sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

LOVELY MOMENTS


Heti jo matkalta kotiutuneena,
toiveissa ja unelmissa siintää aina uusi matka ja uusi kohde tai
kaipuu johonkin tiettyyn ja hyväksi havaittuun paikkaan; 
tuoksut, maut, sykkivä kaupunki, hiljainen maaseutu, salainen puutarha, lämmin ranta, laineiden liplatus, aaltojen kohina...
ei muuta kuin unelmoimaan tulevasta lomasta.  

Kun katselen näitä kuvia, niin sydämessäni läikähtää...
ei pelkästään sen vuoksi, että kuvat ovat jollakin tavoin LOMAkuvia, vaan siksi, että perhe on yhdessä ainakin jossain kokoonpanossa.

Kun lapset ovat olleet pieniä, on matkustettu paljon heidän ehdoillaan.
Monia lomia on vietetty rannoilla ja vedessä polskutellen.
Kun lapset ovat kasvaneet ovat hekin nauttineet lomista eri tavalla - nauttineet kaikesta uudesta kokemastaan,
sekä jo pelkästään siitä mitä silmä näkee.

Lomiin ja matkoihin liittyy niin paljon odotuksia.
Kun on jostakin jo etukäteen paljon fiilistelty, voi itse matka joskus ollakin pienoinen pettymys ja helposti matkasta väsyneenä voi tulla nalkutettua toiselle esim. ''huonosta'' hotellivalinnasta, tai siitä, ettei perheen vuoksi voi lomalla toteuttaa niitä omia unelmiaan, kuten vaikka kiireetöntä shoppailua, golfin peluuta tms.

Meilla on matkustettu lasten kanssa, sekä ilman lapsia.
Asuessamme vuosia Kaakkois-Aasiassa, siellä tapahtuvat lomat olivat aina lasten kanssa, kun ei ollut sukulaisten tukiverkkoa ympärillä, eikä voinut kiikuttaa lapsia hoitoon isovanhemmille tai kummien tykö.

Kun sitten saavuimme jokavuotiselle kesälomallemme Suomeen, otimme mieheni kanssa aina pienen irtioton kaksistaan (kiitos anopin ja apen :-)) ja lensimme yhdessä pitkäksi viikonlopuksi johonkin. Kävimme Italian eri kaupungeissa, Pariisissa, Lontoossa, Prahassa, Madeiralla, Vilnassa jne. Lapset nauttivat sillävälin mökkielämästä saaristossa isovanhempien huomassa.

Viimeaikaisilla lomillamme mukana ovat olleet kaksi nuorimmaista, vielä kotona asuvaa lastamme. 
Varsovassa asuessamme teimme automatkoja ympäri Eurooppaa ja rakastin jo sitä autossa istumista, kun maisemat vaihtuivat, sekä sitä, että voi pysähtyä johonkin paikkaan ilman ennakkosuunnitelmia ja etsiä mukavan hotellin. Matkaa voi muuttaa ja suunnitella siinä itse matkan aikana.

Kohta meillä on mieheni kanssa käsillä aika,
jolloin matkustamme taas kahdestaan ja siihenkin on jälleen tavallaan totuteltava. 

Kuvia katsoessani, tunnen hiukan haikeutta,
haikeutta siitä, että kaikki ovat olleet ihania hetkiä ja ne on jo eletty, vaikkakin edessä on aina uudet matkat ja seikkailut, eikä haikeuteen ole syytä.

Kun pakkaatte matkalaukkunne, niin muistakaa pakata sinne paljon iloa, riemua, uteliaisuutta, rentoutta nauttia kaikesta kokemastanne ja ennenkaikkea kunnioitusta, rakkautta, sekä joustavuutta ja suvaitsevuutta matkakumppaneitanne kohtaan, olivatpa he sitten puolisonne, lapsenne, koko perheenne, sukunne tai rakas ystävänne.

Minä haluan kiittää omia rakkaitani
siitä, että he ovat minun elämässäni rikastuttamassa 
minun maailmaani...

Ihanaa sunnuntaita
ja alkavaa viikkoa!

XX Päivi

12 kommenttia:

 1. Ihana päivitys <3
  Ja paljon paljon muistoja matkoilta ympäri maailmaa :))
  <3 Kiitos niistä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistoja riittää ja niitä sitten yhdessä käydään läpi...
   XX

   Poista
 2. ihana tunnelma ja tunne välittyy kuvistasi; perheen yhdessä oloa, iloa ja yhteenkuuluvuutta. Olette kyllä miehesi kanssa mahdollistaneet lapsillenne mahtavia kokemuksia maailmalla ja varmastikin yhteenkuuluvuuden tunne säilyy vaikka välimatkat ovat välillä pitkiä. Kiitos näistä tunnelmakuvista! Ja olet muuten taitava kuvaaja - pelkkä hyvä kamera ei aina takaa tunnelmaa ;)

  VastaaPoista
 3. Voi kun oli kauniita kuvia ja upea teksti! Kiitos näiden tunnelmien jakamisesta Päivi :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavia lomatunnelmia.

  Kun olimme seurustelleet muutamia kuukausia (ja niistäkin pari oli tuore poikaystävä ollut toisella paikkakunnalla töissä), vaarasimme ensimmäisen yhteisen matkan. Viikon New Yorkin-matkalla vahvistui se jonka jo tiesimmekin, sovimme hyvin yhteen. Sen jälkeen on tullut matkustettua eri maissa ja maanosissa, eikä suurista odotuksista huolimatta matkoilla ole tullut riitaa tai pettymyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te onnekkaat!!! Jos huolella yhdessä valmistelee matkan ja valitsee hotellit jne. ei pettymyksiä ehkä tulekkaan, aika tavallista kuitenkin on, että pieni lomakamppailu käydään pariskunnan kesken loman aikana ja varsinkin jos mukana on vielä liuta lapsia...kahdestaan voi ottaa vähän lungimmin, ehkä :-))
   XX

   Poista
 5. Olitpa kauniisti kirjoittanut tekstin. Ja kuvat... upeita! Matkustaminen on niin mukavaa saa nähdä kaikkea erillaista. Ja tuo kaipuu aina jonnekin nostaa päätään aina aika ajoin ei sille mitään mahda. Vaikka kotonakin on hyvä olla :)). Ehkä sitä on syntymässä saanut "levottoman sielun". Nautitaan tästä keväästä joka kiitää uskomatonta vauhtia./ t.Helena

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...