perjantai 16. elokuuta 2013

REGARDS FROM BERLINHei ja terveiset Berliinistä. Aikaisemmemmalla matkalla Berliiniin en oikein osannut suhtautua kaupunkiin, mutta nyt näin sen jotenkin uusin silmin ja onhan se upea!
Yhteen kaupunkiin mahtuu kaikkea laidasta laitaan; historian lehtien kahinaa, modernia muotoilua ja sitten on tämä niin ihana boheemi puoli. 

Mehän päätimme siis tehdä Suomesta Varsovaan palattuamme tämän pienen loppulomailun ennenkuin lapsilla alkaa koulu 20.8. kohteina Berliini ja Amsterdam.

Berliinissä käytiin Thai-ravintolassa syömässä (Thai-ruoka kuuluu meidän perheen lemppareihin  jo ihan senkin takia, että totuimme siihen ruokaan asuessamme yli kuusi vuotta Thaimaassa.)
Kierreltiin vähän kaupungissa ja tietty oli pakko käydä Skeitti-kaupoissa ihastelemassa lautoja, skeittikenkiä jne.

Hotellimme oli moderni Mövenpick Hotel Berlin, joka kiehtoi minua loftimaisuudellaan. Hotellihuoneemme oli tilava ja huone korkea. Kylpyhuone oli avoin kätkettynä vain pelkän lasitiiliseinän taakse.

Berliinille jätettiin kuitenkin hyvästit ja siirryimme jo toiseen kaupunkikohteeseemme...istun nimittäin nyt päivittämässä tätä juttua kanavan varrella ja katselen ikkunasta kuinka vesibussit soljuvat ohitse. Seuraava päivitys tulee Amsterdamista. Hei siihen saakka.
XX Päivi

12 kommenttia:

 1. Kiva että tykkäsitte! Löysitte ainakin yhdelle samalle sisäpihalle kuin me, tunnistin heti tuon "päägraffitin" Schönhauser Alleelta.

  Thai-ravintoloita näytti kaupungissa olevan paljon, mtta aasialaisesta ruoasta valitsimme vietnamilaisen, kun sitä ei Helsingistä (ainakaan keskustasta tai Länsi-Helsingistä) saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja monet kiitokset vinkistäsi. Alue on ihanan värikäs ja elävä.
   XX

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa ja näyttää teidän reissu. Pitäis käydä Berliinissä ihan ajan kanssa, aina vaan ajetaan läpi, korkeintaan yövytään ja taas jatketaan matkaa. Berliini on yksi Mian suosikeista juuri boheemin puolensa vuoksi.

  Innolla odotan mitä Amsterdamista löydät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on kyllä ihan yllättävä erilaisine kaupunginosineen, tykkään kovasti!
   xx

   Poista
 3. Voihan mälsä - täällä töissä näitä kuvia katselen;) Arvaapas, alkaaka matkajalka vipattaa - ja seuraavaan lomaan on vielä aikaa ties kuinka kauan. Tosin Berliiniinhän voisi tehdä pidennetyn viikonloppumatkankin;)
  Riemullista Amsterdamia - älkää tippuko kanaviin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koetetaan olla putoamatta Amsterdamin kanaviin :-))
   Matkustaminen on kyllä ihanaa, tai oikeastaan ei niinkään se matkustaminen, vaan perilläolo. Mielestäni pidennyt viikonloppulomat kaupungeissa ovat ihan parasta ja siinä ehtii kivasti kierrellä kaupunkia ja nauttia nähtävyyksistä sekä istuskella mukavissa ruokapaikoissa.
   Xx

   Poista
 4. Kiitos näistä kuvista, Berliiniäkin ollaan reissukohteeksi joskus mietitty... vielä on käymättä :)
  Ja nyt jään odottamaan kuvia sieltä Amsterdamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Berliiniä, jos siellä ei ole vielä käynyt.
   Amsterdam on kuitenkin minulle ihan niitä Euroopan ykköskaupunkeja!
   XX

   Poista
 5. Pidennetty viikonloppu Berliinissä olisi aika mukava.Upeita rakennuksia ja kahviloita oli kuvissasi.Historian havinaa... Odotan innolla Amsterdamin kuviasia.Teet upeita matkakertomuksia!
  Mukavaa viikonloppua koko porukalle. /terveisin Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena...niin sehän onkin historian havinaa ja minä taisin kirjoittaa kahinaa (heh heh)...
   Monet kiitokset kommentistasi!
   XX

   Poista
 6. Ihanat tunnelmat Berliinistä! Ystäväperhe muutti sinne ja ollaan mietitty jos mentäisiin moikkaamaan. :)
  Iloista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuire, menkää ihmeessä käymään jos teillä asuu siellä ystäviä, koska varmasti saatte parhaan opastuksen niihin paikkoihin, joihin tavallinen turisti ei välttämättä osaa mennä.
   XX

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...