torstai 10. maaliskuuta 2016

WAKE UP AND MAKEUP

Hei,

meikkaaminen on minulle oikeastaan yhtä tärkeää kuin pukeutuminen tai peseytyminen
ja se kuuluu minun jokapäiväisiin rutiineihini, enkä voi kuvitella lähteväni ulos ovesta laittamattomana. Tämähän on täysin tottumiskysymys. 
Muistan lapsena, teininä ja nuorena äitinä aina seuranneeni omaa äitiäni, joka laittoi joka päivä kauniin arkimeikin kasvoilleen ja punaisen huulipunan huuliinsa tai tätini,
joka oli loppuun saakka huoliteltu ja kauniisti meikattu.
Meikkaus ei suinkaan ole itsetarkoitus, mutta tuntisin itseni alastomaksi, jos en ehostaisi kasvojani.
Puhdistan ihoni aina iltaisin, enkä muista käyneeni nukkumaan koskaan meikit päällä. 

Käytän tietysti kosteusvoidetta/päivävoidetta ja sitä vaihtelen aina sen mukaan kun markkinoille uutta ilmestyy, kuitenkin niin, että viime vuosina olen suosinut Lumenen tuotteita, koska ne sopivat iholleni erinomaisesti.
Käytän myös päivittäin meikkivoidetta, mutta levitän sen arkisin vain ja ainoastaan poskipäille, keskiotsaan, hiukan nenälle ja leuankärkeen. Täten voiteen on hyvä olla hyvin lähellä ihon omaa väriä ja melko kevyttä.
Uskonkin, että ohut kuultava meikkivoide on toiminut kosteusvoiteen lisäksi kasvojeni suojana asuessamme vuosia kuumissa miljoonakaupungeissa Aasiassa.

Saadakseni iholle hehkua, käytän kesät talvet hiukan aurinkopuuteria.
Poskipunani on yleensä melko heleänpunainen ja sitä käytän myös päivittäin.


Silmien ympärille laitan siihen tarkoitettua kevyesti peittävää vaaleaa voidetta kosteuttavan silmänymärysvoiteen päälle, koska iän myötä silmänympärysiho aina tummuu, samoin kuin silmän sisänurkat.
(Kuvassa se on pieni vaaleansininen tuubi.)

Silmät meikkaan siten,
että rajaan silmät pehmeällä silmänrajauskynällä (haha, sehän on tuo kuvassa näkyvä pienen pieni pätkä) ja pehmennän rajauksen siihen sopivalla pensselillä. Rajaukset tulevat sekä ylä, että alapuolelle, saatan  lisätä hiukan vielä kajalia terävöittämään katsetta.
Koska ikä vaalentaa omia värejä (paitsi nuo silmänaluset, jossa käy toisinpäin), ovat kulmakarvani valjut ja ohentuneet, täten värjään kulmat keskiruskealla kynällä.
Lopuksi vielä ripsiväri ja se minulla on ollut jo vuosia vesiliukoinen 38 asteen vedessä poispestävä maskara.
Luomiväriä sipaisen vain juhliin ja silloin se on usein tummaharmaa, mattaväri.

Ai, niin se tärkein vielä...
IHANA huulipuna!!! Kuka voi elää ilman huulipunaa, kysyn minä. Olen vaihtanut punani viimeaikoina vaaleampaan eli entinen korallipunainen on vaihtunut hiukan hillitympään. Huulet on myös hyvä rajata huulien värisellä kynällä, jolloin puna näyttää siistimmältä.
Huulipunia minulla on muutaman euron punasta vähän kalliimpiin, tärkeää on tietysti väri, sekä koostumus, ei merkki.

Tähän kaikkeen menee se oma aikansa aamuisin, mutta sitten tunnen olevani valmis uuteen päivään.
Meikkaanko sitten kotona ollessani...kyllä. Jos pukeudun, niin myöskin meikkaan. Jos minulla on pyjamapäivä, olen naturel, enkä heiluttele meikkipensseleitä.
Meikkituotteeni eivät ole kalliita, enkä tuhlaa ehostamiseen, vaan käytän tuotteet loppuun ja sitten vasta ostan uuden. Voiteita minulla kuitenkin on useita; on kirkastavaa, heleyttävää, kohottavaa jne. Tärkeintä kuitenkin on, että voide kosteuttaa ihoa.

Olenko siis turhamainen, en ole omasta mielestäni.
Meikki antaa minulle itsevarmuutta ja tunnen itseni naiselliseksi.

Nyt lähdenkin tästä töihin ja tietysti meikattuna :-))
ja toivotan teille ihanaa päivää,
sekä loppuviikkoa!!

Xx Päivi

20 kommenttia:

 1. Huoliteltu ulkonäkö on tärkeä niin naisille kuin miehillekin. Samalla kun kohentelen ulkonäköäni aamulla, valmistelen samalla tavallaan itseni päivää varten -vaikka kotona. Mietin joskus itsekseni, onko tämän asian vähättelijöitä muualla kuin Suomessa, ja onko sitä enää nuoremmissa sukupolvissa.

