia herkullisia kuvia. Ihania nuo vanhat kolhiintuneet astiat, ovatko puolalaista käsityötä? Minun silmään pisti ne ennemmin
    ruusukaalit. :-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole Puolasta vaan tarttuneet matkaan jo paljon aikaisemmin :-)) mistä lie...mutta jotenkin viehättäviä.
      XX

      Poista
  7. Ei ole tullut itse mieleen,että paistaisin pannulla ruusukaalit.Hyvä idea,täytyy ehdottomasti kokeilla.Niin kauniin,herkullisia keittiökuvia! Mukavaa keskiviikko-iltaa./Helena

    VastaaPoista
  8. I don't like brussels, but I love Your photos.... :)
    marta

    VastaaPoista
  9. Minun silmään pisti ne ennemmin
    ruusukaalit. :-)))
    ...ne ennemmin kuin ruusukaalit.:-)))

    VastaaPoista
  10. Kiitos ihanasta palautteesta! Tosi laadukas blogi sinulla, pitää tutustua oikein ajalla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...