sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

SIGHTSEEING/ NEW YORK/ Day 2
Välillä hotelliin pienelle jalkojenlepuutukselle Hei ja terveisiä jälleen New Yorkista, toinen päivä takana. Ilma oli ihana ja ihmisiä liikkeellä ruuhkaksi asti. Lähdimme aamulla liikenteeseen ja aamiaiselle ystäväni Leenan suosittelemaan Dean&Deluca-nimiseen deliin. Dean&Delucalla on kolme deliä täällä, kyseinen on oli meitä lähinnä...tykkäsin kovasti.

Kiertelimme kesäisessä Central Park:ssa ja hyppäsimme  sitten avobussiin sightseeing ajelulle ympäri kaupunkia. Iltapäivällä käväisimme nopeasti hotellilla ja sitten lähdimmekin ilta-ajelulle. Kun  tulimme takaisin hotelliin, oli kello yli yksitoista illalla, takana oli pitkä, ihana päivä...aamuseitsemästä alkaen ja uni maittoi.

Tämähän on toinen kerta meille tässä kaupungissa ja ei voi muuta kuin todeta, että kaupunki on aivan HUIKEA, YLLÄTTÄVÄ, SYKKIVÄ, TÄYNNÄ VASTAKOHTIA,LEIKKISÄ JA IHAN MIELETTÖMÄN UPEA (mikä arkkitehtuuri!)! Miten joku kaupunki voikin olla näin kiehtova... 
Monin terveisin 
Päivi!

33 kommenttia:

 1. En ole käynyt kuin kerran ja sekin oli pikavisiitti; tuonne on niin päästävä!
  Hienoja kuvia - ja kevät on siellä jo pitkällä.
  Ihanaa pääsiäistä sinne kauas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja terveisiä täältä kaupungin sykkeestä :-))
   XX

   Poista
 2. Mahtavia kuvia! Minun on pitänyt lähteä tutkailemaan kaupunkia jo usean vuoden ajan, mutta reissukaverin puuttuessa matka on siirtynyt. Ei kai tässä muu auta kuin lähteä yksin... Mä vaan niin mielellään kokisin ja jakaisin kaiken ihmetyksen jonkun kanssa. Ihanaa loman jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä, ainahan se on mukava jakaa asiat jonkun kanssa...ihmetykset, innostukset ja löytöjen ilo moninkertaistuvat kun voi toisen kanssa hehkuttaa...koeta nyt löytää mukavaa lomaseuraa, sillä tämä kaupunki ei petä!
   XX

   Poista
 3. Minun ainoa reissuni oli samoihin aikoihin mutta vuonna 1999 , ihan haikeana katselen kuviasi, upean näköistä , melkein kuin itse olisi paikalla .... mukavaa lomaa Nykkiin....

  VastaaPoista
 4. Ihania fiiliksiä.

  Dean&Delucan pääliikkeessä Sohossa Price streetin & Broadwayn kulmassa kannattaa käydä myös, ihana liike. Muita hienoja ruokaintoilijan paikkoja ovat julkkiskokki Mario Batalin Eataly sekä Chelsea Market urbaanin High Line-puiston vieressä. Siellä on myös yksi kivoista Anthropologien liikkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, samoilla ajatuksilla täällä kuljetaan, tänään vuorossa olisi Chelsea Market ja illalla menemme ihanaan ravintolaan syömääm , varasimme pöydän tulopäivänämme (The Musket Room). Tämä on kyllä ihanaa niin kauan kuin tätä kestää ja lompakko laulaa... :-))
   XX

   Poista
 5. Me käytiin myös eilen pikaiseseti Manhattanilla, mutta käytiin kuvailemassa ja katsomassa taloja Liberty parkin puolelta New Jerseyn puolelta. Siellä kannattaa käydä, lautalla pääsee yli. Muistomerkki "tunneli" jonka kummallakin puolella 911 uhrien nimiä metalliseinässä ja suora näkoala twin towerien kohdalle = nykyisen One world trade centerin taloa kohti. Siellä myös romahduksessa säilyneitä, murtuneita wtc:n metallipalkkeja. En saanut nyt sun kaikkia kuvia auki, joten en ole varma, olitteko jo siellä käyneet. Tullaan tiistaina taas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ajattele kuinka ihanaa kun te voitte vain käväistä täällä...täällä on niin paljon nähtävää, että pitää tehdä monen monta reissua, jotta saisi nähtyä edes murto-osan :-))
   XX

