lauantai 23. elokuuta 2014

CONCRETE












Hei, aika kuluu ja nyt on jäänyt jo liiankin pitkiä taukoja päivitysten väliin. Koko ajan on ollut touhua, mutta tässä päivityksessä keskitytään nyt vain ja ainoastaan betoniin, tuohon ihmeaineeseen. 
Jännityksellä olen odottanut ja odotan edelleen keittiön betonitasojen valmistumista, samoin kodinhoitohuoneen tasojen. Tässä muutama kuva, kuinka valmiit muotit silikoniverkkoineen, sekä pohjamateriaalit on asennettu keittiön tasojen päälle. Valitsin sitten lopultakin sen perusbetonin värin, joka on vaalea harmaa. Koin, että tummemmat harmaat näyttivät enemmänkin joltakin muulta materiaalilta kuin betonilta. Nämä tasot ovat vielä ilman pintakäsittelyä,  hiomista ja päällysteaineita (kuvissa betoni ei ole vielä täysin kuivunut).

Betonihan ei ole niin vahva materiaali (painava kylläkin, huh) kuin voisi kuvitella, se voi esim murtua. Tasojen taitava tekijä varoitti minua nousemasta seisomaan tasolle, kuten kivi-, puu- ja laminaattitasoille voi nousta ja ne kestävät sen. Enhän minä tarkoita, että sitä sitä nyt päivittäin kiipeillään ja kävellään keittiötasojen päällä, mutta joskus voi olla tilanteita kun on jotakin asiaa korkeammalle ja sitä nousee tason päälle ylettääkseen...nyt ei näin siis voi tehdä.
Myöskään en voi laittaa kattilaa suoraan levyltä tai uunista tason päälle, johtuen pintakäsittelystä.

Tuo vaalea harmaa sopii kauniisti valkoisen kaveriksi. Minähän olin alkujaan miettinyt, että keittiöön laitetaan lattialle ''marokkolaiset'' laatat, musta matta liesituuletin, näkyvälle jäävät putket maalataan mustiksi ja tasoista tulee tummanharmaat, toisin kävi. Lattiamateriaali sai mennä eteistilaan ja kodinhoitohuoneeseen ja valkoiseksi maalattu lautalattia on nyt keittiössäkin liittyen saumattomasti asunnon muuhun tilaan. Siihen ei sitten mielestäni enää käynnytkään mustat lisukkeet, vaan päädyimme rosteriin, jolloin tuntui epäsopivalta minun silmääni laittaa tummat tasot eli näin yksi johtaa toiseen :-)) Seuraan edelleen tasojen valmistumista ja muutenkin keittiön ilmeen loppusilausta. 

Oikein hyvää sunnuntaita teille sinne...oma katraani lähti aamusta Varsovaan, joten täällä on halattu ja itketty. Matilda jää nyt siis kouluun Varsovaan, Axel palaa Espooseen kolmen viikon kuluttua, kun saa suoritetuksi loppuun autokoulunsa ja mies pyörähtää täällä tämän tästä työmatkoilla. Minähän lentelen sitten taas sinnepäin syyskuun loppupuolella ja lokakuussa Matilda tulee viikoksi syyslomalle tänne jne. Lapsi lohdutteli minua illalla, että äiti, aika kuluu niin nopeasti... ja näinhän se on...nyt voi sanoa, että onneksi :-)).

XX Päivi

48 kommenttia:

  1. Keittiöstäsi tulee upea. Betonitasot, aih ja oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, saa nähdä miten käytännössä sitten toimivat :-))
      XX

      Poista
  2. Oih, näyttää oikein hyvältä jo nyt <3

    Suloista sunnuntaita Päivi!

