lauantai 17. elokuuta 2013

AROUND AMSTERDAM BY BICYCLE


Supermarket MARGT/Utrechtsestraat 17
Sissy Boy/Utrechtsestraat 81
www.nuncinterieur.nl

Hei terveisiä täältä ihanasta Amsterdamista. Taidan muuttaa tänne ''nukkekotikaupunkiin''.
Tämä on kyllä ihan omanlaisensa kaupunki; trendikäs, villi ja vapaa.

Hotellimme sijaitsee aivan kanavan rannalla, joten ikkunasta kun katson ulos näen ohilipuvat veneet ja vesibussit.
Meillä 17-vuotias oli myös sitä mieltä, että voisi asua tässä nuorten ja nuorekkaiden kaupungissa. Joskin kaikella on varjopuolensa ja perjantai-illan huuma varsinkin ''tyttökatujen'' suunnalla oli todella liiankin villiä, kun kävelimme sillä suunnalla illalla, mutta eihän sinne tarvitse hakeutua.

Mikä hauskinta, vuokrasimme pyörät ja niillä ajaa viiletimme ympäri kaupunkia, välillä pysähdyttiin syömään ja juomaan. Pyöräily on kuitenkin taitolaji tässä kaupungissa sillä kadut ovat niin kapeita ja niissä risteilee autojen lisäksi mieletön määrä pyöräilijöitä, skoottereita ja moottoripyöriä. Kukaan ei muuten täällä käytä kypärää! Pyöräily on kuitenkin todella hauska tapa liikkua kaupungissa.

Hoidimme ostokset myös pyöräillen. Jokainen sai esittää toiveensa mihin haluaisi mennä ja siitä sitten kartan kanssa oman matkanjohtajan (mieheni) perässä poljimme reipasta tahtia.
Lapset olisivat halunneet Van Goghin ja Anne Frankin museoihin (me vanhemmat emme niinkään), mutta museoihin oli kilometrin jonot, joten niistä luovuttiin.

Matilda toivoi myös pääseevänsä amerikkalaiseen Abercrombie&Fitch-liikkeeseen (Varsovassahan vasta avattiin ''sisarliike'' Hollister) ja sinnehän jonotimme kuin parempaankin clubiin. Koko liike oli kuin suuri disco, täynnä kauniita ihmisiä, hämyvalot ja täysillä pauhaava discomusiikki.

Axel pääsi omiin suosikkiliikkeisiinsä ja minä tietysti bongasin sisustusliikkeitä, sekä loftimaisen supermarketin, MARGT. Hoitaisin mielelläni päivittäiset ostokset tuollaisessa myymälässä. Yläkertaan on rakennettu upea kahvila/ravintola.

Tiedättekö mistä myös nautin ihan suunnattomasti...hotelliaamiaisesta. Kahvia ja tuoreita croisantteja, suloisen pehmeää jogurttia jne. 

Hollantilaisilla muuten tuntuu olevan hyvä maku, kaikki on niin esteettistä ja vanha paiskaa kättä uuden kanssa. Moderni sulautuu hyvin kauniiseen vanhaan tyyliin.
 Hollantilaisilla on selkeästi oma tyylinsä myös vaatetuksessa ja pidän siitä kun naiset pukeutuvat naisellisesti rennolla tavalla. Valitettavasti en tällä matkallamme ehtinyt paneutua tuohon vaatetuspuoleen. Viitisen vuotta sitten kävin myös joissakin paikallisia vaatemerkkejä myyvissä liikkeissä ja voi ihanuus!
Kapeat, korkeat ja vanhat talot (jossa muuten hotellimme sijaitsee) on rakennettu kanavien molemmin puolin ja ne ovat uskomattoman kauniita, jokainen yksityiskohta talossa on upea: lamput, kaiteet, talon julkisivukoristeet sekä portaille asetetut kukat ja viherkasvit.

