sunnuntai 3. elokuuta 2014

WEEKEND FEELINGS


Olen miettinyt viimeaikoina paljon elämääni ja kaikkia monia elämänmuutoksia vuosien varrella. Millainen on hyvä elämä...sehän voi olla hyvinkin monenlainen riippuen ihmisestä ja aina ajatus hyvästä elämästä on hyvin subjektiivinen tunne.

Minun elämässäni on alkamassa jälleen uusi vaihe, kuten myös miehelläni, Matildalla ja Axelilla. Tunnen, että elän hyvää elämää, mutta jotenkin olen nyt puolikas, koska mieheni tulee asumaan eri osoitteessa, eri kaaupungissa ja eri maassa. Tämä on kuin pieni ero ja minulle tuli ikävä saman tien, kun mies tänään astui ovesta ulos ja ajaa parasta aikaa kohti Varsovaa. Käyn tässä reilun viikon kuluttua pistäytymässä siellä laittamassa uutta kotia kuntoon ja sitten Matildakin palaa Varsovaan.Ero nuorimmaisesta tulee ottamaan lujille... Me Axelin kanssa luovutamme kesäkotimme toiselle perhelle ympärivuotiseksi kodiksi ja muutamme vanhaan kotiimme, taloomme täällä Espoossa. Muuttoja on ristiin rastiin.

Kesää on onneksi vielä vähän jäljellä, Matilda on ollut auttamassa talolla maalaamalla hyllyjä, Axel on putsannut painepesurilla talon puuosia ja maalannut ne uudelleen. Talolla tapahtuu koko ajan, keittiö saapuu alkavalla viikolla ja uudet ikkunatkin talon päädyssä ovat nyt paikallaan. 

Muutokset ovat vaikeita, mutta joskus välttämättömia ja usein loppupeleissä osoittautuvat hyviksi ratkaisuksi. 

Kiitos kaikille, jotka käytte täällä lukaisemassa blogiani ja tietysti monet kiitokset kivoista kommenteistanne!!

Oikein LÄMMINTÄ alkavaa viikkoa :-))
XX Päivi

38 kommenttia:

 1. Noinhan se on - muutokset ovat vaikeita. On helppo uskoa, että ikävä sinulla on miestäsi ja tytärtäsi - ei ole helppo asua erillään. Mutta onneksi on nykyisin Skypet, peli ja vehkeet, joilla pitää yhteyttä. Ja onneksi Varsovaan pääsee aika nopeasti;)
  Meilläkin elellään muutosten aikaa, kun pesästä lähtee toinenkin nuoristamme - tyttären asunnon remontti alkoi eilen. Muistan vielä vuoden takaa, kun poika muutti - ja miten koville se otti. Onneksi nuoret asuvat lähekkäin - kadun vastakkaisilla puolilla - ja onneksi meiltäkään ei Turkuun ole pitkä matka - 9 km. Mutta silti - tyhjä pesä sekä pelottaa että innostaa.
  Tsemppiä sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka ihanaa, että sisarukset asuvat niin lähellä toisiaan ja että teiltäkään ei ole tuon pidempi matka, mutta muutos on kuitenkin valtava siellä kotona ainakin alkuun. Siinähän on juuri ne molemmat puolet, innostus ja haikeus...
   XX

   Poista
 2. Dear Paivi, I have been through some difficult changes this year myself. Sometimes it is not easy to believe that things will get better when you are down, but they usually improve. We adjust to new situations over time and thing do get better. Sending good thoughts your way from Warsaw.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Zosia, in one and a half week I'll visit in Warsaw which is so great!!
   XX

   Poista
 3. Isoja muutoksia elämässä... Onnea tulevaan koko perheelle! Varmasti näkemisenne tulevat olemaan ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia!

  VastaaPoista
 4. On kyllä monenlaista teillä nyt ja varmaan tuntuu haikealtakin!
  Tsemppiä sinulle Päivi sinne muutosten keskelle<3

  VastaaPoista
 5. Loppupeleissä aika pieniä luopumisia sulla... Menetin puolisoni puoli vuotta sitten, mieti sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä luopumisia kuoleman rinnalla, kyllä tietenkin, minulle ne ovat kuitenkin ainutlaatuisia...olla erossa rakkaistaan. Ihmisten elämää ja sen tapahtumia ei voi muutenkaan koskaan verrata toisiinsa, suremme eri asioita ja eritavalla. Kaikkia asioita/luopumisia ei myöskään tule kirjatuksi tänne blogiin, sekin on hyvä muistaa. Otan osaa suruusi, olet elänyt raskaita vaiheita, toivottavasti sinulla on siellä hyvät tukijoukot.
   XX
   XX

   Poista
 6. hello Paivi , thinking of you and understanding your feelings !
  lovely pictures as always , your house will be soooo nice
  hugs Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Ellen, I know that you understand, thank you for that <3.
   XX

   Poista
 7. Stemppiä ja halauksia ihana :)

  Sanna

  VastaaPoista
 8. Allekirjoitan kokemuksesta tuon puolikkaana olo fiiliksen erossa ollessa. Minulla se on onneksi kestänyt aina vain arkipäivät. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se vähän sellaista puolikkaana olemista on...olen tainnut olla sitä vähän aina, kun mies paljon matkustanut, mutta nyt kun on eri osoitteet, tuntuu niin ikävältä ja pienimmäinenkin on poissa :-(( ...
   XX

   Poista
 9. Isoja muutoksia, mutta onneksi nykyteknologiakin helpottaa toistenne arjessa pysymistä ja pääsette näkemään toisianne aika ajoin