    VastaaPoista
  3. Rentouttavaa sunnuntaita sinulle Päivi <3 Täytyy myöntää, että olen "pikkasen" kade, kun saat olla luomassa haluamaasi visiota ;) Ja sen valmistuttua nähdä ja nauttia tuloksesta.
    Onneksi perhetilanteesi on väliaikainen ja tiedät milloin se päättyy. Yhdessäolot ovatkin sitten huiman spesiaaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Erja, se onkin tässä niin ihanaa, että saa visioida haluamaansa, kun on niin monta vuotta reissattu ulkomailla ja asunnot ovat olleet aina muiden suunnittelemia ja niihin on muutettu, ovatpa ne sitten olleet omaan makuun tai eivät :-))
      Xx

      Poista
  4. Betoni on mielestäni upea materiaali, erityisesti se aito väri! Edellisen postauksen kuvat olivat kauniit, kyllä heidän siellä kelpaa! Oletko ostanut kulmikkaat valaisimet, jotka näkyvät katossa esim. kuvassa, jossa näkyy kaikki sohvat? Tarvisin juuri tuollaisia valaisimia uuteen kotiimme. Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, niistä Varsovan kodin kattovalaisimista, kuule ne olivat valmiina katossa ja ovat valkoista kangasta ja luonnossa todella kauniit. Valitettavasti en tiedä niiden alkuperää :-((
      XX

      Poista
    2. Keittiö näyttää jo nyt hyvältä, mitä se onkaan valmiina, no huippuhieno tietysti :))

      Itsekin kyselin noista olohuoneen kattovalaisimista ja vinkkinä NJ:n kysymykseen suomalaisella Innojok´illa on samanhenkinen kattoplafondi Zeneos, jonka materiaali on valkoista akryyliä.

      - Sirpa

      Poista
  5. Voin jo kuvitella, että miltä se lopputulos tulee näyttämään! Sopeutumista sinulle yksin oloon. Onhan siinä ne hyvätkin puolensa, välillä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olet oikeassa, kyllähän tämä yksinolo on tavallaan kuin pieni loma, eikä tarvitse huolehtia kuin itsestään.
      XX

      Poista
  6. Upeaa tulee! Mielenkiitoista nähdä lopputulos.

    VastaaPoista
  7. Kaunista. Odotan innolla valmiita kuvia. Meille tuli kesäkeittiö tasoineen ja lattioineen betonista. Kun en muualle sitä onnistunut saamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kuulostaa hyvältä nuo tasot ja lattia, oletteko olleet tyytyväisiä?
      XX

      Poista
    2. Saimme vasta vähän aikaa sitten valmiiksi, joten käyttökokemusta ei vielä oikein löydy. Laitoin juuri kuvan blogiini, käy kurkkaamassa :)

      Poista
  8. Voi miten upea siitä tulee! Maltan tuskin odottaa lisää kuvia :D

    Ihanaa sunnuntaita! Toivotaan, että jälleennäkemisen riemu voittaa nämä pitkät viikot..

    VastaaPoista
  9. The kitchen already looks great as well as the concreto counters! I'm looking forward to the final look:)
    Have a niece Sunday:)

    VastaaPoista
  10. Kauniilta näyttää! Betoni on kyllä ihana. Mulla on täällä edessä betoniaskartelua...

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoista,mielenkiintoista! Näyttää tosi hyvältä! Oikein hyvää alkavaa viikkoa./ t. Helena :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena, heh heh mielenkiintoista tosiaankin... :-))
      XX

      Poista
  12. Siitä tulee hieno! Betonisia tasoja suunnittelin meillekin uuteen asuntoon... Mutta mies sanoi ettei vielä tähän keittiöön... Ja olipa hän kyllä oikeassa. Hukkaan olisivat menneet. ;) Seuraavaan sitten tehdäänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos, trendit tosin vaihtuvat, kohta tulee taas jotakin uutta ja jännittävää :-))
      XX

      Poista
  13. Ajaako Axel ajokorttinsa siis Varsovassa,onko siellä kovinkin edullinen verrattuna Suomen hirmuisiin hintoihin?
    Omalla pojallani ajokortin hankkiminen ensi vuonna ja toisella sitä seuraavana ja nyt jo hirvittää hinnat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Axelin ajokortti on vaille kirjallista ja ajokoetta enää, hän aloitti ajotunnit jo viime marraskuussa. Luulen vain, että on asuttava virallisesti ja vakituisesti siinä maassa missä ajaa kortin ja tunnit ovat pitkän aikavälin välein, joten kaupungissa on tosiaankin asuttava, mutta kyllä, hinta on edullisempi kuin täällä. Yksi lapsistamme ajoi muuten kortin asuessamme Thaimaassa :-)) (tarvitaan ns. isännöitsijän todistukset'' jne) Suomen autokouluistakin on kokemusta.
      XX
      XX

