sunnuntai 29. toukokuuta 2016

HAPPY BIRTHDAY

Hei ja hyvää sunnuntaita!

Eilen vietimme pienesti, mutta sitäkin lämpimämmin keskimmäiseni 26-vuotissynttäreitä.Olimme kolmisin; pikkuveli, minä ja päivänsankari. 

Niinhän siinä kävi, etten muistanut aamulla, että 26-vuotta sitten tämä pienokaisemme syntyi. Poika itse sanoi, että kappas vaan tänäänhän onkin minun syntymäpäiväni...hyi minua, huonoa äitiä, kun en muista edes lasteni synttäreitä.
Aleksihan on asunut omillaan jo seitsemisen vuotta, koska joutui muuttamaan omilleen 19-vuotiaana, kun muutimme Puolaan ja hänellä oli edessä varusmiespalvelus. 

Lapseni alkutaival oli todella haastava, koska jatkuvan itkun ja spastisuuden takaa löytyi aivo- sekä otsalohkojen laajentuminen, joka nähtävästi johtui siitä, että vauvalla olisi ollut aivoverenvuoto raskausviikoilla 20.
Tästä kaikesta sitten monien tutkimusten ja fysioterapian jälkeen selvittiin säikähdyksellä, eikä myöhemmissäkään kehitysvaiheissa ilmennyt poikkeavaa. Lasten neurologi totesi minulle, että näitä parantumisia ja selviytymisiä lääketiede ei oikein osaa selittää. Lapsi sai kuitenkin migreenin 6-vuotiaani ja niitä kohtauksia kovan oksentelun saattamana kesti teini-ikään saakka.

Motorinen kehitys oli nopeaa ja Aleksi pelasi jalkapalloa ulkomailla koulunsa edustustiimissä ja aloitti koulutiensä jo 6-vuotiaana englannin kielellä.
Nyt hän on opiskeluun liittyvän ulkomaan vuoden jälkeen tekemässä lopputyötään, eikä oikein tiedä vielä asettuako Suomeen, koska veri vetää tätä sosiaalisen median osaajaa ulkomaille.

Eilen sitten söimme olohuoneessa lattialla rennosti istuen, musiikkia kuunnellen ja pelaten.
Pienet kilistelyt olivat paikallaan.

Viimeisessä kuvassa on kastekuva, sekä 1-vuotiskuva, kuvat isosiskon ja pikkuveljen kanssa asuessamme Malesiassa.

Näin ne vuodet vierivät.
Itse tässä tuntuu vain nuortuvan...nimittäin mieleltään :-))

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa!!

XX Päivi

13 kommenttia:

 1. Komea nuori mies. Eipä voisi uskoa, että alkutaival on ollut haastava. Hän on todellinen selviytyjä. Onnea äidille ja pojalle!

  VastaaPoista
 2. Synttärionnittelut! Olen huomannut ihan saman... meinaan, että äidit senkun nuortuvat vuosivuodelta :D

  VastaaPoista
 3. Onnea pojalle♥
  Olen huomannut saman...itse nuorentuu ja lapset vaan vanhenevat...outoa..:)

  VastaaPoista
 4. Onnea pojalle♥
  Olen huomannut saman...itse nuorentuu ja lapset vaan vanhenevat...outoa..:)

  VastaaPoista
 5. Onnea! Kiva picnic teillä, hyvä tunnelma ja herkut, nams ja skool!
  leena

  VastaaPoista
 6. Onnea komealle norelle miehelle! Niinpä...lapset ottaa meät kiinni :)...outo, hih.

  VastaaPoista
 7. Dear Paivi , what a terrible worry it must have been...I remember being frantic every time one of my children was sick and to the day I still worry about their well-being.
  I'm sure your son teased you about forgetting his birthday, but I think you just had not looked at the calendar for awhile :)) Right ?!?!
  enjoy the rest of the week
  hugs Ellen

  VastaaPoista
 8. Onnea Aleksille! Olet järkännyt ihanat pikkusynttärit - nehän ovat yleensä parhaimmat ja kivaa yhdessä oloa. Terkkuja!

  VastaaPoista
 9. Onhan se hämmentävää, kun lapsista kasvaa aikuisia - juurihan olivat niitä pikku nyyttejä ja enhän minä voi olla mitenkään niin vanha, että lapseni ovat 28 ja 25!!??
  Onnea teidän pojalle :) Ja onnea äidille :)
  Mukavan näköinen kattaus ja BTW mistä tuollainen matto?? Minun mieleeni sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tässä vielä sinulle vastaus erikseen matosta, se on HKlivingin matto, minulla on myynnissä heiltä pieniä mattoja ja toki voin tilata seuraavan tilauksen yhteydessä myös asiakkaille, jos kiinnostusta löytyy. Minulle on tulossa kaupalle alkusyksystä muitakin IHANIA mattoja!!!
   XX

   Poista
 10. Onnea pojalle! Ja kiitos kuin jaoit hänen alkutaipaleensa. Meillä on viisi lasta, joilla jokaisella on ollut haasteensa alkutaipaleella. Liikutti siis kovasti lukea, miten asiat ovat teillä menneet hyvin, rankan alun jälkeen. Samankaltaisia ihmeparantumisia on meilläkin tapahtunut, tosin eri asioissa. Esikoinen vietti ensimmäisen elinkuukautensa vastasyntyneiden teholla. Huomenna hän saa peruskoulun päättötodistuksen ja asiat on hyvin. :) kuten muillakin poikasilla.Kiva että synttäreitä vietetään vielä aikuisenakin!

  Viiden pojan äiti

  VastaaPoista
 11. HEI ja KIITOS kaikista kommenteistanne!! Thank you dear ELLEN for your comment!
  Synttäreitä on kiva viettää silloin, kun edes joku meistä seitsenhenkisestä perheestä saadaan paikalle :-)
  Hyvää alkavaa viikkoa!
  XX Päivi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...