  VastaaPoista
 10. Jaksamista erossa oloon! Täytyy sanoa, että itseäni kauhistuttaisi olla erossa tytöistäni, mutta sehän se on tehtävä mikä on tehtävä. Ikävöiminenkin voi olla hyvä juttu, koska saa sitten taas olla yhdessä eron jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen aina itsekin miettinyt, etten ikinä voisi olla lapsestani erossa ja tässä sitä nyt ollaan...
   XX

   Poista
 11. Minuakin jo etukäteen vähän kauhistuttaa lokakuussa tapahtuva ero tyttäristäni. Silloin palaamme taas miehen kanssa Barcelonaan. Lapsilla on menossa vielä elämänmuutoksiakin tässä, jotka vähän jännittävät. Onneksi on kuitenkin Skypet ja meset, eikä matka hätätapauksessa ole edes niin pitkä. Nautitaan vielä näistä yhteisistä hetkistä ja loppukesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun kommentoit tänne, koska tunnistan tunteen...teillä ihana Barcelona odottaa, mutta sitten toisaalta se ero tytöistä...juu, nautitaan yhteisistä hetkistä vielä :-))
   XX

   Poista
 12. Todella rohkeita ratkaisuja olette tehneet - varsinkin parisuhteen kannalta. Uskon, että jokaiselle pitkälle liitolle tekisi hyvää tuollainen pysähdyttävä erovaihe, jolloin se toinen ei olekkaan ihan itsestäänselvyys arkipäivässä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä ei tavallaan ole uutta perheelle, jossa perheen isä matkustaa paljon työnsä vuoksi, näitä ''uskalikkoja'' on paljonkin, jolloin tavataan vain joko viikonloppuisin tai kerran/pari kuukaudessa ja olemmehan tätä paljon jo harjoitelleet siitä asti kun lapset ovat olleet pieniä. :-))
   XX

   Poista
 13. Sinulla riittää ihanasti tekemistä tulevaksi vuodeksi ja vuotesi tulee vierähtämään nopeammin kuin osaat tässä vaiheessa kuvitellakaan! Nauti!
  Minua kiinnostaa nuo näkyviin jätetyt hirsiseinät, tuleeko sinne keittiönne? Onko talonne tiilivuorattu puutalo, vai onko nuo hirret/laudat laitettu seinälle jälkeenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä riittää, aika kuluu nopeasti, matka Helsingin ja Varsovan välillä on puolitoista tuntia jne. :-)) Juu, talomme on tiilivuorattu puutalo, nuo laudat ovat siinä kohtaa taloa, jossa näkyvillä on musta puuverhoilu ulkopuolella.
   XX

   Poista
 14. I can't wait when everything will be ready and you'll show us :)

  VastaaPoista
 15. Suuria muutoksia on teillä. Itse olen elänyt muutama vuosi sitten puolikkaana vain viikot ja toisinaan oli kova ikävä. Sinulla riittää tekemistä uuden talonne sisustamisessa yms. ja Varsovaan on lyhyt lentomatka. Olen itse ajatellut,että kaikessa tässä elämässä on tarkoituksensa (aina ei kyllä sitä heti oivalla). Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle ja perheellesi. Lämmin halaus./t. Helena :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kiitokset sanoistasi Helena, mukava tietää, että joku on hengessä mukana :-))
   XX

   Poista
 16. Löysin blogisi vasta äskettäin ja ihastuin kertaheitolla. Ensimmäinen ajatus sinusta oli: oi miten ihana, rohkea ja elämänmyönteinen nainen! Olen seurannut postauksiasi tiiviisti ja ollut niistä jokaisesta kiitollinen. Se, että uskallat kertoa vielä tunteistasikin melko avoimesti, nostaa arvostustasi tietenkin potenssiin sata! Mutta kuten jo sanoin, olet rohkea! Tuskinpa meistä moni edes osaa tavallisena tallaajana ottaa osaa elämäntilanteeseesi. Eikä sitä voi kehenkään muuhun edes verrata. Jokaiselle meille on annettu tämä yksi elämä. Ja varmasti kyös niitä ylä- ja alamäkiä.
  Ihanaa ja antoisaa syksyä kaikille teille. Niin tänne "kotiin" kuin ulkomaillekin! Ruudun toisella puolella odotamme varmasti kaikki uuden kotinne valmistumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kiitokset valtavan positiivisesta ja rohkaisevasta kommentistasi. Olen ajatellut, että kirjoitan tätä blogia rehellisesti, täysillä, tai sitten en lainkaan. Lukijat ovat tietenkin juuri ne, joiden vuoksi täällä kirjoittelen...kiitos vielä sinulle ihanasta kommentistasi!!
   XX

   Poista
 17. Kyllä se elämä kantaa. Luota siihen. Sinulla on ihana valkoinen pesä, johon saavat tulla maailmalta. On joku, joka aina odottaa.

  VastaaPoista
 18. Olen joka päivä vieraillut täällä...ja pettynyt...ei uutta päivitystä :). Niin malttamattomana odotan kotinne valmistumisen vaiheita. En siis kirjoita tätä pahalla, vaan ymmärrän, että sinulla on varmaan nyt niin kiire, että blogi jää vähemmälle. En seuraa kuin paria muuta blogia ja siksi päivittäinen vierailu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala, olen ollut niin upputunut tänä kesänä kaikkeen muuhun ja ''moniin tekemisiin'', että täällä blogissa on ollut hiljaisempaa, mutta se muuttuu kyllä, kiitos kommentistasi.
   XX

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...