      Poista
  14. Voi Päivi, betonitaso keittiössä on aina ollut mun ehdoton haave! Totaalisen kaunis, ihana. Tällä kertaa meille tulee kuitenkin tuttu tammi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammi on kaunis ja ajaton :-)) Eikö olekin hauskaa seurata uuden valmistumista?
      XX

      Poista
  15. Valoisa, tyylikäs ja tilava keittiö sinulle tulee! Aivan ihana :-))

    VastaaPoista
  16. Pintakäsittely on todellakin tarpeellinen betonitasolle ja siitä huolimatta pintaan jää helposti esim. kahvikupin rengas, jota on mahdoton saada pois, samoin kuten rasvatahroja. Mutta kauniithan ne ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtääkseni tähän tulee ensin pohjakäsittely ja sitten vielä pintapinnoite. Näinhän niitä jälkiä jää helposti myös massiivipuutasoihin, kokemusta on :-)) Betonissa ei minusta niin haittaa elämän jäljet. Katsotaan sitten kun ovat valmiit ja käytössä, kaduttaako koko projekti :-))
      XX

      Poista
  17. Voi miten kauniilta näyttää! Mukava nähdä miltä tuo saareke-näyttää valmiina, laatikot ja kaapit näyttää tosi näppärältä! Meillä myös keittiöremontti suunnitteilla.Osin käytetään vanhoja runkoja, uusilla laatoilla, ovilla ja tasoilla mennään. Mutta nämä kuvat nähtyäni en voi olla miettimättä, että josko saarekkeen laittaisi kokonaan uusiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mikset laittaisi saarekkeen nyt kokonaan uusiksi, jos remonttia tehdään joka tapaauksessa, nyt samalla kertaa...sanoo tämä täti. On ihanaa jos voi käyttää ainakin osin vanhoja runkoja, koska siinähän säästää jo melkoisesti. Mukavaa keittiöremonttia sinne!!
      XX

      Poista
    2. Kiitos kommentista Päivi ja olen ikionnellinen että näin nämä sinun kuvat ja sain sen idean :) Näin me taidamme tehdä ;)

      Poista
  18. Upea tulee keittiöstäsi - ja rohkea olet tuossa betonin valinnassa. Tykkään kyllä hurjasti tuosta sinun värimaailmastasi - kun luettelee nuo värit, tuntuu helposti, että tilasta tulee kylmä - mutta kun ei tulekaan. Jollain ihme taialla tuonne on saatu mukaan lämpöä!
    Ja tsempit sinne - ja Matildan lohdutuksen sanat pitävät kyllä paikkansa - välillä onneksi - ja välillä ei♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, toivottavasti en ollut uhkarohkea :-)), sillä sitä betonia on talossa nyt varmaankin kuudensadan kilon edestä. Betonin harmaa väri kääntyy lämpimään beigeen tietyssä valossa, hyvin kaunis väri, lämmin vaalea harmaa.
      XX

      Poista
  19. Wau, näyttää niin ihanalle!
    Iloista viikkoa sulle :D

    VastaaPoista
  20. I imagine it will look wonderful in the end. xx Pernilla

    VastaaPoista
  21. Betonia tuskin kukaan valitsee käytännöllisyyssyistä, vaan pelkän ulkonäön takia ja varsinkin näinä aikoina kun rouheus
    on sitä kuuminta hottia :). Minusta betonitasojen ainoa oikea väri on betoninväri.Jos sen ottaa jonkun muun vä-
    risenä niin samahan on sitten ottaa , mikä muu materiaali tahansa :). Itse päädyin pitkän harkinnan jälkeen sittenkin
    kivitasoihin, käytännöllisyys veti pidemmän korren...silti välillä mietin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos viestistäsi, keittiön betonitasot ovat kyllä oikeastaan käytännölliset myöskin, niissä ei näy lika, koska väri ei ole aivan tasainen. Pinta käsitellään niin, että siihen saadaan kiiltoa ja sileyttä, jotta se on helppo pitää puhtaana. Se ihan tavallinen raakabetoni viedään vähän astetta pidemmälle uusien käsittelymenetelmien avulla. :-))
      XX

      Poista
  22. Päivi, I have the same ceiling-mounted extractor hood (OMNEJD). It looks really good! ♥
    Kasia

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...