   Poista
 6. Kyllä on taas niin mahtavia kuvia :) Ollaan jo pari vuotta puhuttu, että lähdettäis käymään Nykissä ja nyt näitä kuvia kun katsoon, niin tulee hurja matkakuume :) Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Älä muuta sano - New York on niin uskomattoman kiehtova! Onneksi pääsen sinne kesäkuun alussa viettämään omia synttäreitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kuulostaa ihanalta tulla tänne viettämään synttäreitä kesäkuussa...paljon, paljon ONNEA näin etukäteen!!
   XX

   Poista
 8. Kauniita kuvia, nitä voisi katsella aina uudestaan ja uudestaan.
  Olen kanssasi samaa mieltä tästä huikean ihanasta kaupungista, olen käynyt siellä kolme kertaa ja aina se vaan tyrmää mahtavuudellaan. Seuraavaa kertaa tyttären kanssa jo suunnitellaan :)
  t. Mariina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kyllähän täällä pitäisi käydä useamman kerran, niin kerta kerralta kaupunki avautuu enemmän ja enmmän... :-))
   XX

   Poista
 9. Kerrassaan ihania kuvia molemmissa postauksissa! New York on ehdottomasti minun yksi lempikaupungeista. Siellä on aina uutta nähtävää ja koettavaa. Kevät nycissä näyttää kyllä kauniilta, mulla on kokemuksia vaan kesän kuumilta helteiltä. Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aikaisemmin meillä taas kokemus tammikuulta!!!! Voit uskoa, että kun oikein tuuli ja oli pakkasta, ei löytynyt tarpeeksi vaatetta päälle pitämään lämpimänä, nyt onneksi parempi :-))
   XX

   Poista
 10. Moikka vielä, piti vinkata, että käykää ihmeessä High Line - junareitin raiteille katujen yläpuolelle tehdyssä puistossa, jos ehditte! Se tosi kiva. http://www.thehighline.org/
  Ehkä tämä olikin jo teillä tiedossa, mutta onneksi se ei varmaab haittaa, vaikka tulisi tuplavinkkaus ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa ja kiitos vinkistä, katsotaan miten ehditään, mutta kuulostaa hyvältä!!!
   XX

   Poista
 11. Kiitos kuvatunnelmista! Näitä on tosi kiva katsoa. Itsekin haavailen NYCin näkemisestä, ehkä joskus, jos koipeni vaan kestäisivät pitkiä lentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sepä se kun lento on niin pitkä, Varsovasta se on vielä hiukan pidempi kuin Helsingistä, mutta kone, jolla lensimme oli suht tilava ja nukkuessahan se melkein meni :-))
   XX

   Poista
 12. Voi miten ihania kuvia.En ole itse käynyt Nykissä koskaan,mutta nyt kyllä kuviesi myötä iski kova matkakuume... Arkkitehtuuri on upeaa ja vihreyttä löytyy suurkaupungin sykkeestäkin. Upeaa,upeaa. Kaikkea hyvää teille./t. Helena :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, upeita rakennuksia, kauniita puistoja, mielenkiintoisia ihmisiä katuvilinässä, hienoja makuelämyksiä jne jne.
   XX

   Poista
 13. Kyllä se kaupunki on nimenomaan kaikkea tuota mitä sanoit, ja hienoa, että ihmiset jotenkin kunnioittavat toisiaan kaikesta erilaisuudesta huolimatta. Ja arvostavatkin. Puistoissa näkee katuperformasseja, joita pysähtyvät katsomaan niin vanhat kuin nuoret. Arkkitehtoonisesti merkittäviä rakennuksiahan on siellä läjäpäin, kuten vaikka Chrysler Building upeine käpykattoineen Art Deco suunnan edustajana. Kaunis! Kiva kuvakulma muuten kuvissasi, bussista olettaisin. Ja lämpenee näköjään, nauttikaa!
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on jotakin erilaista kuin eurooppalaiset suurkaupungit...:-))
   XX

   Poista
 14. En ole New Yorkissa vielä koskaan käynyt, mutta on ehdottomasti "must visit" listallani :-) Nauttikaa loppulomastanne!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...