maanantai 7. lokakuuta 2013

MENU OF THE DAY

















Hei, tämähän menee nyt ihan kokkailuksi. Oikein naurattaa, sillä en todellakaan ole mikään 
erikoinen ruuanlaittaja. Joo, laitan joka päivä lapsille läpimän ruuan kun tulevat koulusta kotiin, mutta olisiko tämä valokuvaus innostanut minua kokeilemaan ja kokkaamaan uudella tavalla, vai mikä tässä on, sillä olen nauttinut joka hetkestä kokatessani.

Tässä muutamia ohjeita, jos jaksatte lukea.
Lounaaksi valmistin ystävilleni vuohenjuustosalaatin. Leikkasin ensin muotin avulla kokojyväleivästä pieniä ympyröitä, sudin ne oliiviöljyllä ja asettelin vuohenjuustot päälle, sitten uuniin grillivastusten alle. Vuohenjuuston ympärille kootaan salaatti rucolasta ja sekasalaatista esimerkiksi. Salaatin päälle voi laittaa vaikka persikkaviipaleita, tuoreita mansikoita jne. Salaattikastikkeen teen yleensä aina oliiviöljystä, valkoviinietikasta tai balsamicosta, Dijon sinappia hiukan, sokeria, sekä suolaa oman maun mukaan.

Lisukkeeksi tein uunivuokaan kolmesta erivärisestä paprikasta (pilko tikuiksi) ja munakoisosta (itketä munakoisoviipaleet ensin suolan avulla ja pyyhi pinta) myöskin grillivastusten alla uunissa kypsäksi ja pehmeäksi(sekoittele välillä). Ennen uuniin laittamista kasvikset maustetaan reilusti oliviiöljyllä, kunnon lorauksella Balsamicoa, sitruunan mehua, puristettua valkosipulia, reilusti tuoretta Korianteria silputtuna (kaksi ruukullista tähän määrään kasviksia) ja tuoretta chiliä taas oman maun mukaan, suolaa ja ihan reippaasti sokeria taittamaan makua. Korianteri kannattaa lisätä vasta kypsennyksen loppupuolella. Tämä kasvislisuke vie kauemmin aikaa uunissa, joten se tehdään ennen vuohenjuuston kypsennystä.
Valmista kasvisseosta lisäsin pieneen annosvuokaan lämpimäksi lisukkeeksi salaatille ja päälle pieni kypsennetty vuohenjuusto. Loput kasviksista säästin kaveriksi paistetulle kalalle illallista varten (ihanaa myös kanan kanssa). 

Kalan (lohi) maustoin suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla ja paistoin voissa pannulla, lopuksi kasvislisuke lisätään kalan päälle ja kala taas asetetaan kulhoon pienelle riisipedille ja päälle voi silputa vähän Korianteria. Kasvikset voi laittaa myös hyvin riisin ja kalan väliin, jolloin ruoka-aineet muodostavat kerroksia.

Jälkkäriksi mikromutakakkua, tomusokeria ja kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. (Kyseinen ohje on ollut monessakin blogissa viimeaikoina.)
Ja ei muuta kuin syömään.

Hei ja muistakaa leikitellä astioilla, käyttäkää astioita epäsovinnaisesti, nytkin tarjosin kalan isosta syvästä kulhosta (jota mies kyllä ihmetteli)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.
XX Päivi

17 kommenttia:

  1. HERKULLISTA! Silmät jämähti tohon vuohenjuustoon... slurps ;))
    Ihana tehdä ruokia ja niitä sitten kuvailla! Joten anna tulla vaan lisää uusia vinkkejä :D

    VastaaPoista
  2. Oi oi oi, ja voi hyvä tavaton kun näyttää herkulliselta :) Nämä sinun kuvasi ovat kyllä ihan huippuja :) tuntuu kuin tuoksutkin välittyisivät näiden kautta. Taas niin on kaunista, että eihän tässä riitä enää sanat kertomaan ... olet todella taitava! Sinun blogiasi on ihana seurata <3

    VastaaPoista
  3. Voi, voi - ei saisi tällaisia iltamyöhällä katsella - jääkaapin ovi katselee tuolta kutsuvasti;) Herkullisen näköistä - ja varmaan makuistakin.
    Aurinkoisia päiviä sinne!

    VastaaPoista
  4. Vai et ole ruuanlaittaja ; D Todella herkullisilta nuo minusta kyllä näyttää.

    VastaaPoista
  5. Kiitos herkullisisita ruokaohjeista! Mukavaa tiistaipäivää :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ruokavinkistä, minä nautin myös näistä ruokaohjeista ja kuvista niiden yhteydessä! Olet niin taitava tässä arjessa, puhumattakaan juhlasta ja sen tekemisestä. Onneksi olen löytänyt blogisi ja olen kyllä kertonut siitä jo ystävillekin! Mukavaa syksyistä viikkoa, mukana seurataan!

    VastaaPoista
  7. Mums, kyllä näyttää herkulliselta! Upeat kuvat tekevät oikeutta. Ainesta olisi ruokakirjaan! Ihan tuoksuu tänne asti ja makunystyrät kostuu. Olen itse ajetellut tehdä lapsille, heidän lähtiessä kotoa, sellaisen "Meidän perheen ruokavuosi" -kirjan, jossa olisi kuvia ja reseptejä meidän perheen herkuista ja traditioista.
    Tämä kyllä innosti taas!
    Leena

    VastaaPoista
  8. Arvaappa vaan tuliko nälkä...no tuli...:)

    VastaaPoista
  9. Nonniin, ihana päivitys taas :)

    Haleja <3 <3

    VastaaPoista
  10. Mikä tahansa missä on vuohenjuustoa on IHANAA! Onhan tämä vähän itsensä kidutusta katsella ihania ruokapostauksia kun oman nenän alla on rahkakippo... ;)

    VastaaPoista
  11. No, herkulliselta näyttää !!! Melkein tekis mieli heti kipaista kauppaan hakemaan vuohenjuustoa :)

    VastaaPoista
  12. Tässä olisi ainesta mauissa ja estetiikassa ihan keittokirjaan asti! Huikean upeita tunnelmia, as always! Jaanax

    VastaaPoista
  13. Ihania ruokapäivityksiä sulla, Päivi! Kaunista ja houkuttelevan näköistä. :)

    VastaaPoista
  14. Vuohenjuusto on minun suurta herkkuani, namslurps! Tee vaan jatkossa ruokajuttuja, minä ainakin luen niitä.

    VastaaPoista
  15. Ihania ja niin monta, mistä itse pidän kovasti...vuohenjuusto, rucola, uunissa paistetut vihannekset....joten näitä siis valmistamaan . Kiitos näistä maistuvista uusista vinkeistä.
    t. Mariina

    VastaaPoista
  16. Hei ja tuhannet kiitokset taas kommenteistanne, on niin mukavaa kun laitatte niitä minulle!!
    <3<3<3
    Xx Päivi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...