  Olen myös ihastunut Lumenen kohtuuhintaisiin ja hyvänlaatuisiin ihonhoitotuotteisiin, ja erityisesti noihin hyaluroniseerumeihin. Meikkivoiteet ovat myös ihan huippua. Käytän Nudea ja Bluria päivittäin, ne ovat syrjäyttäneet kalliimmat merkit. Samoin Lumenen aurinkopuuteri on minulle mieluisampi kuin Diorin, joka on kauniimmassa pakkauksessa kylläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, uskon, että tosiaankaan nuoremmissa sukupolvissa vähättelijöitä ei enää ole, hyvä niin, sillä jokainen tehköön niin kuin parhaalta tuntuu.
   Yhdyn sinuun, että Lumenen aurinkopuuterin pakkaus ei todellakaan ole se parhain, vaikka itse tuote onkin :-))
   Xx

   Poista
 2. Olen samaa mieltä kuin edellinen kommentoija. En voisi kuvitellakaan lähteväni ovesta ulos ilman meikkiä. Olen myös tykästynyt Lumenen meikkeihin ja ihonhoitotuotteisiin. Niiden hinnat sopivat kukkarolle hyvin. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei kai myöskään osaa vaihtaa tutusta ja turvallisesta, hyväksi koetusta ja miksi pitäisikään.
   XX

   Poista
 3. Töihin meikkaan aina, samoin jos viikonloppuisin lähden keskustaan. Kotikulmilla voin kipaista miltei meikittä kauppaan (=ripset käännettynä, BB/CC-voidetta ja peiteväriä peittämässä ne tummat silmänaluset). Suurin osa meikeistäni on markettisarjoista joista on löytynyt monia hyviä tuotteita. Viimeksi kyllä satsasin -tarjouksesta kylläkin- Diorin Diorskin forever-meikkivoiteeseen niihin päiviin/tilaisuuksiin kun haluan enemmän peittävän, mutta kevyen meikkipohjan. Se tuntui lehden näytteestä testattuan niin hyvältä. Ainakin nyt muutamana päivänä käytettynä tuntuu toimivan. Tosaalta BB-voiteista suosikkini taitaa maksaa 8€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä minäkin voin joku päivä kipaista, nopeasti meikittä...mutta se pitää olla sitten todella nopeasti. :-))
   XX

   Poista
 4. Huulipuna on ihan must, sillä tekee tosi paljon kavoille. Itse meikkaan omaksi ilokseni, se on omaa aikaa ja keino rentoutua. :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, mä viittasin tossa huulipunakohdassa. Kovasti opettelen (muistamaan) käyttämään huulipunaa, aika nudea sävyä kylläkin, mutta kun se on sitten kaikkien lasien ja kuppien reunssa. Onko siihen joku jippo? Meikkaan periaatteessa muuten päivittäin, mutta joskus saattaa unohtua…onneksi on kestoväri kulmissa edes ;) Onhan sitä heränneempi olo, kun on silmät piirretty paikoilleen ja vähän poskipunaakin sipaistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä aina näytät hyvältä kun sinut tapaan, sinulla on hyvät värit itselläsi jo sellaisenaan!
   XX

   Poista
 6. No justiinsa näin:) Minä en myöskään lähde paljoa lähikauppaa kauemmas ilman meikkiä ja se on tavallaan niin tapa, että en koe sitä mitenkään rasitteeksi. On kiva, kun tietää, että meikki on ok,jos vaikka hiukset ei niin olekaan! Mielelläni minä katson huoliteltuja naisia ja kyllä se itsevarmuutta tuo. Meikki on kuin leikkiä, tavallaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aivan sama, en koe meikkaamista rasitteeksi, se on pikemminkin jokapäiväinen rutiini, hyvä sellainen. Meikki on kuin leikkiä, hyvin sanottu!
   Xx

   Poista
 7. Meikkipostaus on kiva. Kai ainakin yhden Mignon-munan voi kipaista Valintatalosta melkein ilman meikkiä. ; ) Päivi, nyt on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kevät, se on niin ihanaa!
   Mignonmunat ostan neljän pakkauksissa ja niitä on mennyt monta :-))...mutta ei ilman meikkiä kauppaan...:-))

   Poista
 8. Keskityn olennaiseen: Aivan ihana toi pöydän pinta! Tuo kivaa fiilistä näihin kuviin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos, tuo missä meikit ovat, on vanha puutarjotin, jos sitä tarkoitat :-))
   XX

   Poista
 9. Postilaatikkoa kauemmas en ilman meikkiä lähde :D eli päivittäin meikkaan.
  Huulipunan väri pitäisi varmaan päivittää... Millainen Lumenen huulipuna on koostumukseltaan? Vai mikä sun suosikkimerkki on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kirsi, Lumenella on hyvät huulipunat ja niissäkin on erilaisia koostumukseltaan, käy katsomassa, minä voin suositella.
   XX

   Poista
 10. Niin samaa mieltä kanssasi Päivi! Nyt kun olen kotona, tuntuu että kiinnitän vielä entistä enemmän huomiota meikkaamiseen. Se on kumma juttu, miten meikki herättääkin aamulla reippaaseen päivään. On ollut joku päivä, etten ole meikannut ja sen on kyllä huomannut olemuksessa ja virkeydessä! Kiva postaus :o)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...