Pääsin myös kaupan lehtihyllylle, sillä rakastan hollantilaisia sisustuslehtiä, minulle onkin aikoinaan tullut kaksikin heidän lehdistään kotiinkannettuna; ariadne at home ja vtwohnen. 
Heh heh...eiköhän tässä nyt olekin ylistystä ihan riittämiin, ylpistyvät vielä nuo hollantilaiset liiasta kehusta. :-))

Seuraavassa päivityksessä siirryn Amsterdamin kanavataloihin ja veneisiin, sekä HUIPPU-ihanaan sisustusliikkeeseen!!!

xx Päivi


17 kommenttia:

 1. Amsterdam on minun toivematkalistalla, ja kiva "raporttisi" vain lisäsi hinkua lähteä sinne.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olipa hauska päästä kurkistelemaan Amsterdamin vilinää teidän perheen pyörien kyydissä. Mahtavia kuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
 3. Laita vaan juttuja lisää. Lähden siine itsekin ensi torstaina ja vaikka olen Amsterdamissa ennenkin ollut, on aina kiva kuulla toistan suosituksia.

  VastaaPoista
 4. Jaaha - ja yksi toivekaupunki lisää listalle;)

  VastaaPoista
 5. Kuten Lady edellä sanoi, just uusi ihanuus, jonne on joskus päästävä!
  Upea tiiliseinä, aina yhtä hätkähdyttävän kaunis <3

  VastaaPoista
 6. Oli mukava nojatuolimatka! Matkakuume vain nousee kuviesi kera.Kuvissa oleva sisustusliike saisi kyllä meikäläisen pään todella pyörälle.Olipa siellä kaikkea kaunista ja tarpeellista....
  Mukavaa sunnuntaipäivää kanavien varrelle./terveisin Helena

  VastaaPoista
 7. No nyt kävi niin, että tuonnehan pitää munkin päästä! Todella upealta näyttää :))

  VastaaPoista
 8. Onpas siellä kivan näköistä! Taas yksi kaupunki minne on IHAN PAKKO PÄÄSTÄ!

  VastaaPoista
 9. Kyllä... mielenkiinto heräsi kaupunkia kohtaan :) Todella hyviä kuvia, kiitos jälleen!

  VastaaPoista
 10. Hyvät kuvat ja oikein odotin kuvien lopussa olevaa "kuvatekstiä"....Haluaa lisää tällaista!
  Tuskin maltan odottaa seuraavaa postaustasi :)
  -Katri-

  VastaaPoista
 11. Mahtava matkaraportti kauniine kuvineen. Tytär lähtee viikonkuluttua Hollantiin opiskelijavaihtoon, joten enköhän minäkin pääse kohtapuoliin maahan tutustuman :)

  VastaaPoista
 12. Ihania, ihania kuvia!! Voi, kuopuksen unelma on päästä Abercrombien liikkeeseen:) Hollister on tuttu Tukholmasta, ja myös Italiassa löysimme sen Bergamon suuresta kauppakeskuksesta :) amsterdam on mielenkiintoinen kaupunki.

  VastaaPoista
 13. Hei,ihania kuvia entisestä kotimaastani..Asuin 11 vuotta Amsterdamin lähellä ja tulee aina olemaan lähellä sydäntäni..T.Pia

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia, rakastan Amsterdamia!

  VastaaPoista
 15. Hei ja tuhannet kiitokset kommenteistanne, meitä on siis monta, jotka olemme jättäneet palan sydämestämme Amsterdamiin ja monta, jonka toivelistalla tämä kaupunki on...
  Tuija, ihanaa matkaa sinulle Amsterdamiin...
  AnniK, lapsesi rakastuu tuohon kaupunkiin, hyvä valinta...
  Pia ja pojat, uskon, että Hollanti kaikkineen on aina lähellä sydäntänne...
  Monet kiitokset vielä kaikille ja edelleen matkailu Amsterdamissa jatkuu päivitysten kera (vaikka itse jo täällä Varsovassa olenkin...)
  XX Päivi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...